CA Technologies neemt BlazeMeter over

CA Technologies neemt BlazeMeter over, een bedrijf dat zich richt continuous application performance testing. BlazeMeter wordt geïntegreerd met CA’s Continuous Delivery oplossingen.

Ivonne Smit-Pensa geeft leiding aan business analisten SQS

Ivonne Smit-Pensa geeft sinds begin deze maand leiding aan de afdeling Business Analyse van SQS Benelux. Nyenrodiaan Smit-Pensa brengt een ruime ervaring mee in onder meer de financiële wereld. Op die sector gaat ze zich in eerste instantie ook toeleggen.

Handboeien (bron: FreeImages.com/Lance Kidwell)

Tsjechië en FBI arresteren vermeende Russische cybercrimineel

Een vermeende Russische cybercrimineel is in Tsjechië opgepakt. De man is gearresteerd door de Tsjechische politie, die hierbij samenwerkte met de Amerikaanse FBI.

Sogeti richt zich met start-up Ignation op apps, cloud- of Internet-of-Things-oplossingen en websites

Sogeti zet met Ignation een nieuw bedrijf in de markt. Deze start-up gaat van start op drie plekken in Nederland en biedt digitale producten ontwikkeld door ‘techies’ met ervaring op het gebied van (open source en cloud) technologie, design en marketing.

De Europese Commissie en The App Academy maken winnaar eSkills for Jobs 2016-competitie bekend

Op maandag 17 oktober is in Bratislava (Slowakije) tijdens de eSkills for Jobs Conference van de Europese Commissie de winnaar bekendgemaakt van de eSkills for Jobs 2016-competitie van de EC en The App Academy. De hoofdprijs is een scholarship bij The App Academy ter waarde van €12.500.

Google geeft Firebase Cloud Messaging ondersteuning voor webapps

Google breidt de Firebase Cloud Messaging tool uit met ondersteuning voor webapps. Ontwikkelaars kunnen met behulp van de tool push notificaties versturen naar apparaten van eindgebruikers die hun webapplicaties gebruiken.

OutSystems reikt innovation awards uit tijdens NextStep Benelux 2016

OutSystems heeft tijdens NextStep 2016 de innovation awards uitgereikt. Deze awards worden vergeven aan organisaties die opvallende en spraakmakende projecten hebben uitgevoerd met OutSystems. Vijf bedrijven – RET, Frankort & Koning, Credit Agricole, Vopak en Eneco – vielen in de prijzen.

Linux Foundation brengt JavaScript projecten onder in JS Foundation

De Linux Foundation lanceert de JS Foundation. Als Linux Foundation Project levert de JS Foundation best practices en policies voor JavaScript applicaties en server-side projecten.

Red Hat ontvouwt visie voor gecontaineriseerde mobiele apps

Red Hat kondigt het Red Hat Mobile Application Platform aan. Dit volledig gecontaineriseerde aanbod is ontworpen om te draaien in elke publieke, private cloud of on-premise infrastructuur die Red Hat Enterprise Linux ondersteunt. Samen met Red Hat’s bestaande SaaS-gebaseerde mobiele app-platform hebben bedrijven nu de keuze uit meerdere opties om hun mobiele applicatie-initiatieven uit te breiden om zodoende aan hun zakelijke doelstellingen te voldoen.

‘Ontwikkelaarsapp Dash is verwijderd uit App Store wegens fraude met reviews’

Dash, een app voor iOS en macOS die ontwikkelaars offline toegang geeft tot API-documentatie, is vorige week verwijderd uit de App Store. Het account van de ontwikkelaar van Dash is opgeschort. Apple meldt nu dit besluit te hebben genomen nadat fraude werd ontdekt met appreviews in de App Store voor het iOS platform en macOS.