‘iOS- en Android-ontwikkelaars staan niet te springen om Windows Phone’

Microsoft wil het aantal apps voor Windows Phone snel laten groeien door ontwikkelaars de mogelijkheid te geven bestaande iOS- en Android-apps eenvoudig om te zetten in Windows Phone-apps. De Amerikaanse IT-gigant loopt hierbij echter tegen een flink obstakel aan: ontwikkelaars blijken er niet om te staan springen het Windows Phone-platform te omarmen.
Dit meldt Reuters. Vooral het kleine marktaandeel van Windows Phone zou voor ontwikkelaars een reden zijn het besturingssysteem links te laten liggen. IDC schat dat ongeveer 3% van de wereldwijd verkochte smartphones in 2014 een Windows-gebaseerde smartphone betrof. Ter vergelijking: Android heeft pakweg 81% marktaandeel in handen terwijl iOS goed is voor 15%.
Ontwikkelaars staan daarnaast sceptisch tegenover de nieuwe Software Development Kit (SDK) van Microsoft, waarmee zij Android- en iOS-apps kunnen worden omgezet in Windows Phone-apps. Microsoft stelt dat dit zeer eenvoudig gaat, maar veel ontwikkelaars zetten hier hun vraagtekens bij.
windows-phone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.