Gartner plaatst Dynatrace als marktleider in de APM-markt

Softwarebedrijf Dynatrace, leverancier van oplossingen voor digital performance management, heeft een marktaandeel van 12,5 procent in hadnen op de markt voor application performance monitoring (APM). Het bedrijf wordt door Gartner als leider geplaatst in de APM-markt.
DynatraceMet een omzet van 326,9 miljoen US Dollar in 2014 -een stijging van 55,9 miljoen dollar in vergelijking met 2013- heeft Dynatrace ruim 100 miljoen dollar meer omzet geboekt dan zijn eerste achtervolger. Het bedrijf groeide in 2014 bijna drie keer sneller dan in 2013 en 24 procent sneller dan de APM-markt. De APM-markt groeide vorig jaar met 15,8 procent tot 2,6 miljard dollar.
APM-markt blijft groeien
Gartner zegt dat de groei van de APM-softwaremarkt de afgelopen jaren is versneld. Vorig jaar was de markt goed voor een omzet van 2,6 miljard dollar, een stijging met 15,8 procent in vergeliking met 2013. In dit jaar waren de inkomsten in de APM-markt ook al met 13 procent gestegen in vergelijking met 2012.
Dynatrace is sinds vorig jaar de nieuwe naam van Compuware APM. Die wijziging werd doorgevoerd na de overname van Compuware door Thoma Bravo in 2014. Deze investeringsmaatschappij haalde Compuware van de beurs en maakte van de APM-afdeling een zelfstandig bedrijf. Compuware APM was in 2013 en 2012 ook al marktleider in APM. Vorig jaar liep Dynatrace dus nog verder uit op zijn concurrenten, concludeert Gartner. Gartner’s analyse van de APM-markt is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.