Te weinig ontwikkelaars beschikbaar om OpenOffice te onderhouden

De open source office suite OpenOffice dreigt ten onder te gaan. Er zijn onvoldoende ontwikkelaars beschikbaar die de capaciteit, kennis en wil hebben om bijdragen te leveren aan het project.
Apache OpenOfficeDit stelt Dennis Hamilton, vice president van OpenOffice, in een e-mail die is verstuurd naar ontwikkelaars. Ars Technica heeft de e-mail in handen. Hamilton schrijft dat OpenOffice op dit moment wordt beheerd door zes vrijwilligers. Er zouden echter onvoldoende ontwikkelaars beschikbaar zijn om deze vrijwilligers te ondersteunen. Hamilton waarschuwt dat er een kans bestaat dat de ontwikkeling OpenOffice daarom op termijn moet worden gestaakt.
OpenOffice wordt al langer slechts mondjesmaat geüpdatet. Zo verscheen de laatste officiële update voor de software vorig jaar. Dit is vooral problematisch aangezien beveiligingsgaten hierdoor langere tijd niet worden verholpen. Zo werd in juli 2016 een beveiligingslek ontdekt in de software, waar op het moment van schrijven nog steeds geen officiële patch voor is uitgebracht. Wel konden gebruikers na een maand handmatig een fix installeren om het beveiligingsprobleem te verhelpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.