Ontwikkelaars bouwen in Hackatrain toepassingen om treinreizen aangenamer te maken

De eerste Nederlandse Hackatrain is dinsdag vanuit Amsterdam vertrokken. 45 tech-talenten hebben tijdens de 6,5 uur durende rit nieuwe toepassingen bedacht die reizen met de trein aangenamer maken. Voorwaarde daarbij is dat de reiziger die toepassing onbelemmerd via zijn eigen mobiele apparaat kan gebruiken. De winnaar van de wedstrijd wordt morgen bekend gemaakt.
In de Hackatrain, een initiatief van By White!, Ordina, NS, Amsterdam Creative Industries Network en Tech Open Air, waren techneuten, developers, marketeers en jonge ondernemers op het gebied van ICT en design aanwezig. De deelnemers hebben van de NS openbare data en API’s tot hun beschikking gekregen, waarmee zij gedurende de gehele reis hebben kunnen werken. Een kwartier voordat de Hackatrain in Berlijn aankwam, moesten de deelnemers hun oplossing inleveren bij de jury. Tijdens de reis konden zij vijf consultants van Ordina raadplegen die ook aan boord waren. De consultants zijn specialisten op het gebied van technologische ontwikkelingen op spoorgebied, innovatie, programmeren en GEO-ICT en adviseren de deelnemers bij het ontwerpen van een toepassing.
Ontwikkelaars bouwen in Hackatrain toepassingen om treinreizen aangenamer te maken

Top 3 beste ideëen

Een vakjury beoordeelt de toepassingen op innovatie, creativiteit en haalbaarheid. De bekendmaking van de top 3 beste ideeën is op 16 juli. Deze top 3 teams pitchen in september bij de NS voor een driekoppige jury. Het winnende team krijgt een round-trip Europese treinkaart. Terwijl de jury zich over de resultaten buigt, vermaken de deelnemers zich op Tech Open Air in Berlijn. Tech Open Air is een driedaags interdisciplinair technologiefestival, waar technologie, muziek, kunst en wetenschap samen worden gebracht. Dit jaar vindt het festival plaats op 15, 16 en 17 juli.
De Hackatrain is een initiatief van By White!, Ordina, NS, Amsterdam Creative Industries Network en Tech Open Air.

One Response to Ontwikkelaars bouwen in Hackatrain toepassingen om treinreizen aangenamer te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.