Cloud, big data en mobile motor achter aanpassingen aan platform 9 van OutSystems

Donderdag 9 oktober vond het myNextStep event, het jaarlijkse partner- en klanten-evenement van OutSystems in de Benelux. Dit jaar stond myNextStep grotendeels in het teken van de nieuwe versie van het OutSystems Lees verder »

Veel animo onder meisjes om te leren programmeren

Ruim 60 meisjes van 8 tot 18 jaar kwamen in de herfstvakantie naar het DigiVita Code Event om een dag lang te leren programmeren. Onder begeleiding van vrouwelijke ICT’ers en studentes Informatica Lees verder »

Nieuw platform versnelt ‘time-to-market’ en vergroot flexibiliteit

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) besloot eind 2013 de ontwikkeling aan het bestaande webplatform te stoppen en volledig in te zetten op het Mendix App Platform. Waarom koos NLE voor deze drastische Lees verder »

Flexibiliteit en dynamiek nodig tussen datacenters, clouds en beheerde omgevingen

IT staat op een keerpunt. Dat is al vaker gezegd, maar als wie zich realiseert dat de druk op IT-afdelingen nog immer oploopt terwijl er in het verleden nauwelijks langdurig effectieve oplossingen Lees verder »

 
NoPiracy.org beloont werknemers die software stelende werkgevers aangeven

NoPiracy.org beloont werknemers die software stelende werkgevers aangeven

“Wil jij extra geld verdienen? Meld het ons als jij een bedrijf kent dat zonder licentie zakelijke software gebruikt”. Met deze campagne via NoPiracy.org probeert BSA | The Software Alliance werknemers, klanten en andere mensen te motiveren bedrijven die illegale software gebruiken aan te geven.

EXIN werkt aan OpenStack certificering voor ontwikkelaars en programmeurs

EXIN werkt aan OpenStack certificering voor ontwikkelaars en programmeurs

Stichting EXIN kondigt aan in de loop van 2015 te starten met de ontwikkeling van een technisch georiënteerd examen in het ontwerpen van OpenStack software. EXIN richt zich met dit examen op ontwikkelaars en programmeurs. De organisatie lanceert nu alvast het nieuwe vendor-neutrale certificeringsprogramma EXIN Certification in OpenStack Software.

Nieuwe programmeertaal helpt snel simulatoren te ontwikkelen

Simulatoren zijn voor wiskundigen onmisbaar om allerlei wiskundige modellen in praktijk te brengen. Door een wiskundig probleem te simuleren kunnen zij dit probleem snel en uitgebreid onderzoeken. Het ontwikkelen van een dergelijke wiskundige simulator kostte voorheen echter veel tijd. Onderzoekers zijn er in geslaagd dit proces aanzienlijk te versnellen en daarnaast foutloos te maken.

iOS-apps hebben in 2014 meer opgeleverd dan Hollywood-films

iOS-apps hebben in 2014 meer opgeleverd dan Hollywood-films

De ontwikkeling van mobiele apps kan erg lucratief zijn. Zo blijken iOS-apps vorig jaar voor het eerst meer omzet te hebben gegeneerd dan Hollywood films.

‘West-Europese zorginstellingen gaan flink meer uitgeven aan software’

‘West-Europese zorginstellingen gaan flink meer uitgeven aan software’

Zorginstellingen in West-Europa geven de komende jaren flink meer uit aan software. De bestedingen aan software neemt tussen 2013 en 2018 naar verwachting met 4,6% toe. Een interessante markt dus voor softwareontwikkelaars.

CEO van Cyanogen: ‘Wij werken aan een 100% open source versie van Android’

Cyanogen is op dit moment een schil die bovenop het Android-besturingssysteem ligt. Als het aan CEO Kirt McMaster ligt wordt Cyanogen op termijn echter een stand-alone besturingssysteem voor mobiele apparaten.

Donate IT logo300

Stichting Donate IT vraagt bedrijven overtollige licentie en apparatuur te schenken

Vorig jaar is stichting Donate IT van start gegaan. Opgericht door Hans Wendel en Robert Lauer richt de stichting zich samen met partnerorganisaties met name op IT- en financiële professionals binnen grotere organisaties. Donate IT vraagt hen te helpen met het doneren van overbodige IT-assets, zoals bruikbare apparatuur en overbodige software-licenties. 

MIT-app maakt plannen efficiënter met razendsnelle kansberekeningen

MIT-app maakt plannen efficiënter met razendsnelle kansberekeningen

Mensen maken dagelijks allerlei keuzes waarmee zij hopen verschillende wensen te vervullen. Zo willen zij op een bepaald tijdstip aankomen in hun hotel, onderweg stoppen voor een lunch bij een goed restaurant en niet langer dan vier uur onderweg zijn. Een groep onderzoekers werkt aan een app die je in dit geval precies vertelt hoe groot de kans is dat je deze wensen vervult.