SourceForge stopt met gewraakte DevShare programma

De online uitgaver BIZX heeft Slashdot Media overgenomen, het moederbedrijf van SourceForge. De nieuwe eigenaar zegt het roer om te willen gooien bij de eens populaire website voor opensourcesoftware. Het bedrijf trekt daarom de stekker uit het ‘DevShare’ programma.

GitHub lanceert GitHub Enterprise 2.5

GitHub lanceert GitHub Enterprise 2.5. De vernieuwde versie van de zakelijke oplossing van GitHub bevat nieuwe features en updates die ontwikkelaars helpen software op schaal te bouwen en zich te richten op schaalbaarheid, beveiliging en beheer.

Google Cloud Functions laat ontwikkelaars functionaliteiten bouwen die door cloud events worden geactiveerd

Google lanceert Google Cloud Functions, een dienst waarmee ontwikkelaars functionaliteiten kunnen opzetten die geactiveerd worden in reactie op bepaalde events. De dienst is geschikt voor Google Cloud Storage en Google Cloud Pub/Sub.

App Annie: ’Gebruikers downloaden in 2020 pakweg 285 miljard apps’

Het aantal downloads uit mobiele appwinkels verdubbelt tussen 2015 en 2020. Naar verwachting downloaden gebruikers wereldwijd in 2020 zo’n 285 miljard apps. Vooral opkomende markten drijven het aantal downloads fors op.

Instant Run, App Indexing en een nieuwe emulator in Android Studio 2.0 bèta

Google stelt een bètaversie van Android Studio 2.0 beschikbaar. De nieuwe versie is onder andere voorzien van prestatieverbeteringen en biedt de mogelijkheid wijzigingen aan te brengen aan de broncode van een app terwijl deze draait op een apparaat of emulator. Deze feature wordt ‘Instant Run’ genoemd. 

Nieuwe tool van GitHub helpt fouten te voorkomen bij herschrijven van kritieke code

GitHub stelt een nieuwe tool beschikbaar die ontwikkelaars helpt kritieke code van Ruby apps te herschrijven. Met de tool kunnen ontwikkelaars de oude en nieuwe code naast elkaar leggen en zeker stellen dat alle functionaliteiten uit de oude versie ook probleemloos werken in de nieuwe versie van een app.

Nieuwe website geeft inzicht in animo voor apps op Windows 10

Wie overstap van Android of iOS naar Windows 10 kan tot de conclusie komen dat sommige apps niet beschikbaar zijn op dit platform. Via een nieuwe website kunnen gebruikers aangeven welke apps zij missen. Andere gebruikers kunnen op deze apps stemmen.

Apple maakt benchmarking suite voor Swift apps open source

Apple maakt zijn benchmarking tools voor zijn programmeertaal Swift open source. Met behulp van de tools kunnen ontwikkelaars de prestaties meten van apps die zij in Swift hebben geschreven.

SUPERP lanceert app voor het ontwikkelen van eigen SAP-apps

SUPERP lanceert de Lizapp, een front-end app waarmee eindgebruikers hun eigen SAP-app kunnen bouwen met de specifieke functionaliteiten waar zij behoefte aan hebben. Hiervoor hebben zij geen ontwikkelkennis nodig.

Dynatrace en Huawei helpen telco’s klantervaringen te beheren

Huawei maakt gebruik van de application performance suite van Dynatrace. De software wordt door de telecommaatschappij ingezet voor het draaien van Huawei SmartCare, een customer experience management (CEM) oplossing waarin het bedrijf een holistische aanpak hanteert voor het beheer van klantervaringen.