BlackBerry brengt belangrijke softwareprojecten onder in nieuwe business unit

BlackBerry brengt enkele belangrijke softwareprojecten en 44.000 patenten onder in een nieuwe business unit. De business unit krijgt de naam ‘BlackBerry Technology Solutions’.
BlackBerryVerschillende technologieën van het bedrijf worden ondergebracht in de nieuwe business unit. Denk hierbij aan de QNX embedded software, het Internet of Things-project Project Ion, cryptografische applicaties en het tunen van antennes. daarnaast worden ook de 44.000 patenten die BlackBerry in handen heeft ondergebracht bij BlackBerry Technology Solutions.
Sandeep ChennakeshuDe nieuwe business unit komt onder leiding te staan van Sandeep Chennakeshu, die al ruim 25 jaar actief is in de markt voor draadloze technologie, semiconductors en andere technologische sectoren. Chennakeshu heeft zijn naam op 73 verschillende patenten staan. Chennakeshu wordt per direct actief in zijn nieuwe functie.
BlackBerry verkeert al langere tijd in zwaar weer en kan niet opboksen tegen Apple’s iPhone en Android-gebaseerde smartphones, die inmiddels de markt voor mobiele apparaten domineren. Het bedrijf wil zich met de nieuwe afdeling gaan richten op zowel zakelijke als overheidsklanten en keert de consumentenmarkt de rug toe. BlackBerry wil zich voor deze markten gaan richten op beveiliging en het beheer van mobiele apparaten.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.