Google stelt API voor machine vision beschikbaar

Google lanceert de Cloud Vision API. Met deze API kunnen ontwikkelaars machine learning toevoegen aan applicaties om afbeeldingen geautomatiseerd te laten herkennen.Dit meldt Ram Ramanathan, product manager van het Google Cloud Platform, in een blogpost. Machine learning is een technologie waarbij computers patronen leren herkennen in data en op basis hiervan voorspellingen kunnen doen. De software hoeft hierdoor niet een voorgeprogrammeerde instructies af te lopen om handelingen uit te voeren, maar kan zelf op basis van ingevoerde data beslissen wat de beste aanpak is.
Google zet deze technologie in om software geautomatiseerd afbeeldingen te laten herkennen en de context van afbeeldingen te laten begrijpen. Zo zou de technologie bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om de eigenaar van een apparaat te herkennen en geautomatiseerd gepersonaliseerde content te vertonen. Met behulp van de Cloud Vision API kunnen ontwikkelaars deze technologie verwerken in software. Een preview versie van de API is beschikbaar via het Google Cloud Platform.
Met de Cloud Vision API geeft Google ontwikkelaars de mogelijkheid met machine vision afbeeldingen geautomatiseerd te laten herkennen

One Response to Google stelt API voor machine vision beschikbaar

Mentions

  • Sales

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.