Cloud, big data en mobile motor achter aanpassingen aan platform 9 van OutSystems

Donderdag 9 oktober vond het myNextStep event, het jaarlijkse partner- en klanten-evenement van OutSystems in de Benelux. Dit jaar stond myNextStep grotendeels in het teken van de nieuwe versie van het OutSystems Lees verder »

Veel animo onder meisjes om te leren programmeren

Ruim 60 meisjes van 8 tot 18 jaar kwamen in de herfstvakantie naar het DigiVita Code Event om een dag lang te leren programmeren. Onder begeleiding van vrouwelijke ICT’ers en studentes Informatica Lees verder »

Nieuw platform versnelt ‘time-to-market’ en vergroot flexibiliteit

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) besloot eind 2013 de ontwikkeling aan het bestaande webplatform te stoppen en volledig in te zetten op het Mendix App Platform. Waarom koos NLE voor deze drastische Lees verder »

Flexibiliteit en dynamiek nodig tussen datacenters, clouds en beheerde omgevingen

IT staat op een keerpunt. Dat is al vaker gezegd, maar als wie zich realiseert dat de druk op IT-afdelingen nog immer oploopt terwijl er in het verleden nauwelijks langdurig effectieve oplossingen Lees verder »

 

Onderzoek: bedrijven reserveren hoog opleidingsbudget voor ICT’ers

74 procent van de Nederlandse bedrijven heeft opleidingsbudget beschikbaar voor ICT’ers. Bij grote organisaties (met meer dan driehonderd medewerkers) ligt dat percentage zelfs nog hoger: 84 procent. Bij maar liefst dertig procent is er een bedrag hoger dan 25.000 euro per jaar voor gereserveerd. Dit blijkt uit onderzoek van ICT-vakblad Computable in samenwerking met Jaarbeurs. Mogelijk is het vrijmaken van dergelijke grote budgetten het gevolg van het opkomende Internet of Things (IoT) en de zorgen met betrekking tot beveiliging.

Exin

EXIN lanceert Secure Programming examen op Infosecurity

EXIN, het internationale certificeringsinstituut voor ICT-professionals, heeft tijdens Infosecurity.nl het Secure Programming examen gelanceerd. Dit examen is gericht op het ontwikkelen van veilige applicaties.

software

Software kan samen met robots één op de drie banen laten verdwijnen

Software wordt steeds slimmer. Software kan in toenemende mate taken van mensen overnemen en op termijn zelfs banen laten verdwijnen. Samen met robotica zorgt software ervoor dat één op de drie banen in 2025 is verdwenen.

CCV Holland kiest voor SAP ERP van Ctac

logo CCVCCV Holland, toonaangevend dienstverlener voor elektronische transacties in Europa, kiest voor SAP ERP van Ctac. Dankzij dit pakket integreert en automatiseert CCV zijn belangrijkste bedrijfsprocessen in één totaalpakket. Deze beslissing past binnen het CustomerXL-programma van het bedrijf, dat gericht is op het centraal stellen van de klant in alle dienstverlening om beter te kunnen inspelen op de toenemende complexiteit in de betaalindustrie. CCV kiest voor SAP ERP, omdat het pakket rijk aan functionaliteiten, betrouwbaar en stabiel is. Daarnaast is het eenvoudig te gebruiken zonder te veel maatwerk. 

Mobiele formulieren voor de handel

Mobiele formulieren voor de handel

In de handel wordt veel papier gebruikt. Een groot deel van dit papier zijn formulieren. Importeurs, exporteurs en producenten van goederen gebruiken dagelijks een hoop papier voor: bezoekverslagen, verkooporders, offertes, inspecties, urenregistraties, klachtenformulieren, inkoopcriteria, prospectanalyses, afleverbonnen en kwaliteitscontroles. MoreApp biedt de mogelijkheid deze papieren formulieren te digitaliseren en administratieve processen direct digitaal af te handelen.

Sogeti lanceert nieuwe software testaanpak TMap HD

Acht jaar na de introductie van de testmethode TMap NEXT introduceert Sogeti met TMap HD (Human Driven) opnieuw een nieuwe manier om software te testen. Deze nieuwe testmethode voorziet in een verschuiving van testen volgens een vast recept naar een ‘blokkendoosaanpak’. Het nieuwe TMap Human Driven is volledig voorbereid op actuele trends zoals mobiel, cloud, het ontwikkelen van software volgens de Agile/scrum methode, analytics en het Internet of Things.

stibo-systems-step

Mercedes-Benz Accessoires kiest Stibo Systems voor klantgerichte communicatie

Mercedes-Benz Accessoires implementeert het Master Data Management (MDM) platform STEP van Stibo Systems. Het bedrijf zet de oplossing in om de communicatie met klanten persoonlijker te maken.

Debian Project gaat LeaseWeb inzetten voor hosting van wereldwijd Debian OS Snapshot Archief

Het Debian Project, ontwikkelaar van een van de eerste OS (operating system) distributies uit de Linux geschiedenis, heeft gekozen voor LeaseWeb Nederland, onderdeel van het wereldwijde hosting merk LeaseWeb, om de hosting infrastructuur te verzorgen voor het wereldwijd beschikbare Debian OS Snapshot Archief. De geleverde infrastructuur biedt een capaciteit van 80 Terabyte (TB), met ruimte om verder te groeien. 

60 procent van de bedrijven heeft geen mobiele IT-strategie

Door de opkomst van de smartphone en de tablet heeft de CIO er een nieuw werkterrein bijgekregen: mobiele apps. COOLProfs heeft bij verschillende bedrijven geïnventariseerd hoe zij invulling geven aan mobile device management en mobile apps. Naar aanleiding van de uitkomsten stelt de IT-dienstverlener dat bedrijven mobiele technologie integraal onderdeel moeten maken van hun algehele IT-strategie. ‘Bedrijven zullen een duidelijke visie moeten ontwikkelen hoe zij mobiele technologie willen inzetten en wat ze ermee willen bereiken. Speciale aandacht moet daarbij uitgaan naar het beheeraspect, dat is nu nog te vaak onderbelicht. Alleen dan kunnen zij de meerwaarde van apps ten volle benutten.’ 

MapR behaalt hoogste score in Forrester NoSQL Key-Value Databases rapport

MapR Technologies, leverancier van Apache Hadoop, is door Forrester Research Inc opgenomen in het Forrester Wave rapport: NoSQL Key-Value Databases, Q3 2014. Forrester noemt het bedrijf als leider, met de hoogste score voor het huidige aanbod van alle beoordeelde leveranciers.