SQS verbetert positie als toonaangevend ‘Challenger’ in het tweede Gartner’s Magic Quadrant

SQS heeft zijn positie in het ‘Challengers’-kwadrant van het tweede ‘Magic Quadrant for Application Testing Services, Worldwide’ van Gartner aanzienlijk verbeterd. SQS is een van de vijf leveranciers die hun positie wisten te verbeteren, en het verslag ging uitgebreid in op de sterke punten van het bedrijf, waaronder de lokale en meertalige dienstverlening, en de wereldwijde beschikbaarheid.
sqsHet Magic Quadrant beoordeelt leveranciers van applicatietests over de gehele wereld op basis van de kwaliteit van hun systeemontwerp, de specifieke ‘build’ en het operationele beheer. De verbeterde positie van SQS is nog opmerkelijker, omdat het bedrijf zich uitsluitend heeft gericht op de prestaties en niet alleen op de ontwikkeling van hun kwaliteits- en testsystemen. Volgens Gartner “groeit de markt voor applicatietests in een razend tempo”. Gartner kent inmiddels ongeveer driehonderd bedrijven die actief zijn in deze sector. Het Magic Quadrant beoordeelt zestien van de meest toonaangevende applicatietestleveranciers.
Gartner verwacht dat in 2020 50% van alle consumenten de Test Centers of Excellence achter zich heeft gelaten en is overgestapt op Compentence Centers, flexibele methodes en DevOps om de operationele flexibiliteit te kunnen garanderen. Vanwege de behoefte aan flexibiliteit en iteratieve ontwikkeling wordt verwacht dat 30% van alle resources die voor applicatietests nodig zijn, zich in 2018 op locatie of onshore zullen bevinden.
Het Gartner-verslag vermeldt verder: “SQS is een goede keuze voor grote bedrijven in Europa, die op zoek zijn naar een plaatselijke oplossing met wereldwijde dekking, en voor bedrijven die een leverancier zoeken, die gespecialiseerd is in applicatietests. SQS groeit ook in de Verenigde Staten, waar het bedrijf zich met name richt op de automotive sector en financiële dienstverleners. Klanten waren erg enthousiast over het feit dat SQS zich tijdens testprojecten opstelde als een echte partner, maar ook over de kwaliteit, professionaliteit en flexibiliteit van alle resources die het bedrijf voor zijn klanten inzet.”
“Digitalisering, de vraag naar omnichannel ervaringen en het internet of Things  dwingen bedrijven om te veranderen. Het is dus erg belangrijk om te kiezen voor de juiste leverancier van testapplicaties. We zijn er trots op dat we bedrijven kunnen helpen om de nodige veranderingen door te voeren, hun kwaliteit te verbeteren en duurzaam succesvol te kunnen zijn”, zegt Diederik Vos, CEO van SQS.
Hij voegt verder toe: “In Gartner’s Magic Quadrant for Application Testing Services komen alleen de vijftien grootste, internationale ondernemingen voor. Onze verbeterde positie is dus door Gartner gevalideerd als het grootste gespecialiseerde softwaretestbedrijf.”
 

One Response to SQS verbetert positie als toonaangevend ‘Challenger’ in het tweede Gartner’s Magic Quadrant

Reposts

  • Ruud Poels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.