Nieuw platform versnelt ‘time-to-market’ en vergroot flexibiliteit

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) besloot eind 2013 de ontwikkeling aan het bestaande webplatform te stoppen en volledig in te zetten op het Mendix App Platform. Waarom koos NLE voor deze drastische Lees verder »

Flexibiliteit en dynamiek nodig tussen datacenters, clouds en beheerde omgevingen

IT staat op een keerpunt. Dat is al vaker gezegd, maar als wie zich realiseert dat de druk op IT-afdelingen nog immer oploopt terwijl er in het verleden nauwelijks langdurig effectieve oplossingen Lees verder »

ETTU komt met standaard oplossing voor integratie van SharePoint met Outlook

ETTU, specialist in productiviteitsverhogende Microsoft SharePoint oplossingen en diensten voor overheid en bedrijfsleven, heeft de OnePlaceMail oplossing van het Australische Scinaptic in haar SharePoint dienstverlening geïntegreerd, om te voldoen aan de groeiende vraag van Lees verder »

Gartner neemt softwareontwikkelaar Mendix op in Magic Quadrant for Enterprise aPaaS

Mendix, ontwikkelaar van het gelijknamige bedrijfsapplicatie-platform, is opgenomen in het eerste Gartner Magic Quadrant for Enterprise Application Platforms-as-a-Service (aPaaS). Mendix dankt zijn positie in deze ranking van onderzoeksbureau Gartner aan de complete Lees verder »

 
internet-of-things

Internet of Things staat centraal op grootste IT-evenement van Nederland

Het grootste IT-evenement van Nederland – een combinatie van Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event – staat voor 29 en 30 oktober 2014 in de Jaarbeurs in Utrecht op de planning. Het Internet of Things staat deze editie centraal. Het thema is de paraplu voor zeven thematische ‘theaters’ die op hun beurt ruimte geven aan diverse sessies: Cyber Security, Data Growth & Storage Capacity, IT Service Management & Control, Enterprise Mobility, Data Center & Infrastructure Optimisation, Cloud Computing en Privacy, Governance & Risk Management

software

Main Capital Partners kiest meest succesvolle softwarebedrijf van 2014

Main Capital Partners en brancheorganisatie Nederland ICT kiezen op 5 november de Main Software 50, een lijst met de meest succesvolle Nederlandse softwarebedrijven van 2014. Bedrijven kunnen zich nog inschrijven voor deze wedstrijd.

euros

Testen met synthetische data kan financiële wereld miljoenen besparen

De financiële wereld kan miljoenen euro’s besparen door ,in plaats van productiedata, synthetische data te gebruiken bij testprocessen. Door recente software- en securityblunders zijn HSBC, Credit Suisse en UBS voor grote bedragen het schip in gegaan door diefstallen uit hun testsystemen.

inforlogo

Infor EAM helpt Nederlands waterleidingbedrijf hoge leveringszekerheid en betrouwbaarheid van het water te waarborgen

Infor gaat Evides Waterbedrijf standaardiseren op Infor Enterprise Asset Management (EAM) om op uniforme wijze de EAM-processen te beheren. Naast de afdeling productiewater die al sinds 2002 gebruikmaakt van Datastream 7i dat in 2006 werd overgenomen door Infor, zet nu ook de afdeling infra de Enterprise Asset Management-oplossing van Infor in. Het aantal gebruikers is daarmee verdubbeld en komt op circa 400. 

IT-oplossing voor het sociaal domein voorziet in centrale informatievoorziening

IT-dienstverlener COOLProfs brengt een Sociaal Domein oplossing op de markt die gemeenten ondersteunt bij het op effectieve en efficiënte wijze uitvoering geven aan het sociaal domein. De oplossing voorziet in een centrale informatievoorziening voor de gemeente en haar ketenpartners, waaronder zorgverleners en zorgverzekeraars. De oplossing bestaat grotendeels uit herbruikbare componenten, met daarbij een gedeelte maatwerk dat specifiek is afgestemd op de bedrijfsprocessen van de gemeente in kwestie. Een eerste grote Nederlandse gemeente is de oplossing van COOLProfs reeds aan het implementeren. 

Ctac ziet omzet stijgen

Ctac meldt dat haar omzet in de eerste helft van 2014 is gestegen met 4,5 miljoen euro. Ten opzichte van dezelfde periode in 2013 is dit een stijging van 12%. Mede door toename van de post ‘uitbesteed werk’ is de bruto marge in de eerste helft van 2014 slechts gestegen met € 1,2 mln, ofwel 4,3% van € 27,8 mln in de eerste helft van 2013 naar € 29,0 mln.

Salesforce.com sluit zich aan bij BSA

Salesforce.com sluit zich als lid van de beleidsraad aan bij BSA | The Software Alliance. Doel is betrokken te zijn bij wereldwijde beleidsinitiatieven die ervoor zorgen dat software-innovatie blijft floreren en verandering in de hele digitale economie gestimuleerd wordt.

Stépan Breedveld, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur bij Ordina

Ordina herbenoemt Stépan Breedveld als CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur

Ordina maakt bekend dat haar Raad van Commissarissen de heer Stépan Breedveld (1967) heeft herbenoemd tot CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur. De herbenoeming gaat in per 11 mei 2015 en geldt voor een periode van vier jaar. De heer Breedveld vervult de functie van CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur sinds 1 september 2011.

CloudComputing

Oracle verbetert Oracle Social Cloud met nieuwe-generatie gebruikerservaring

Moderne bedrijven moeten voldoen aan de technologische standaarden van moderne klanten. Organisaties die investeren in consumentgerichte, gebruiksvriendelijke technologieën zien de productiviteit van hun werknemers met 56 procent toenemen en de klanttevredenheid met 46 procent.

softwareontwikkeling

Service2Media krijgt één miljoen euro voor internationale lancering software

Het Nederlandse softwarebedrijf Service2Media ontwikkelt slimme software om de beveiliging van apps te verbeteren. Het bedrijf heeft een investering van één miljoen euro gekregen uit het Innovatiefonds Overijssel om zijn software internationaal op de markt te brengen.