Get On, Bad Ducks, Liv Up en Fishermen Friends winnen KvK Hackathon

Get On, Bad Ducks, Liv Up en Fishermen Friends zijn de winnaars van de KvK Hackathon, die op 2 en 3 september werd gehouden in het WTC The Hague.
Tijdens de hackathon gingen 46 teams met ruim 200 deelnemers met elkaar de strijd aan. Deelnemers zin uitgedaagd oplossingen te vinden voor uitdagingen gericht op smart shopping (Binnenstad Den Haag), cyberveiligheid ( The Hague Security Delta), sierteelt ( Royal FloraHolland) en gezondheid (Zilveren Kruis). Het CBS, Young Creators, Dataprovider, Expereans, Google en de uitdagers stelden hun databronnen open tijdens de hackathon.

Winnaars

De volgende teams hebben de KvK hackathon gewonnen:
Get On (challenge Smart shopping) – Hoe meet en verbeter je de vindbaarheid van winkels online? Deze tool helpt ondernemers om inzicht te krijgen in hun online presence, verbeteringen aan te brengen en inzicht te krijgen in de online presence ten opzichte van andere winkels in de stad.
Bad Ducks (challenge sierteelt) – Deze ‘gentlemen’s’ app geeft een signaal op belangrijke dagen waarop een cadeau voor iemand gewenst is. Directe verbinding met de dichtstbijzijnde bloemist zorgt dat men nooit meer te laat is met het bestellen van een bloemetje.
Liv Up (challenge gezondheid) – Dit team bedacht een plant met de naam ‘Johnny’ die via een directe connectie met de medewerkers laat zien hoe gezond de medewerker is, doordat dit direct van de plant is af te lezen. De plant krijgt minder licht en water als een medewerker ongelukkig is. Alleen bij regelmatig opstaan krijgt de plant water en/of licht. Een gezonde plant betekent een gezonde medewerker.
Fishermen Friends (challenge cyberveiligheid) – Dit team creëert een database die laat zien welke e-mail daadwerkelijke phishingmail is en verstuurt een alert via twitter indien dit het geval is. De tool brengt daarnaast alle medewerkers op de hoogte van de risico’s.

De winnaars van de KvK Hackathon 2016 (Fotograaf: Miranda Vijfvinkel)

De winnaars van de KvK Hackathon 2016 (Fotograaf: Miranda Vijfvinkel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.