Vraag naar PHP-ontwikkelaars stijgt het hardst

Het aantal vacatures voor programmeurs is in de eerste negen maanden van 2015 met 28 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Het aantal vacatures voor PHP-ontwikkelaars en Java-ontwikkelaars is het sterkst gegroeid.
De vraag naar PHP-ontwikkelaars is in de eerste negen maanden van 2015 het hardst gestegen (foto door FreeImages.com/Gabor Kalman)Dit blijkt uit onderzoek van Huxley IT, recruitmentbureau voor systeem- en netwerkspecialisten in Nederland en België. Voor het onderzoek zijn bijna 50.000 vacatures (2014 & 2015) voor programmeurs geanalyseerd. Het vacatureaanbod voor programmeurs was in juli 2015 het grootste. Huxley IT heeft deze maand vergeleken met cijfers van december 2012, het absolute dieptepunt van de crisis. Ten aanzien van dat moment is het vacatureaanbod met maar liefst 167 procent gestegen.

Java, PHP, C++ en .net

Daarnaast is analyse gemaakt van de ontwikkeling van het aantal vacatures voor programmeurs in de vier voornaamste programmeertalen: Java, PHP, C++ en .net. Hieruit blijkt dat de vraag naar PHP-ontwikkelaars in de eerste negen maanden van 2015 ten opzichte van 2014 met 33 procent het snelst is gegroeid. PHP-ontwikkelaars worden gevolgd door Java-ontwikkelaars (28 procent) en net-ontwikkelaars (25 procent). De vraag naar C++ontwikkelaars is met 20 procent gestegen.
Joel Bennett, Manager IT-divisie bij Huxley IT: “Het herstel van de Nederlandse economie is heel duidelijk zichtbaar in de groei van het aantal vacatures voor programmeurs. Zo nu en dan fluctueert de vraag, maar de tendens is dat de vraag naar programmeurs toeneemt. In het bijzonder de vraag naar de programmeertalen Java en PHP. Jonge programmeurs die veel kansen willen hebben op de arbeidsmarkt, adviseren wij dan ook te kiezen voor één van de snelgroeiende programmeertalen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.