Adobe Experience Manager Mobile helpt mobiele apps te verbinden met CRM- en ERP-systemen

Adobe introduceert Adobe Experience Manager Mobile, een tool die het bouwen en beheren van intuïtieve mobiele apps vereenvoudigd. Adobe Experience Manager Mobile stelt ontwikkelaars in staat om de functionaliteit van apps te vergroten door ze te verbinden met bedrijfskritische data en systemen zoals Customer Relationship Management (CRM) en Enterprise Resource Planning (ERP).
Adobe Experience Manager Mobile is aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona. Mobiele apps spelen een steeds belangrijkere rol in veel bedrijven. Organisaties hebben volgens Adobe echter moeite met het bouwen, beheren en leveren van goede mobiele ervaringen. Adobe Experience Manager Mobile helpt hierbij door zakelijke apps dezelfde eenvoudig, functionaliteit en design te geven als consumentenapps. Adobe Experience Manager Mobile lost specifieke uitdagingen op voor bedrijven in de retail, industrie, media en entertainment, financiële dienstverlening, reisbranche en zorgsector. Adobe meldt dat onder andere Under Armour, Black Diamond, Capital Group, DuPont USA en Hartford Funds de tool inmiddels in gebruik hebben genomen.
Adobe Experience Manager (bron: Adobe)

Features

De tool biedt de volgende mogelijkheden:

  • Bestaande content voor mobiel hergebruiken: Bedrijven kunnen bestaande of nieuwe content toevoegen vanuit elk content management systeem of digital asset management systeem, waaronder Adobe Experience Manager Sites en Assets, om een nieuw mobiel app-kanaal te creëren. Dezelfde content, workflows en teams kunnen worden ingezet voor verschillende websites en apps. Met integratie van Adobe Creative Cloud kunnen creatieve assets eenvoudig worden toegevoegd om apps te bouwen.
  • Mobiele apps ontwikkelen en uitbreiden: Designers en marketeers kunnen met Adobe Experience Manager Mobile snel apps voor iOS, Android en Windows creëren. Als de app eenmaal is gebouwd, kunnen ontwikkelaars Cordova device API’s en verschillende plug-ins gebruiken om kritische bedrijfssystemen zoals CRM en ERP, voor personalisatie en dataopslag, aan de app te koppelen. Daarnaast is het mogelijk om product information management (PIM) oplossingen te koppelen voor schaalbare productcatalogi.
  • Alle apps centraal beheren: Adobe Experience Manager Mobile heeft een centraal dashboard waardoor het eenvoudig is om een grote hoeveelheid apps binnen een bedrijf te beheren en te updaten. Het dashboard werkt zowel met in Adobe Experience Manager Mobile ontwikkelde apps als al bestaande apps. Het stelt gebruikers in staat om content te beheren en de functionaliteit uit te breiden door Adobe’s analytics en app-diensten te integreren. Daarnaast zorgen over-the-air content updates ervoor dat de app niet opnieuw aan de app store hoeft worden toegevoegd.
  • Benaderen, meten en optimaliseren: Door de koppeling van Adobe Experience Manager Mobile met Adobe Analytics kunnen bedrijven app-prestaties analyseren en optimaliseren zonder extra kosten te maken. Adobe Target maakt het mogelijk om door middel van personalisatie de klantbeleving voortdurend te optimaliseren. Push notificaties, berichten binnen de notificaties en deep linking ondersteunen de klantinteractie doordat ze gebruikers de meest actuele data sturen.

“Merken waarbij klantinteractie en klanttevredenheid centraal staan, weten hoe belangrijk het is om een goede mobiele app-ervaring te bieden. Te vaak blijven mobiele app-initiatieven een afzonderlijke silo die niet verbonden is met de rest van de digitale kanalen van het merk. Hierdoor stijgen de kosten en vermindert de flexibiliteit van het bedrijf”, zegt Melissa Webster, Program Vice President, Content and Digital Media Technologies bij IDC. “Mobiele apps moeten een integraal onderdeel van de digitale ervaring worden. Adobe Experience Manager Mobile combineert content, beheer- en publicatiemogelijkheden in een aanbod dat marketeers ondersteunt en bedrijven de volledige waarde van hun investeringen in mobiele apps laat realiseren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.