IBM en Pfizer zetten machine learning in voor Parkinson onderzoek

IBM en Pfizer bundelen hun krachten om een systeem te ontwikkelen waarmee onderzoek kan worden gedaan naar het verbeteren van de zorg voor Parkinson patiënten en het sneller testen van medicijnen. Het doel is met behulp van technologie real-time inzicht te krijgen in het verloop van Parkinson.
IBM en Pfizer zetten machine learning in voor Parkinson onderzoek (bron: FreeImages.com/Kurhan)Voor het project wordt een systeem ingezet dat bestaat uit sensoren, mobiele apparaten en machine learning technologie. Bij machine learning worden algoritmes en technieken ingezet om machines in staat te stellen te leren en verbanden en/of patronen uit data te halen. Met behulp van dit systeem willen IBM en Pfizer onder andere het slaapritme, cognitieve functies en motorische functies van patiënten in real-time inzichtelijk maken. Hierdoor hopen de bedrijven meer te weten te komen over het verloop van Parkinson, wat moet leiden tot een verbetering van de zorgverlening voor patiënten.
De bedrijven kondigen aan de komende tijd met betrokken partijen zoals patiëntenorganisaties, zorgverleners, wetenschappers en juristen te gaan overleggen. Deze partijen worden gevraagd input te leveren voor het onderzoek. IBM en Pfizer verwacht op korte termijn te zullen starten met de eerste klinische testen met het systeem.

One Response to IBM en Pfizer zetten machine learning in voor Parkinson onderzoek

Mentions

  • Cynthia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.