EnterpriseDB weer Leader in Gartner Magic Quadrant for Operational Database Management Systems 2015

EnterpriseDB (EDB), leverancier van enterprise Postgres-producten en database-integratieoplossingen, is opnieuw opgenomen in het Leaders Quadrant van Gartner’s Magic Quadrant for Operational Database Management Systems.EDB-logo-4cDit is het tweede jaar op rij dat EnterpriseDB door Gartner is gepositioneerd in het Leaders Quadrant van deze invloedrijke jaarlijkse evaluatie van leveranciers van operationele databasemanagementsystemen. EDB ziet deze erkenning als een bewijs dat het bedrijf een toonaangevende leverancier is van open source-gebaseerde Postgres-producten en -diensten, en is uitgegroeid tot een dominante speler in de databasemarkt.

EnterpriseDB en Postgres

De combinatie van de open source Postgres-database en EnterpriseDB biedt organisaties de juiste middelen om zich los te maken van propriëtaire database-oplossingen.
“De markt heeft gesproken. Ontwikkelaars, architecten, DBA’s en nu ook CIO’s en CFO’s hebben hun voorkeur en duidelijke behoefte uitgesproken dat ze open source databaseoplossingen nodig hebben voor hun applicaties. Wij beschouwen onze blijvende positie in het Gartner Magic Quadrant als een bevestiging van de omvang van deze transformatie. EDB Postgres is de beste open source relationele database als je van de kostenpost van de grote propriëtaire leveranciers af wilt komen,” zegt Ed Boyajian, CEO van EnterpriseDB.
“Wij helpen onze klanten om 80 procent of meer te besparen,” vervolgt Boyajian. “Die rekensom wordt niet langer genegeerd. Onze belangrijkste klanten breiden hun EDB Postgres implementaties in versneld tempo uit, draaien er steeds meer traditionele bedrijfskritische workloads op en ontwikkelen nieuwe innovatieve toepassingen voor customer engagement. Dit geeft onze klanten een ander hulpmiddel om hun contractuele relaties met propriëtaire spelers te beheersen. Met EDB kunnen ze de implementatie van hun DBMS-workloads optimaliseren op het meest kosteneffectieve platform.”
“Open-source relationele DBMS (RDBMS) zijn volwassen geworden en kunnen tegenwoordig door informatieleiders, DBA’s en applicatieontwikkelingmanagement beschouwd worden als de standaard infrastructuurkeuze voor een grote meerderheid van de nieuwe zakelijke applicaties,” stelt Gartner in het rapport The State Open-Source RDBMS, 2015Een aanbeveling uit het rapport: “Voeg een open-source RDBMS van de RDBMS-standaarden van uw organisatie voor nieuwe toepassingen en om een commercieel RDBMS te vervangen, waar dit niet noodzakelijk is door specifieke functionaliteit.”
EnterpriseDB heeft 87 van de Fortune 500 onder zijn klanten en voldoet aan de behoeften van internationale bedrijven in Noord-Amerika, Europa en in Azië. EDB heeft klanten in sectoren als financiële dienstverlening, industrie, gezondheidszorg, evenals landelijke, provinciale en lokale overheden.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.