Oracle neemt Apiary over

Oracle neemt Apiary over. Apiary is het bedrijf achter API Flow, een oplossing dat een raamwerk en tools levert voor het ontwikkelen van API’s.

Codacy helpt ontwikkelaars de juiste software metriek te kiezen

Allerlei metrieken geven ontwikkelaars inzicht in de gezondheid van hun code en apps. Hierbij hebben zij echter de keuze uit een breed scala aan metrieken, waardoor niet altijd duidelijk is welke metriek het best gebruikt kan worden. Om ontwikkelaars te helpen snel een keuze te maken lanceert Codacy, leverancier van geautomatiseerde oplossingen voor analyses en reviews van code, het gratis e-book ‘Software Metrics: A Practical Guide for the Curious Developer’.

Financiering vanuit SIDN Fonds voor CodeSpeer

CodeSpeer krijgt financiering vanuit het SIDN Fonds. Deze game engine stelt kinderen in staat eigen games en animaties te maken, die zij vervolgens kunnen delen via een publicatieplatform. Dit zonder dat hiervoor programmeerervaring nodig is.

SQS test applicaties van klanten via crowd testing

SQS start met crowd testing voor klanten. Via de nieuwe dienst kunnen klanten een breed scala van applicaties laten testen voor beschikbare apparaten, OS-versies, mobiele netwerken en IoT toepassingen.

Google organiseert programmeerwedstrijd Hash Code

Google organiseert Hash Code, een programmeerwedstrijd waarin ontwikkelaars uit de EMEA-regio worden uitgedaagd een probleem op te lossen waar technici van Google in de praktijk tegen aan lopen. De wedstrijd is beschikbaar voor zowel de beginnende als doorgewinterde programmeur.

D-Wave maakt tool voor ontwikkeling van kwantumsoftware open source

D-Wave maakt een software tool open source voor het ontwikkelen van tools en applicaties voor kwantumcomputers van het bedrijf. De tool helpt ontwikkelaars dergelijke tools en applicaties te bouwen, zonder dat zij de complexe fysica van kwantum computing hoeven te begrijpen.

Alexander Rinnooy Kan reikt prijs uit aan Nederlandse koplopers op het gebied van data science

De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) en de Big Data Alliance (BDA) reiken in 2017 voor het eerst de Nederlandse Data Science Prijzen uit. De initiatiefnemers willen hiermee Nederland op de kaart zetten als hét data science-land bij uitstek en daarbij ondernemerschap en wetenschappelijk onderzoek stimuleren. De inschrijving voor de prijzen, die jaarlijks uitgereikt gaan worden, is vandaag geopend.

Teams ontwikkelen nieuwe toepassingen tijdens Dutch Blockchain Hackathon 2017

Ontwikkelaars worden op 10, 11 en 12 februari uitgedaagd tijdens de Dutch Blockchain Hackathon 2017 nieuwe toepassingen te ontwikkelen op basis van blockchain technologie. Tientallen teams lanceren tijdens de hackathon prototypes voor nieuwe toepassingen op de blockchain waarmee de samenleving en economie slimmer kunnen worden georganiseerd. Prins Constantijn van Oranje-Nassau is als Special Envoy van StartupDelta op vrijdag aanwezig om het startsein te geven. Op de laatste dag zal een internationale expert jury met onder andere Alexander Rinnooy Kan en Lex Hoogduin, in totaal 50.000 euro aan prijzengeld verdelen voor de beste oplossingen.

Boek geeft IT-professionals uitleg over digitaal recht

Het gebruik van een door een andere partij ontwikkelde Application Programmering Interface is wellicht technisch gezien heel handig, maar mag dat eigenlijk wel? Is bij die API bijvoorbeeld wel afdoende rekening gehouden met Nederlandser en Europese wet- en regelgeving? En mag u zelf ‘zomaar’ een API ontwikkelen en aan andere partijen ter beschikking stellen? Een nieuw boek probeert IT-professionals met dit soort onderwerpen op weg te helpen.

Containers (bron: FreeImages.com/Julien Hoste)

13 handige tools voor container management en automatisering

Containers zijn de toekomst van virtualisatie. Dit voorspelt 451 Research in een recente analyse van de containermarkt. Met de groeiende omarming van containers wordt het efficiënt kunnen integreren en beheren van containertechnologieën dan ook steeds belangrijker. Welke tools zijn er inmiddels beschikbaar voor container management en automatisering?