Tableau neemt Duitse startup HyPer over

Tableau neemt HyPer over, een Duitse startup die zich richt op geavanceerde database technologie. Tableau wil de technologie van HyPer integreren in haar eigen producten.
TableauAls business intelligence en analytisch bedrijf helpt Tableau klanten waarde te halen uit data. De database technologie van HyPer kan hieraan een bijdrage leveren. Patrice Pelland, senior director engineering bij Tableau, zegt tegenover TechCrunch dat de technologie van HyPer onder andere kan worden gebruikt om data-analyses te versnellen, ongeacht de omvang van de dataset die wordt geanalyseerd. Ook kunnen transactionele en analytische systemen worden geconsolideerd, kunnen rijkere analytische functionaliteiten worden aangeboden en kan zowel gestructureerde als ongestructureerde data worden ondersteund. Dit laatste is van belang met het oog op Big Data.

Spin-off van TU München

HyPer is een spin-off van de Duitse TU München. Twee hoogleraren van deze universiteit hebben samen met een aantal afstudeerstudenten het databasesysteem ontwikkeld. Deze hoogleraren treden na de overname van HyPer bij Tableau in dienst als consultants. Vier studenten die bij HyPer betrokken zijn gaan daarnaast een nieuwe Research & Development (R&D) tak van Tableau vormen. Deze R&D-afdeling wordt gevestigd in München. Tableau is zelf overigens ontstaan vanuit het onderzoeksproject van de Amerikaanse Universiteit van Stanford.
Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.