Google lanceert open source tool Bazel

Google lanceert een betaversie van Bazel, een open source systeem voor het bouwen en testen van software op verschillende platformen. Google gebruikt de tool zelf voor het ontwikkelen van haar meeste softwareprojecten.
Bazel, de nieuwe open source ontwikkeltool van GoogleBazel maakt gebruik van een aantal slimme technieken om de ontwikkeling en het testen van software te versnellen. Zo is de tool in staat enkele bestanden te recompilen in plaats van het volledige project. Daarnaast houdt de tool bij welke code wordt veranderd, zodat bij het testen van de software code die niet is gewijzigd niet opnieuw hoeft te worden getest.
Bazel is beschikbaar voor Linux en OS X. Op termijn wordt naar verwachting ook een Windows variant beschikbaar gesteld. Ontwikkelaars kunnen met de tool projecten bouwen en testen in onder andere C++, Java en Python. Ook de ontwikkeling van Android en iOS apps wordt door de tool ondersteund.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.