Ontwikkelaars vinden goedkeuringsproces van Apple’s App Store te traag

Het goedkeuringsproces van Apple’s App Store is te traag en is te onduidelijk. Ook communiceert Apple te weinig over de voortgang in het goedkeuringsproces, waardoor ontwikkelaars niet weten waar zij aan toe zijn.
De App Store van Apple op het iOS platformDit blijkt uit onderzoek van MacStories onder 178 ontwikkelaars. 78% van de respondenten geeft aan dat het goedkeuringsproces voor de App Store te traag is. Ook uiten de ontwikkelaars felle kritiek op de slechts communicatie van Apple. Het bedrijf zou ontwikkelaars niet alleen lang laten wachten, maar in het ongewisse laten over de voortgang van het goedkeuringsproces. Ontwikkelaars stellen dat het hierdoor onduidelijk is of Apple überhaupt naar hun app(s) kijkt.

Ook updates lopen vertraging op

Het probleem doet zich ook voor bij updates, die eveneens door Apple goedgekeurd moeten worden. Zo stelt een ontwikkelaar meer dan een week te hebben moeten wachten voordat een update voor één van zijn apps werd goedgekeurd. Dit zou veel ontevreden gebruikers hebben opgeleverd. Een kwalijke zaak, aangezien dergelijke vertraging moeilijk uit te leggen is aan gebruikers en daarnaast reputatieschade kan opleveren.
Het trage goedkeuringsproces levert ook andere problemen op. Zo willen sommige ontwikkelaars apps op het iOS en Android platform gelijktijdig lanceren. Dit is een grote uitdaging, aangezien ontwikkelaars geen idee hebben wanneer hun app wordt goedgekeurd en beschikbaar wordt in de App Store. Zij kunnen hierdoor de lancering op het Android platform hier nauwelijks op afstemmen.

Onduidelijke criteria

Ook klagen ontwikkelaars over de onduidelijke criteria die Apple hanteert voor het beoordelen van apps. Zo komt het voor dat een app probleemloos wordt goedgekeurd door Apple, terwijl een update voor dezelfde app wordt afgekeurd wegens features die in de oorspronkelijk app al aanwezig waren.
Ontwikkelaars geven aan behoefte te hebben aan de mogelijkheid apps terug te draaien naar een vorige versie. Dit geeft hen de mogelijkheid van apps waarin een kritieke bug blijkt te zitten tijdelijk een oudere versie van de app aan te bieden. Het probleem waar gebruikers tegenaanlopen is hierdoor tijdelijk opgelost, waardoor zij de app kunnen blijven gebruiken terwijl de ontwikkelaar het probleem oplost.

Positieve punten

Uit het onderzoek komen overigens niet alleen negatieve verhalen naar voren. Zo zijn ontwikkelaars wel te spreken over het contact dat zij hebben met menselijke reviewers van Apple. Ook noemen de ontwikkelaars feedback die zij van Apple krijgen in veel gevallen nuttig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.