Google ondersteunt spraakbesturing met Voice Interaction API (video)

Google presenteert de Voice Interaction API, een API die ontwikkelaars de mogelijkheid biedt spraakbesturing in Android-apps in te bouwen.
Enkele apps die door Google zijn ontwikkeld kunnen net als een reeks standaard acties van het Android-besturingssysteem al langer worden aangestuurd via spraakbesturing. Voor apps van andere ontwikkelaars was dit echter nog niet mogelijk.
De nieuwe API brengt hier verandering in. Ontwikkelaars kunnen dezelfde spraakbesturing die we kennen van de apps van Google gaan verwerking in hun eigen Android-applicaties. Google introduceert de Voice Interaction API in de onderstaande video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.