Ontwikkelaars hebben 50 miljard dollar verdiend in Apple’s App Store

Apple heeft met de App Store een nieuwe mijlpaal bereikt. Het bedrijf maakt bekend in totaal 50 miljard dollar te hebben uitgekeerd aan ontwikkelaars.
Dit heeft Tim Cook, CEO van Apple, bekend gemaakt via Twitter. Het bedrijf draaide in juli 2016 een recordomzet met zijn appwinkel. Hierdoor werd ook een recordbedrag uitgekeerd aan ontwikkelaars. Hoeveel Apple in de maand juli 2016 precies heeft uitgekeerd laat Cook in het midden. Wel meldt Cook dat het sinds de lancering van de App Store in 2008 inmiddels 50 miljard dollar is uitgekeerd aan de App Store.
Apple ontvangt zelf 30% van alle omzet in de App Store. Dit betekent dat Apple sinds 2008 met de App Store 21,4 miljard dollar heeft verdiend. Vooral in de afgelopen jaren is de omzet van de App Store hard gestegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.