‘Beveiliging van mobiele apps krijgt veel te weinig aandacht’

Beveiliging (bron: FreeImages.com/ematil1023)

Ontwikkelaars van mobiele apps besteden onvoldoende aandacht aan beveiliging. 40% van de grote bedrijven nemen onvoldoende maatregelen apps die zij voor klanten bouwen voldoende te beveiligen.
Dit blijkt uit onderzoek van IBM en Ponemon Institute. In het onderzoek is het securitybeleid van ruim 400 grote bedrijven onderzocht. Gemiddeld testen deze bedrijven nog niet de helft van alle apps die zij bouwen voor klanten. 33% van de bedrijven geeft aan apps nooit te testen.

Groot risico op fouten

De cijfers zijn kwalijk te noemen. Het feit dat apps niet worden getest vergroot het risico dat fouten in software blijven zitten, die vervolgens door cybercriminelen kunnen worden misbruikt om IT-systemen binnen te dringen. De schade die hierdoor kan ontstaan bij klanten van de software ontwikkelaars is groot. Denk hierbij aan reputatieschade, onderbreking van de bedrijfsvoering en datalekken waardoor klanten worden getroffen.
Opvallend zijn de cijfers echter niet. Het onderzoek laat namelijk ook zien dat maar liefst de helft van de bedrijven nul budget beschikbaar heeft voor mobiele beveiliging. Het ontbreken van een security budget is opvallend, aangezien de bedrijven gemiddeld maar liefst 34 miljoen dollar beschikbaar hebben voor mobiele app ontwikkeling. Nog geen 5,5% van de budget wordt gemiddeld beschikbaar gesteld voor beveiliging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.