Gartner: ‘Bedrijven geven komende jaren 7,5% meer uit aan zakelijke software’

(bron: FreeImages.com/Jorge Vicente)

De wereldwijde uitgave aan zakelijke software maakt de komende jaren een groei van 7,5%. De markt groeit van 149,9 miljard dollar in 2015 naar 201 miljard dollar in 2019.
Dit voorspelt Gartner. Vooral modernisering, het uitbreiden van functionaliteiten en digitale transformatieprojecten drijven naar verwachting de langetermijngroei in de markt aan. Ook de cloud speelt hierin een belangrijke rol.

Voor meerdere jaren gebudgetteerd

“Het merendeel van de investeringen wordt gestoken in modernisering, uitbreiding van functionaliteiten of het aanvullen van zakelijke- en kantoorapplicaties met cloud-gebaseerde Software-as-a-Service”, zegt Bianca Granetto, onderzoeksdirecteur bij Gartner. “Projecten zijn goedgekeurd en gebudgetteerd, vaak woorden een periode van meerdere jaren. Dit betekent dat de uitgaven aan en omarming van nieuwe software niet wordt beïnvloed door naderende noodzaak.”
Gartner voorspelt daarnaast dat in 2020 driekwart van de aangeschafte applicaties voor bedrijven op maat worden ontworpen door verschillende applicatiecomponenten te combineren tot een oplossing. Bedrijven zouden steeds minder interesse tonen in out-of-the-box oplossingen.

Cloud

Op dit moment maakt zo’n 15% van de gebruikers volledig of deels gebruik van kantoorsystemen uit de cloud. Gartner verwacht dat dit percentage groeit tot 60% in 2020. In dit jaar zet daarnaast 75% van de bedrijven advanced analytics in als onderdeel van hun besluitvormingsproces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.