Gartner: ‘Investeringen in software dalen met 1,2%’

De investeringen in IT lopen dit jaar flink terug. Wereldwijd dalen de bestedingen aan IT naar verwachting met 5,5%. Ook de investeringen in software staan onder druk en dalen naar verwachting met 1,2%.
Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Gartner. Voornamelijk de stijgende wisselkoers van de Amerikaanse dollar zou een flinke impact hebben op de cijfers. Als we deze wisselkoers namelijk buiten beschouwing laten blijkt de markt een groei door te hebben gemaakt van 2,5%. Gartner benadrukt dan ook dat er geen sprake is van een marktcrash.
Naast de impact van de stijgende waarde van de Amerikaanse dollar zijn er volgens Gartner echter ook secundaire aspecten die impact hebben op de IT-bestedingen. Zo zien leveranciers zich in veel gevallen gedwongen hun prijzen te verhogen om hun kosten en marges op producten te beschermen. Ook deze hogere kosten hebben impact op de IT-bestedingen van bedrijven en consumenten.
De IT-investeringen in 2015 volgens Gartner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.