Grote verschillen in denkwijze van CIO’s en ontwikkelaars over realtime data analyses

91% van de CIO’s en ontwikkelaars zijn het erover eens dat realtime data analyse een positieve impact kan hebben op het bedrijfsresultaat. 84% van de CIO’s zijn van mening dat hun organisatie in staat is data in real time te analyseren. Slechts 42% van de ontwikkelaars denkt hier hetzelfde over.
Dit blijkt uit onderzoek van VoltDB, leverancier van een in-memory data platform. Ook op andere punten wijken de meningen van CIO’s en ontwikkelaars af. Zo stelt 72% van de CIO’s dat realtime data analyse operationele bedrijfsvoering en klantervaringen kan verbeteren. Slechts 36% van de ontwikkelaars deelt deze mening.

Obstakels

Ook over obstakels die het gebruik van realtime data analyses in de weg staan lopen de meningen uiteen. Zo geeft 18% van de CIO’s aan dat het budget en interne beperkingen het grootste obstakel is, terwijl dit percentage onder ontwikkelaars op 48% ligt. 28% van de CIO’s stelt daarnaast dat een gebrek aan beschikbare expertise de belangrijke belemmering is. Slechts 8% van de ontwikkelaars deel deze mening.
CIO’s en ontwikkelaars zijn het ook niet eens over de beste manier om realtime data analyse te realiseren. Zo is 42% van de CIO’s van mening dat hiervoor het beste bestaande analytische oplossingen kunnen worden uitgebouwd. Slechts 14% van de ontwikkelaars denkt dat dit de beste aanpak is. Ook denkt 74% van de CIO’s dat applicaties voor realtime data analyse andere vereisten hebben dan big data apps. 36% van de ontwikkelaars deelt deze mening.

Realtime technologie beter inzetten

Wel zijn CIO’s en ontwikkelaars het eens dat realtime technologie beter ingezet zou moeten worden. Tweederde van de CIO’s en ontwikkelaars stellen dat realtime apps slechts in de helft van alle gevallen voldoet aan de behoeften van de organisatie.
VoltDB heeft alle resultaten van het onderzoek verzameld in de onderstaande infographic (klik voor de vergroting).
De infographic ‘The Real-time Data Disconnect’ van VoltDB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.