Microsoft neemt big data specialist Metanautix over

Microsoft neemt Metanautix over. Metanautix richt zich op de integratie van verschillende datastromen zodat deze kan worden geanalyseerd.
MicrosoftJoseph Sirosh, corporate vice president van de Microsoft data group, stelt in een blogpost dat bedrijven tegenwoordig enorme hoeveelheden data verzamelen. Veel organisaties hebben echter moeite verschillende databronnen en datasilo’s te combineren zodat alle informatie die zij hebben verzameld kan worden geanalyseerd. Hierdoor gebruiken veel organisaties slechts een klein deel van de data die zij tot hun beschikking hebben.

Datastromen combineren

Metanautix gaat deze problemen te lijf door de mogelijkheid te bieden gestructureerde, ongestructureerde en semi-gestructureerde datastromen te combineren en geschikt te maken voor analyse. Bedrijven kunnen hierdoor beter profiteren van alle data die zij tot hun beschikking hebben.
De technologie van het bedrijf kan data uit datawarehouses als Oracle, SQL Server, Teradata en open source databases als Cassandra en MongoDB combineren. Alle data blijft hierbij opgeslagen op de oorspronkelijke locatie en hoeft dus niet verplaatst te worden naar een centrale locatie.

Toekomstplannen

Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt. Microsoft kondigt aan de komende maanden meer details te zullen geven over de integratie van de technologie van Metaunix in haar dataplatform, inclusief SQL Server en de Cortana Analytics Suite.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.