AWS populair onder ontwikkelaars

Amazon Web Services (AWS) is onder ontwikkelaar de meest populaire cloudprovider voor softwareontwikkeling. Zowel voor coders als DevOps professionals is AWS de meestgemaakte keuze.
Dit blijkt uit onderzoek van Forrester Research onder ontwikkelaars. Forrester verdeelt ontwikkelaars in het rapport ‘The Forrester Wave: Enterprise Public Cloud Platforms, Q4 2014’ in in drie categorieën: ‘coders’, ‘DevOps pros’ en ‘rapid developers’. Deze ontwikkelaars hebben verschillende behoeften en daardoor verschillende voorkeuren.

Infrastructuur niet hoeven configuren en beheren

Coders willen vooral configureren en zich niet bezig hoeven houden met het configureren en beheren van infrastructuur. Deze groep heeft hierdoor een voorkeur voor Platform-as-a-Service (PaaS) en Infrastructure-as-a-Service (IaaS+). IaaS+ wordt door Forrester gedefinieerd als traditionele IaaS waar providers een abstracte ontwikkellaag overheen hebben gelegd.
DevOps pros willen eveneens code schrijven, maar houden zich ook bezig met het configuren en beheren van hardware als server, databases, netwerken en storage. Ook deze groep kijkt daarom naar PaaS, IaaS en IaaS+. Zowel onder coders als DevOps pros zijn AWS en Microsoft de twee populairste leveranciers om mee in zee te gaan.

Rapid developers

Rapid developers zijn de groep waarvan de voorkeuren het meeste afwijkt. Deze groep heeft vooral behoefte aan grafische tools die het creëren van applicaties in grote mate automatiseren en de noodzaak zelf code te schrijven wegnemen. Zelfs grootschalige ontwikkelcycli worden door rapid developers beperkt tot weken of zelfs dagen. Public cloud platformen worden door rapid developers gezien als een kans om de kwantiteit, snelheid en kwaliteit waarmee apps worden afgeleverd te vergroten. Rapid developers hebben een voorkeur voor Salesforce, Mendix en OutSystems.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.