Systeem verhelpt softwarebugs automatisch met behulp van machine learning

PHP code (bron: FreeImages.com/Gabor Heja)

Een nieuw systeem maakt het mogelijk fouten in de code van software geautomatiseerd te verhelpen. Het systeem maakt hiervoor gebruik van machine learning.
Het systeem is ontwikkeld door onderzoekers van MIT. Door gebruik te maken van machine learning kan het systeem analyseren hoe bugs in open source projecten zijn opgelost. Deze kennis kan het systeem vervolgens inzetten om bugs in andere software geautomatiseerd op te lossen. Het systeem heet Prophet.

Nauwkeuriger dan bestaande systemen

Nieuw zijn systemen voor het geautomatiseerd oplossen van softwarefouten overigens niet. Bestaande systemen zijn echter niet erg nauwkeurig en kunnen dan ook lang niet alle fouten in software daadwerkelijk oplossen. Prophet gaat naar verluidt een stuk nauwkeuriger te werk en kan dan ook meer softwarebugs verhelpen dan andere systemen.
Dit blijkt ook uit een praktijktest die onderzoekers van MIT hebben uitgevoerd. Hierbij werden 69 softwarebugs voorgelegd aan zowel Prophet als andere bestaande systemen. Afhankelijk van de tijd die Prophet kreeg wist het systeem 15 tot 18 fouten op te losse. Ter vergelijking: bestaande systemen kwamen niet verder dan 1 of 2 bugs.

Paper

Meer informatie over het systeem is te vinden in de paper ‘Automatic Patch Generation by Learning Correct Code‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.