Investeerders steken 1,4 miljoen euro in startup Cronofy

Het Amsterdamse venture capital bedrijf henQ investeert 1,4 miljoen euro in Cronofy. henQ werkt in de zogenoemde ‘seed ronde’ samen met het financieringplatform Firestartr uit het Verenigd Koninkrijk. De Britse startup Cronofy levert een API aan ontwikkelaars waarmee zij digitale kalenders zoals Google calendar, iCal en exchange kunnen integreren in hun apps.
Cronofy“Cronofy rekent af met de technische rompslomp omtrent het integreren van verschillende kalenderprogramma’s”, zegt Adam Bird, oprichter van Cronofy. “Op een zelfde manier als Twilio dat doet voor het verzenden van berichten, of Stripe voor betalingen, maken wij het leven van de softwareontwikkelaar een stuk makkelijker waar het de ontwikkeling van complete agenda’s betreft. Wie in de toekomst online een hotel, vlucht of restaurant boekt moet dat uiteindelijk real-time in zijn of haar digitale agenda terug kunnen zien.”

Team uitbreiden

De startup Cronofy is in 2013 opgericht en heeft onder andere bedrijven als Skyscanner, Zetsy en JobAdder als klant. Met de financiering wil Cronofy zijn team gaan uitbreiden. “Met een groter team kunnen we sneller groeien”, zegt Bird. “We hebben al geweldige mensen gevonden die klaarstaan om ons bedrijf te komen versterken.”
“Cronofy biedt een unieke tool voor softwareontwikkelaars”, zegt Coen van Duiven partner bij henQ. “Onze maatschappij is meer en meer tijd gedreven, waarbij ook nog eens de snelheid van veranderingen toeneemt. Een platform dat zorgt voor een foutloze integratie en synchronisatie van digitale kalenders, is daarbij onmisbaar. henQ kan door zijn ervaring een belangrijke bijdrage leveren om het platform van Cronofy tot wereldstandaard te verheffen. Door de krachten te bundelen met Firestartr kunnen we ervaring en operationele kracht bieden en Cronofy een groeispurt geven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.