IndoorAtlas ontvangt Europese subsidie van 2,2 miljoen dollar

IndoorAtlas, een bedrijf dat zich richt op geomagnetische indoor positioneringstechnologie, ontvangt een subsidie 2,2 miljoen dollar uit het Horizon 2020 programma. Horizon 2020 is het grootste onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Commissie met een budget van bijna 80 miljard euro.

Google stopt ondersteuning Chrome-apps op Windows, Mac OS en Linux

Google gaat Chrome-app op Windows, Mac OS en Linux niet langer ondersteunen. Door verbeterde webtechnieken is het volgens Google niet langer nodig Chrome-apps op deze platformen te ondersteunen.

GitLab helpt ontwikkelaars samen te werken met Issue Board

GitLab, een platform dat ontwikkelaars helpt samen te werken aan softwareprojecten, lanceert het Issue Board. Met dit dashboard kunnen ontwikkelaars de ontwikkeling van apps van begin tot eind volgen. De tool is bedoeld om het voor ontwikkelaars eenvoudiger te maken in teamverband aan apps te werken.

Jonathan Ellis stapt op als bestuursvoorzitter van Cassandra

Jonathan Ellis, CTO van DataStax, stapt op als bestuursvoorzitter van het Apache Cassandra Project. Ellis heeft sinds 2010 leiding gegeven aan het project.

Endurance investeert 15,2 miljard dollar in AppMachine

Endurance kondigt aankoop AppMachine aan

De overname van het Nederlandse techbedrijf AppMachine door Endurance International Group is voltooid. AppMachine levert bouwstenen waarmee iedereen snel en eenvoudig een app of website kan bouwen; vorig jaar nam Endurance al veertig procent van de aandelen in AppMachine over. De toevoeging van AppMachine’s mobile development-platform aan Endurance’s oplossingenportfolio, maakt het voor mkb-bedrijven nog eenvoudiger hun online aanwezigheid uit te breiden.

Vasco investeert in RASP-specialist Promon

Vasco heeft een belang genomen in Promon, een Noorse ontwikkelaar van beveiligingsoplossingen voor mobiele applicaties. De investering is een uitbreiding van de bestaande relatie met de Noren, waarbij Vasco aangeeft verder samen te werken rond het ontwikkelen de ontwikkeling van security-oplossingen voor mobiele applicaties. Gesprek met Scott Clements, executive vice president en chief strategy officer van Vasco.

Gemeente Den Haag organiseert hackathon om ouderenzorg te verbeteren

De gemeente Den Haag organiseert van 2 tot en met 7 oktober de hackathon ‘Zorg voor ouderen’. Tijdens deze hackathon wordt gezocht naar creatieve ICT-oplossingen die de zorg voor ouderen verbeteren.

Softwarekwaliteit als vak onvoldoende tussen de oren

Het vak van softwarespecialist zit bij veel te weinig mensen tussen de oren. Om meer mensen te interesseren voor de kwaliteit van software is het nodig om het beeld van het vak en het werk van de professionals bij te stellen. 

Doorontwikkeling van Agile is kansloos zonder interne Agile coaches op te leiden

Binnen Agile organisaties is het nastreven van volledige transparantie en openheid een belangrijk Agile aspect. Bij 94 procent van de organisaties met 100 of meer werknemers geen sprake is van een volledige openheid en transparantie. Xebia waarschuwt dat deze openheid juist van cruciaal belang is.

Nieuwe toolkit vereenvoudigt de ontwikkeling van UWP apps

Microsoft stelt een nieuwe open source toolkit beschikbaar die ontwikkelaars helpt aan de slag te gaan met de nieuwe SDK voor Windows 10. De toolkit bevat verschillende functionaliteiten die het ontwikkelen van Universal Windows Platform (UWP) apps vereenvoudigen of demonstreren.