‘Iedereen programmeren’ tijdens Codeweek 2015

In een groot aantal Europese lidstaten vindt van 10 t/m 17 oktober dit jaar de Codeweek 2015 plaats. Stichting Kennisnet en ECP zijn vandaag gestart met de voorbereidingen voor de 2e editie Lees verder »

Cloud, big data en mobile motor achter aanpassingen aan platform 9 van OutSystems

Donderdag 9 oktober vond het myNextStep event, het jaarlijkse partner- en klanten-evenement van OutSystems in de Benelux. Dit jaar stond myNextStep grotendeels in het teken van de nieuwe versie van het OutSystems Lees verder »

Veel animo onder meisjes om te leren programmeren

Ruim 60 meisjes van 8 tot 18 jaar kwamen in de herfstvakantie naar het DigiVita Code Event om een dag lang te leren programmeren. Onder begeleiding van vrouwelijke ICT’ers en studentes Informatica Lees verder »

Nieuw platform versnelt ‘time-to-market’ en vergroot flexibiliteit

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) besloot eind 2013 de ontwikkeling aan het bestaande webplatform te stoppen en volledig in te zetten op het Mendix App Platform. Waarom koos NLE voor deze drastische Lees verder »

 

Nieuwe software vereenvoudigt testen van Android Auto-apps

Google introduceert de Android Auto Desktop Head Unit, software waarmee het boordsysteem van Android Auto kan worden nagebootst. Met de software kunnen ontwikkelaars apps voor Android Auto testen, zonder hiervoor daadwerkelijk over een auto met Android Auto te hoeven beschikken.

Zalando wil eind 2016 2.000 ontwikkelaars in dienst hebben

Modeplatform Zalando gaat het aantal ontwikkelaars fors uitbreiden. Eind 2016 wil het bedrijf ruim 2.000 ontwikkelaars in dienst hebben. Het bedrijf opende onlangs haar tweede technologie-hub buiten Duitsland in het Finse Helsinki.

image004

COOLProfs stelt Tim Blom aan als OutSystems consultant

COOLProfs heeft Tim Blom (25) in dienst genomen als OutSystems consultant. De IT-dienstverlener speelt hiermee in op de toegenomen vraag van nieuwe en bestaande klanten naar de ontwikkeling van maatwerkapplicaties. 

GitHub getroffen door cyberaanval

GitHub is deze week doelwit geworden van een cyberaanval. Het ging op een Distributed Denial of Service (DDoS) aanval, waarbij servers worden overspoeld met verzoeken zodat onbereikbaar worden voor legitieme bezoekers. De aanval is inmiddels afgeslagen.

Angry Birds-ontwikkelaar Rovio ontslaat 260 medewerkers

260 medewerkers moeten vertrekken bij Rovio, het bedrijf achter Angry Birds. De plannen zijn onderdeel van een reorganisatie bij de software ontwikkelaar.

AWS stelt Amazon Machine Learning beschikbaar via datacenter in Dublin

Amazon Web Services stelt Amazon Machine Learning (Amazon ML) beschikbaar via zijn datacenter in Dublin, Ierland. Met de dienst kunnen ontwikkelaars voorspellingen doen op basis van verzamelde data.

App Search API Validation Tool helpt apps met Spotlight doorzoekbaar te maken

Apple stelt de App Search API Validation Tool beschikbaar. Met de tool kunnen ontwikkelaars ondersteuning inbouwen voor een uitbreiding op Spotlight, waarmee gebruikers direct in websites en apps kunnen zoeken. Deep links verwijzen gebruikers vervolgens rechtstreeks door naar de juiste plek in apps.

Beveiliging

‘Veel beveiligingstools voor ontwikkelaars zijn onnauwkeurig en verwarrend’

Van ontwikkelaars wordt verwacht dat zij veilige producten opleveren. Allerlei tools zijn beschikbaar waarmee ontwikkelaars de broncode van softwareprojecten kunnen controleren op bekende beveiligingsproblemen. Ontwikkelaars die werken aan producten waarin beveiliging een belangrijke rol speelt blijken echter niet vaker security tools in te zetten dan andere ontwikkelaars. Vooral ontwikkelaars die zien wat andere doen met dergelijke tools en ontwikkelaars die werken in opdracht van een baas die van hen verwacht dat zij deze tools gebruiken zijn geneigd hun projecten te scannen op beveiligingsproblemen. Veel huidige beveiligingstools voor ontwikkelaars blijken daarnaast onnauwkeurig en zelfs verwarrend te zijn, wat het gebruik hiervan ontmoedigt.

Swift in slechts een jaar tijd opgenomen in RedMonk Programming Language Rankings

De programmeertaal Swift is in slechts een jaar tijd de RedMonk top 20 van meest populaire programmeertalen binnen gedrongen. Dit is een nieuw record.

Nieuwe API maakt tonen van relevante Bing-zoekresultaten in apps mogelijk

Ontwikkelaars kunnen binnenkort data uit Microsoft’s zoekmachine Bing integreren in apps. Gebruikers hoeven hierdoor niet langer een app te verlaten om via Bing extra informatie over te zoeken een onderwerp dat zij bekijken.