Mendix en Pivotal combineren no-code rapid development met Pivotal Cloud Foundry

Mendix en Pivotal gaan een partnership aan en lanceren Mendix voor Pivotal Cloud Foundy. Door de samenwerking worden de no-code, rapid application development mogelijkheden van Mendix toegevoegd aan het enterprise Platform as a Service (PaaS) Pivotal Cloud Foundry. De bedrijven willen CIO’s de mogelijkheid geven een IT-omgeving te creëren, waarin gebruikers uit de business met de visuele tools van Mendix zelf applicaties kunnen bouwen en deze vervolgens in productie kunnen brengen met Pivotal Cloud Foundry.
softwareDe cloud, mobile en big data zorgt voor een snel verandertempo. In combinatie met de continuous delivery van nieuwe functionaliteiten zorgen ervoor dat de doorlooptijd van application delivery sneller moet zijn dan ooit. IT-afdelingen die enkel vertrouwen op traditionele ontwikkelmethodes zijn volgens Mendix en Pivotal niet in staat deze snelheid en de toenemende vraag bij te benen. Dit leidt tot groeiende backlogs en gemiste business kansen.

Applicaties sneller bouwen en opleveren

Mendix en Pivotal spelen hierop in met hun partnership. Door gebruik te maken van ‘point en click’ ontwikkelmogelijkheden kunnen applicaties zes keer sneller worden gebouwd en opgeleverd dan bij traditionele ontwikkelmethodes. Met Pivotal Cloud Foundry kunnen organisaties applicaties implementeren in een veilige internetomgeving, met een hoge beschikbaarheid.
De Mendix Cloud Foundry bouwstenen zet Mendix apps om in Cloud Foundry Droplets. De bouwstenen zijn open source en beschikbaar via de Cloud Foundry community op GitHub. De Mendix apps kunnen worden uitgerold op Pivotal Cloud Foundry (PCF), PCF op AWS of Pivotal Web Services direct binnen de Mendix Business Modeler. De Mendix marketplace biedt ontwikkelaars toegang tot voorgedefinieerde applicatiecomponenten, wat de ontwikkeling van nieuwe apps moet versnellen.

Cloud Open Source standaarden

Het partnership tussen Mendix en Pivotal is gebaseerd op het gezamenlijke commitment aan het Cloud Foundry open source PaaS. Mendix is lid van de Cloud Foundry Foundation en helpt hiermee oprichter en platina-lid Pivotal bij het verder ontwikkelen van de open standaard. Daarnaast heeft Mendix een integratie gerealiseerd met het open PaaS framework dat zorgt voor ondersteuning van elke op Cloud Foundry gebaseerde stack.
Mendix voor Pivotal Cloud Foundry is per direct beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.