Code van vrouwen wordt vaker goedgekeurd dan code van mannen

GitHub

Code geschreven door vrouwen wordt in de praktijk vaker goedgekeurd door medeprogrammeurs dan code geschreven door mannen. Dit gebeurt echter alleen als vrouwen hun geslacht verbergen.
Dit blijkt uit onderzoek van studenten van de California Polytechnic State University en North Carolina State University, die 3 miljoen op GitHub ingediende stukken code hebben onderzocht. Uit deze analyse blijkt dat indien het geslacht van de ontwikkelaar verborgen is code van vrouwen vaker wordt geaccepteerd. Zodra vrouwen hun geslacht echter wel in hun profiel vermelden wordt hun code juist minder vaak geaccepteerd dan code van mannen. Een duidelijke verklaring hiervoor is niet gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.