Google geeft ontwikkelaars toegang tot IoT-besturingssysteem Brillo

Het Internet of Things (bron: FreeImages.com/Flavio Takemoto)

Google geeft ontwikkelaars toegang tot Brillo. Brillo is een open source besturingssysteem voor Internet of Things apparatuur op basis van Android.
Brillo werd door Google in mei aangekondigd op de I/O conferentie. Nu geeft het bedrijf ontwikkelaars de mogelijkheid het besturingssysteem alvast uit te proberen. Het platform bestaat uit drie componenten: een Android gebaseerd embedded besturingssysteem, een software developer kit en een aantal ‘core services’. Het gaat hierbij onder andere om het Weave communicatieprotocol, dat helpt apparaten op veilige wijze verbinding te laten maken met het netwerk.

Gecertificeerde printplaten

Uiteindelijk moet Brille gaan werken met Intel, MIPS en ARM chips, maar voorlopig kunnen ontwikkelaars gebruik maken van printplaten die voor Brillo zijn gecertificeerd. Deze printplaten zijn getest met de huidige versie van het besturingssysteem en ook geschikt voor toekomstige versies. Google werkt samen met hardwarefabrikanten om deze printplaten te produceren.
Brillo krijgt iedere zes weken een kleine update. Daarnaast brengt Google iedere zes maanden Long Term Support updates uit voor het besturingssysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.