Mendix door Gartner als visionair geplaatst in Magic Quadrant for Enterprise Application PaaS

Enterprise App Platform as a Service leverancier Mendix is door Gartner als ‘Visionair’ gepositioneerd in het nieuwe ‘Magic Quadrant for Enterprise Application Platform as a Service, Worldwide’ rapport (maart 2015). Het open en cloud-native Mendix App Platform brengt business en IT samen om web- en mobiele applicaties te ontwerpen, bouwen, implementeren en beheren.
Het rapport beschrijft twee typen Platform as a Service oplossingen: “In een bimodale IT-wereld is ‘high-productivity aPaaS’ steeds meer een vereiste voor de centrale IT-afdeling vanwege behoefte aan een snelle terugverdientijd voor investeringen. Daarnaast kan een ‘high-control aPaaS’ nodig zijn voor diverse business units die steeds technischer onderlegd zijn. De scheidslijn tussen business units en de centrale IT-afdeling wordt steeds vager, omdat cloud diensten die inspelen op de behoefte aan beide typen van Platform as a Service nieuwe oplossingen bieden.”
Mendix hanteert in het platform een twee-sporen aanpak, waarbij high-productivity en high-control aPaaS wordt gecombineerd. Met deze twee-sporen aanpak blijven traditionele ontwikkelteams zich richten op de core systemen, terwijl een tweede ‘fast lane’ wordt gecreëerd om nieuwe applicatiebehoeften aan te pakken die worden gekenmerkt door onduidelijke eisen en strakke tijdschema’s. Mendix stelt kleine, interdisciplinaire teams in staat om deze apps samen met de business te bouwen in korte cycli. Deze werkwijze verkort de introductietijd van nieuwe apps aanzienlijk, terwijl ‘first-time-right’ levering gewaarborgd is. Bovendien maakt Mendix, door de ondersteuning van Cloud Foundry als open source PaaS framework, auto-scaling en andere high-control opties voor ontwikkelaars en beheerders mogelijk.

One Response to Mendix door Gartner als visionair geplaatst in Magic Quadrant for Enterprise Application PaaS

  1. Smithe760 schreef:

    This kind of game gives a real experience of building a farm and planting kdgcaakeeebgcfkg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.