Sogeti lanceert Data Quality-as-a-Service

Sogeti lanceert Sogeti Data Quality-as-a-Service. Met deze dienst waarmee organisaties de kwaliteit van hun data kunnen borgen zonder investeringen te hoeven doen in de nieuwste technologie en inzet van extra mankracht. Sogeti Data Quality-as-a-Service is gelanceerd tijdens het Business Intelligence & Information Management symposium van Sogeti.
sogetiDe IT-dienstverlener biedt Data Quality-as-a-Service aan met software vanuit de cloud of op locatie bij de klant. Daarbij wordt betaald op basis van werkelijk gebruik van de dienstverlening in plaats van een vaste prijs voor softwarelicenties per maand. Volgens marktanalist Gartner kan Data Quality-as-a-Service meer dan 10 miljoen euro per jaar besparen in organisaties waar gemiddeld 18 medewerkers verantwoordelijk zijn voor het beheren van datakwaliteit.

Opgeschoonde data

De organisaties die gebruik maken van Data-Quality-as-a-Service krijgen van Sogeti opgeschoonde data op basis van de uitgangspunten die bedrijven of instellingen zelf bepalen. Het type software dat Sogeti gebruikt is gebaseerd op de wensen van de klant. Organisaties kunnen er ook voor kiezen om eigen technologie op eigen locatie in te zetten voor Data-as-a-Quality diensten. In dat geval is investering in softwarelicenties al gedaan en wordt de dienstverlening betaald naar werkelijk gebruik.
“Met Data quality-as-a-Service profiteert de klant van de voordelen van een SaaS-oplossing die tegelijkertijd volledig op maat wordt aangeboden. De kwaliteit van data maakt meer dan ooit het verschil tussen het succes of falen van marketinginspanningen. We krijgen dan ook steeds meer vraag naar dit type dienstverlening,” zegt Chris Vlaanderen, Directeur Business Intelligence & Analytics van Sogeti.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.