Techbedrijven willen gezamenlijk angst voor AI tegengaan

Amazon, Facebook, Google, DeepMind, IBM en Microsoft gaan samenwerken in het Partnership on Artificial Intelligence to Benefit People and Society (Partnership on AI) op. Dit partnership is gericht op de adresseren van kansen en uitdagingen rond kunstmatige intelligentie (AI) waar mensen en de maatschappij van kunnen profiteren.

Synechron lanceert Blockchain Accelerator Program

Synechron, leverancier van technologie en consultancydiensten voor de financiële dienstverlening, lanceert haar Blockchain Accelerator Program met zes blockchain-applicaties vanuit de cloud. Dit stelt financiële dienstverleners in staat om binnen enkele weken operationeel te zijn met een blockchain-toepassing.

outsystems

OutSystems is nu beschikbaar in de Microsoft Azure Marketplace

OutSystems kondigt aan dat zijn low-code, Rapid Application Delivery (RAD)-platform, nu ook beschikbaar is in de Microsoft Azure Marketplace. Azure-gebruikers kunnen het enterprise-grade low-code ontwikkelplatform van OutSystems hierdoor aanschaffen op basis van pay-as-you-go en het platform gedurende een periode van 30 dagen testen.

tjipkantoor

Financieel IT-specialist TJIP maakt datastromen traceerbaar met behulp van Ensemble-platform

Mondiaal worden meer dan 450 miljoen patiënten dagelijks geholpen met systemen, gebaseerd op InterSystems software. Zo laat het Ensemble integratieplatform uiteenlopende zorginstellingen al hun informatie (data, tekst, scans, enz.) op een effectieve manier gebruiken door het efficiënt koppelen van verschillende informatiesystemen. In Nederland is het gebruik van deze Enterprise Service Bus (ESB) buiten de zorgsector vooralsnog uitzonderlijk. Het in Delft gevestigde TJIP introduceert de ESB technologie met succes bij zijn klanten in de financiële wereld.

Microsoft lanceert TypeScript 2.0

Microsoft lanceert TypeScript 2.0. Deze vernieuwde JavaScript-superset biedt een aantal verbeteringen die de productiviteit van ontwikkelaars vergroten.

Forrester: ‘Dynatrace is leider in Application Performance Management’

Dynatrace is door onderzoeksbureau Forrester bestempeld als ‘leader’ op het gebied van Application Performance Management (APM). Dit blijkt uit het rapport ‘The Forrester Wave: Application Performance Management, Q3 2016 Report’.

De Google Daydream controller (bron: Google)

Google haalt SDK voor VR platform Google Daydream uit bétafase

Ontwikkelaars kunnen apps gaan ontwikkelen voor het Google Daydream Platform. Dit platform is gericht op virtual reality (VR) op het Android platform.

De Chromebook Pixel 2015 van Google

Play Store voor Chrome OS beschikbaar voor gebruikers

Google maakt de bètaversie van de Play Store voor Chrome OS beschikbaar voor gebruikers. Hierdoor kunnen gebruikers van een Acer R1 of Asus Flip Android apps via de Play Store installeren op Chrome OS.

Eerste win32 apps beschikbaar in Windows Store

Microsoft maakt bekend de eerste win32 apps te hebben toegevoegd aan de Windows Store. Het gaat om apps die zijn ontwikkeld met behulp van de Desktop Bridge converter. Deze converter maakt het mogelijk oude Windows desktop applicaties te converteren naar Universal Windows Apps die geschikt zijn voor de Windows Store.

GitLab

GitLab haalt 20 miljoen euro op bij investeerders

Het Nederlandse GitLab, een platform dat ontwikkelaars helpt samen te werken aan softwareprojecten, heeft twintig miljoen dollar opgehaald bij investeerders. Zowel August Capital, Khosla Ventures als Y Combinator steken geld in het platform. De investering wordt gebruikt om de functionaliteit van het platform uit te breiden.