InnovationQuarter en The Hatch Firm investeren in ontwikkelplatform voor veilige mobiele apps

De Zuid-Hollandse regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter en venture capital fonds The Hatch Firm investeren 1,5 miljoen euro in Onegini, leverancier van het gelijknamige mobiele securityplatform. Onegini zet de investering in om haar internationale activiteiten op te schalen. Onegini gaat zich vestigen op de campus van The Hague Security Delta, het grootste veiligheidscluster van Europa. Het bedrijf beschikt al langer over kantoorlocaties in Woerden en het Poolse Gdańsk.
Met het platform van Onegini kunnen organisaties snel en veilig mobiele consumentenapps ontwikkelen en op de markt brengen. De Onegini oplossingen bieden onder andere de mogelijkheid om transacties met één klik uit te voeren, in te loggen met een PIN-code, vingerafdruk, gezichtsherkenning, stemherkenning of andere toekomstige authenticatiemethodes voor zowel web als mobiel.

Security beheersbaar maken

Door de toenemende dreiging van cyberaanvallen, wordt voor bedrijven cyber security steeds belangrijker. Onegini technologie maakt het beheersbaar en detecteert misbruik proactief om datalekken en fraude te voorkomen. Het Nederlandse softwarebedrijf Onegini levert haar mobiele securityplatform aan uiteenlopende klanten, waaronder AEGON, IAK, UMG, Van Lanschot Bankiers, Belgacom, Nationale Nederlanden en de Nederlandse Spoorwegen.
De security-oplossingen van Onegini hebben diverse prijzen gewonnen, waaronder de Most Promising API Solution Provider door CIOReview, een notering in Red Herring Top 100 Europe en Red Herring Top 100 Global. Daarnaast is Onegini als eerste Nederlandse softwarebedrijf officieel gecertificeerd door de Secure Software Foundation, een initiatief vanuit de overheid om het veilig ontwikkelen van software te stimuleren en te borgen.
V.l.n.r.: Rinke Zonneveld (directeur InnovationQuarter), Rudy de Back (co-founder & Managing Partner van The Hatch Firm), Dennis Joannides (Founder & CEO Onegini), Ingrid van Engelshoven, (wethouder KIJO (Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs) voor de gemeente Den Haag), Jeroen Starrenburg (Founder & COO Onegini), Johan Stins (Senior Investment Manager bij InnovationQuarter) en Carolien Sants (Business Analist bij InnovationQuarter).
V.l.n.r.: Rinke Zonneveld (directeur InnovationQuarter), Rudy de Back (co-founder & Managing Partner van The Hatch Firm), Dennis Joannides (Founder & CEO Onegini), Ingrid van Engelshoven, (wethouder KIJO (Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs) voor de gemeente Den Haag), Jeroen Starrenburg (Founder & COO Onegini), Johan Stins (Senior Investment Manager bij InnovationQuarter) en Carolien Sants (Business Analist bij InnovationQuarter).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.