Ordina ondersteunt havo- en vwo-leerlingen bij softwareontwikkeling

Ordina maakt bekend havo- en vwo-leerlingen van het Anna Lyceum in Nieuwegein te gaan begeleiden bij appontwikkeling. De leerlingen werken aan een webapplicatie over de Tour de France.
Ontwikkelaars van Ordina begeleiden hen in dit project bij het ontwerpen, bouwen en testen van applicaties. Op 11 juni wordt de winnende app bekend gemaakt. De actie is onderdeel van een overeenkomst die het Anna Lyceum en Ordina hebben getekend om de interesse van leerlingen in bètavakken te vergroten. Ordina wil leerlingen laten kennismaken met ontwikkelingen in de ICT. Denk hierbij aan robotica en virtual reality.
“ICT gaat een steeds grotere rol spelen in onze wereld en daarvoor heb je mensen nodig die toepassingen kunnen bedenken die aansluiten op de beleving van de gebruiker. In de toekomst zal de vraag naar ICT’ers alleen maar toenemen en daarom is het heel belangrijk dat jonge mensen al vroeg in aanraking komen met ICT. Via dit samenwerkingsverband kunnen we de belangstelling voor bètavakken en ICT in het bijzonder vergroten en brengen we technologie tot leven”, zegt Stépan Breedveld, CEO van Ordina.
De leerlingen van het Anna Lyceum, samen met Wilma van Noort (rector Anna Lyceum), Stépan Breedveld, (CEO Ordina) en  Daphne van Deursen (projectleider Jet-Net) bij de ondertekening van het samenwerkingscontract.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.