AppSense komt met nieuwe versie DesktopNow Plus

AppSense, leverancier van User Environment Management-oplossingen voor veilige endpoints, kondigt DesktopNow Plus 10 aan. Deze oplossing is gericht op endpoint security, IT-beheer en optimalisatie van de gebruikerservaring. De meest recente versie van DesktopNow Plus biedt nieuwe functies om de risico`s en workload voor de IT-afdeling te beperken bij de migratie naar Windows 10 en bij het consolideren van data. Verder biedt DesktopNow Plus 10 meer zicht op de infrastructuur en extra performance en controle.
AppSenseDesktopNow Plus is een User Environment Management-oplossing die het voor IT-afdelingen mogelijk maakt om het juiste evenwicht te vinden tussen controle over de desktop en productiviteit voor de gebruikers. DesktopNow Plus stroomlijnt de implementatie en het beheer van fysieke, virtuele en vanuit de cloud aangeboden desktops. De desktops kunnen worden gepersonaliseerd en voldoen hierbij aan alle voorschriften, ongeacht de locatie of het device van de gebruikers. Dit maakt het mogelijk de IT-investeringen en de operationele IT-uitgaven te verlagen. Nieuwe features in deze release verlagen daarnaast de securityrisico`s voor de endpoints en vereenvoudigen de migratie naar Windows 10 en de consolidatie van data. Dankzij de meer gepersonaliseerde desktop kunnen de gebruikers productiever werken.

Risicobeheersing voor de endpoints

DesktopNow Plus 10 maakt het voor de IT- of security professionals mogelijk om voor de endpoints speciale policy`s te creëren op basis van productiedata, waarvoor er nieuwe rapportfilters en sorteer- en groepeerfuncties in het leven zijn geroepen. Ook zijn er nieuwe rapporten om afwijkende activiteiten van gebruikers te identificeren. De software bevat meer opties voor gedetailleerde controle over de applicaties en toegang met minimale bevoegdheden (least privilege access) en het beheer daarvan. Hiermee kan de IT-afdeling regels opstellen voor elk desktopscenario en elke gebruikssituatie. Omdat mensen steeds mobieler gaan werken, biedt DesktopNow Plus 10 nu policy`s voor de webbrowsers en SaaS-applicaties van de gebruikers, zodat de gebruikers veilig kunnen werken vanaf elke locatie.
Door de snelle opeenvolging van releases door Microsoft is momenteel binnen veel bedrijven sprake van een ‘constante migratie’. DesktopNow Plus 10 helpt dit proces in goede banen te leiden. De verbeterde rapportage maakt het mogelijk om kosteneffectieve actieplannen op te stellen voor allerlei tijdrovende zaken, zoals de regelmatige vervanging van desktops en Windows 10-/applicatie-upgrades. De nieuwe functies voor de synchronisatie van de Windows-endpoints maken het mogelijk om meerdere endpoints samen te configureren voordat de eigenlijke synchronisatie plaatsvindt. De datamigratie wordt vereenvoudigd en aangestuurd met nieuwe functies voor bijvoorbeeld meer zicht op de synchronisatie van bestanden en het automatisch starten, pauzeren of hervatten van de synchronisatie op een Windows-client. DesktopNow Plus 10 biedt daarnaast een vereenvoudigde configuratie van Microsoft Outlook, een Office 2016/365 Application Group & Windows Settings Personalization Template, ondersteuning voor de Credential Guard (Referentiebeveiliging) van Windows 10 en aanpassingsmogelijkheden voor het Start-menu.

Gebruikerservaring verbeteren

DesktopNow Plus 10 bevat nieuwe features waarmee de IT-afdeling de ervaring voor de gebruikers kan verbeteren, zoals personalisering, verbeterde toewijzing van schijven en printers, en ondersteuning voor IP-printers en het automatisch ook weer verwijderen van de personalisering. Verder zorgt de software dat de inlogtijden worden gehalveerd bij gebruik van Windows Personalization en indien er grote aantallen kleine bestandjes, zoals cookies, aanwezig zijn. Wat de bestandssynchronisatie betreft, zijn er verbeteringen doorgevoerd in de toewijzing van stations voor de Windows-client en is er nu clientsynchronisatie van de PST-bestanden van Microsoft Outlook zonder onderbreking voor de gebruikers.
Voor de IT-afdeling heeft DesktopNow Plus 10 een nieuwe portal voor het configureren van de servers. Het beheer van lokale DTN-serverinstances wordt hiermee gecentraliseerd in één pagina van een webbrowser. Dit maakt het mogelijk om altijd en overal meteen te reageren op problemen van gebruikers. De portal ondersteunt meerdere gebruikers, zodat de administratie van de gebruikersomgeving gemakkelijker kan worden gedelegeerd. Andere nieuwe tijdbesparende features zijn de onbeperkte controlefunctionaliteit, eenvoudigere workflows, verbeterde aanpassing van regels en uitgestelde taken om de servers minder te belasten.

Onderdelen

DesktopNow Plus 10 bestaat uit:

  • AppSense Application Manager 10.0
  • AppSense Environment Manager 10.0
  • AppSense Performance Manager 10.0
  • AppSense Insight 10.0
  • AppSense DataNow 4.0

AppSense presenteert DesktopNow Plus 10 tijdens Citrix Synergy 2016, van 24 t/m 26 mei in Las Vegas (stand 515G), en LANDESK Interchange 16 (stand 6). DesktopNow Plus 10 wordt in juni 2016 gelanceerd. DataNow 4.0 en AppSense Insight 10.0 zijn per direct beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.