iOS apps schrijven in Java met Intel’s Multi-OS Engine

Intel voegt de Multi-OS Engine toe aan Intel Integrated Native Development Experience (INDE). Deze nieuwe feature maakt het mogelijk Android-apps eenvoudig om te zetten in iOS-apps. Dit doet Intel door ontwikkelaars iOS apps in Java te laten schrijven.
intel-indeHet ontwikkelen van apps voor iOS en Android is niet eenvoudig, aangezien beide besturingssystemen andere programmeertalen gebruiken. Waar Android apps worden geschreven in Java kiest Apple voor iOS voor de Swift programmeertaal. De Multi-OS Engine in de cross platform productiviteitssuite Intel INDE pakt dit probleem aan.

iOS apps in Java

Met de Multi-OS Engine kunnen ontwikkelaars ook voor iOS apps schrijven in Java, zodat zij met één programmeertaal voor beide platformen kunnen ontwikkelen. Dit scheelt veel tijd, aangezien programmeercode niet langer omgezet hoeft te worden in Swift. Intel belooft dat de native look and feel van iOS apps hierbij behouden blijft en de prestaties van de apps niet worden beïnvloed.
De Multi-OS Engine is beschikbaar als preview. Ontwikkelaars kunnen zich via de website van Intel aanmelden voor de testfase. Ontwikkelaars die door Intel worden geselecteerd krijgen via e-mail een downloadlink toegezonden.

OS X en Windows

Intel INDE en Multi-OS Engine is beschikbaar op zowel Windows als OS X. Dit betekent dat ontwikkelaars ook vanaf Windows machines iOS apps kunnen ontwikkelen, iets wat Apple standaard niet mogelijk maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.