Gartner noemt InterSystems leader in 2015 Gartner Magic Quadrant for Operational Database Management Systems

Softwareleverancier InterSystems is door Gartner gepositioneerd als ’Leader’ in het Gartner ’Magic Quadrant for Operational Database Management Systems’. Leaders spelen volgens Gartner onder andere in op veranderingen in de markt, focussen op trends en zijn consistent in het bieden van een goede klantenondersteuning.
InterSystemsGartner hanteert voor een ’Leader’ de volgende definitie: “Leaders tonen in het algemeen aan dat ze de meeste ondersteuning leveren voor een brede reeks operationele applicaties in samenhang met veel verschillende datatypen en diverse gebruiksmogelijkheden. Deze leveranciers zijn consistent in het bieden van goede klantenondersteuning hetgeen zich uit in een grote mate van klantentevredenheid. Veel leveranciers concurreren al jaren op deze markt. Voor hun producten hebben ze een breed samengesteld ecosysteem van partners opgebouwd. Om die reden levert hun productaanbod voor de afnemers het minste risico op als het gaat om selectiecriteria als prestatie, schaalbaarheid, betrouwbaarheid en technische ondersteuning. ’Leaders’ spelen in op de veranderingen, waar de markt om vraagt. In hun visie richten ze zich niet alleen op de huidige marktvraag, maar focussen ze zich tevens op de trends. En uiteindelijk zijn ook de communicatie naar de markt en de product ontwikkeling en aflevering bij ’Leaders’ in lijn met de huidige en toekomstige marktvraag naar zowel DBMS software als hardware technologie”.

Data Base Management Systemen

In het rapport definieert Gartner operationele Data Base Management Systemen als systemen die ook meervoudige structuren en data typen ondersteunen, zoals XML, tekst, JavaScript Object Notation (JSON), audio, beeld en video content. Deze systemen moeten bovendien in staat zijn om de conversie van verschillende dataformaten binnen gangbare prestatienormen op een gecontroleerde en veilige manier uit te voeren.
Het volledige rapport “Gartner Magic Quadrant for Operational Database Management Systems” van de analisten Donald Feinberg, Merv Adrian, Nick Heudecker, Adam M. Ronthal, en Terilyn Palanca is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.