Chinese zoekgigant Baidu maakt deep learning software open source

Baidu maakt zijn intern ontwikkelde deep learning software PaddlePaddle (PArallel Distributed Deep LEarning) open source. De Chinese zoekgigant stelt dat softwareontwikkelaars met PaddlePaddle aan de slag kunnen met deep learning, zonder dat zij hiervoor ervaring met deep learning software nodig hebben.
De deep learning software PaddlePaddle van BaiduDeep learning is een vorm van kunstmatige intelligentie die software in staat stelt zelfstandig dingen te leren. Zo is de software in staat met behulp van algoritmes zelf patronen te herkennen in grote hoeveelheden data. Onderzoekers van de Carnegie Mellon Universiteit in het Amerikaanse Pittsburgh voerden bijvoorbeeld eerder een experiment uit waarbij zij een Baxter robot met behulp van deep learning software zelf lieten leren hoe objecten het best opgepakt kunnen worden.

Deep learning toegankelijker maken

Baidu heeft intern drie jaar gewerkt aan de software. Het Chinese bedrijf gebruikt de software zelf onder andere om de volgorde van zoekresultaten te bepalen, gericht advertenties te kunnen tonen aan gebruikers, afbeeldingen te classificeren en teksten te vertalen. PaddlePaddle is ontworpen om deep learning toegankelijker te maken voor ontwikkelaars. De software houdt alle complexe berekeningen die nodig zijn daarom verborgen, zodat ontwikkelaars zich hier niet op hoeven richten.
Daarnaast genereert de software van Baidu naar eigen zeggen veel minder regels code dan andere deep learning software. Zo zou een tool voor machine learning die met PaddlePaddle wordt ontwikkeld 25% minder regels code nodig hebben dan concurrerende software. Een pre-alpha versie van PaddlePaddle is per direct beschikbaar op GitHub. De volledige release wordt op 30 september verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *