Zeplin haalt 1,2 miljoen dollar op bij investeerders

Zeplin heeft 1,2 miljoen dollar opgehaald bij investeerders. Het bedrijf ontwikkelt software die de samenwerking tussen ontwikkelaars en ontwerpers vereenvoudigd.
Dit meldt TechCrunch. Apps worden in veel gevallen ontworpen door ontwerpers, die hun ontwerp voor de ontwikkelfase overdragen aan ontwikkelaars. Traditioneel worden hierbij PDF-documenten gebruikt, waarin bij afbeeldingen opmerkingen worden geplaatst om het ontwerp zo duidelijk mogelijk te communiceren naar ontwikkelaars. In de praktijk kan dit verwarring opleveren en kost het opstellen van documenten voor de overdracht van een ontwerp relatief veel tijd.

Gedeelde omgeving

Zeplin automatiseert dit proces. Ontwerpers en ontwikkelaars werken met Zeplin in een gedeelde omgeving. Indien een ontwerper hierdoor een aanpassing maakt in het ontwerp is deze wijziging direct zichtbaar voor de ontwikkelaar. Ontwerpers hoeven hun aanpassingen dus niet meer in PDF-documenten door te voeren en uit te leggen met behulp van annotaties.
Zeplin kan gratis worden gebruikt, waarbij gebruikers de mogelijkheid krijgen één project aan te maken. Daarnaast zijn een drietal betaalde varianten beschikbaar, waarin 3 ($15 per maand), 8 ($25 per maand) of een onbeperkt ($100 per maand) aantal projecten kunnen worden opgezet.
Zeplin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.