Ontwikkelaars verdienen bijna 37 miljard euro in Apple’s App Store

Ontwikkelaars hebben sinds de oprichting van Apple’s App Store bijna 37 miljard dollar (40 miljard dollar) verdiend in de appwinkel. Apple betaalde een derde van dit bedrag in 2015 uit.
eurosHet bedrijf maakt bekend dat consumenten in 2015 ruim 18,3 miljard euro (20 miljard dollar) hebben uitgegeven in de appwinkels voor iOS en OS X. 30% van deze inkomsten gaan naar Apple, terwijl ontwikkelaars 70% van de opbrengst ontvangen.
Apple stelt afgelopen feestdagen een recordomzet te hebben gedraaid met de appwinkels. In totaal gaven gebruikers ruim 1 miljard euro (1,1 miljard dollar) uit aan apps en in-app aankopen. 1 januari was de drukste dat in de geschiedenis van de App Store met een omzet van ruim 132 miljoen euro (144 miljoen dollar).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.