Derde van bedrijven investeert in integratie van Internet of Things met bestaande bedrijfsapplicaties

Als het gaat om het Internet of Things wordt de komende drie jaar vooral geïnvesteerd in de ontwikkeling van het softwareplatform (38%). Ook de integratie van het IoT met bestaande bedrijfsapplicaties (34%) en de connectiviteit van IoT-toepassingen (32%) zijn punten waar veel partijen geld in steken.
internet-of-things-flavio-takemotoDit blijkt uit het nationale Sogeti onderzoek naar de status van het internet der dingen onder organisaties met meer dan 100 medewerkers. Dit onderzoek is uitgevoerd voor Pb7 Research. Gemiddeld stellen bedrijven 2,5 miljoen euro per jaar beschikbaar voor investeringen in projecten waarmee dingen worden verbonden. 24% van de respondenten geeft dat de grootste uitdaging rond IoT het feit is dat men onvoldoende bekend is met de mogelijkheden. Daarnaast blijken organisaties ook huiverig te zijn voor niet uitontwikkelde technologie (22%).

Vooral de verantwoordelijkheid van IT-afdeling

De ontwikkeling van IoT-toepassingen is vooral de verantwoordelijkheid van de IT-afdeling. In 28% van de gevallen is de directie de belangrijkste beslissers voor IoT-gerelateerde projecten, terwijl dit in 20% de CIO en/of IT-directeur is. “Aangezien het merendeel van de Nederlandse organisaties IoT primair inzet voor het verbeteren van processen, veel meer dan een manier om nieuwe omzetstromen te realiseren, is het te begrijpen dat dit vooral nog een agendapunt is voor de IT-afdeling”, zegt Peter Vermeulen, onderzoeker en marktanalist van Pb7 Research.
“Ondanks de snelle opkomst komen organisaties de nodige obstakels tegen in hun reis naar een succesvolle volwaardige IoT-toepassing. Wij ervaren dat het grootste probleem veelal zit in de snelheid van technologische ontwikkelingen. Er wordt veel gesproken over IoT. Tegelijkertijd zijn er nog relatief weinig volwassen projecten. De keuze voor de juiste technologie is een uitdaging. Dit omdat IoT-oplossingen wendbaar en veilig moeten zijn en een veel langere levenscyclus hebben dan de gemiddelde IT-toepassing. Wij helpen organisaties daarbij” vertelt Jorik Abspoel, VP Strategic Development van IT-dienstverlener Sogeti.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.