Scala Center gaat Scala programmeertaal verder ontwikkelen

De Zwitserse technische universiteit EPFL opent het Scala Center. Dit centrum gaat zich richten op de verder ontwikkeling van de open source programmeertaal Scala.
ScalaScala wordt wereldwijd naar schatting door een half miljoen ontwikkelaars gebruikt. In de Redmonk Programming Language Ranking van Q1 2016 stond Scala op de 14de plaats van de meest gebruikte programmeertalen ter wereld. Vooral in het open source ecosysteem is Scala populair. De taal wordt onder andere gebruikt in populaire platformen en raamwerken zoals Spark, Kafka, Akka, Finagle, Cats en Play. Het Scala Center is door EPFL opgericht met steun van vijf founding partners: IBM, Goldman Sachs, Nitro, Lightbend en Verizon. Het centrum is ondergebracht bij EPFL.
EPFL stelt dat door de grote gebruikersgroep en diversiteit van de projecten die op basis van Scala zijn gebouwd er uiteenlopende wensen en eisen worden gesteld aan de programmeertaal en de bijbehorende toolset. Daarnaast is een grote groep capabele en gemotiveerde mensen beschikbaar die willen bijdragen aan de ontwikkeling van Scala. Het Scala Center gaat overleggen met de gebruikerscommunity om gezamenlijk doelen op te stellen en de ontwikkeling van Scala in goede banen te leiden. Daarnaast gaat het Scala Center zich richten op de ontwikkelen van massive open online courses.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.