‘Iedereen programmeren’ tijdens Codeweek 2015

In een groot aantal Europese lidstaten vindt van 10 t/m 17 oktober dit jaar de Codeweek 2015 plaats. Stichting Kennisnet en ECP zijn vandaag gestart met de voorbereidingen voor de 2e editie Lees verder »

Cloud, big data en mobile motor achter aanpassingen aan platform 9 van OutSystems

Donderdag 9 oktober vond het myNextStep event, het jaarlijkse partner- en klanten-evenement van OutSystems in de Benelux. Dit jaar stond myNextStep grotendeels in het teken van de nieuwe versie van het OutSystems Lees verder »

Veel animo onder meisjes om te leren programmeren

Ruim 60 meisjes van 8 tot 18 jaar kwamen in de herfstvakantie naar het DigiVita Code Event om een dag lang te leren programmeren. Onder begeleiding van vrouwelijke ICT’ers en studentes Informatica Lees verder »

Nieuw platform versnelt ‘time-to-market’ en vergroot flexibiliteit

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) besloot eind 2013 de ontwikkeling aan het bestaande webplatform te stoppen en volledig in te zetten op het Mendix App Platform. Waarom koos NLE voor deze drastische Lees verder »

 

Nordi Malih en Omar Benameur versterken directieteam van IT-Ernity Group

De IT-Ernity Group voegt Nordi Malih (44) en Omar Benameur (45) toe aan het directieteam. Malih is in maart 2015 benoemd tot Group Operations Director. In deze rol is hij verantwoordelijk  voor het creëren en uitvoeren van de operationele strategie van de IT-Ernity Group. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de prestaties van het productportfolio en alle aspecten rondom de dienstverlening van producten, diensten en operations. Benameur is per 1 juni 2015 aangesteld als Director Consumer en SMB voor marketing, sales en het productportfolio. Daarnaast neemt hij de functie over van Lennard Zwart, die CEO was van het recent door de IT-Ernity Group overgenomen CloudVPS.

Exact beloont Visionplanner Cloud en Convect Beheer met award

Visionplanner Cloud wint de App Center Award voor ‘Best App 2014’. De prijs werd door Exact uitgereikt tijdens Exact Connect, een jaarlijks evenement over de laatste ontwikkelingen op het gebied van apps, ecosysteem en samenwerken. De prijs voor ‘Rookie App 2014’ gaat naar Convect Beheer, ontwikkelaar van VvE-beheersoftware.

salesforcelogo

Salesforce breidt uit richting HR

Salesforce introduceert een nieuwe oplossing voor HR-management: het Employee Success Platform. Hiermee zorgt Salesforce voor een intensiever en persoonlijker contact met medewerkers waardoor de betrokkenheid en de loyaliteit toeneemt. Tegelijkertijd voorzien de oplossingen in de juiste data en inzichten om de meest getalenteerde werknemers te kunnen aantrekken, managen en behouden. 

SQS geeft India centrale plaats in wereldwijde industrialisatie strategie

Ter ondersteuning van zijn industrialisatiestrategie heeft SQS, ‘s werelds meest toonaangevende specialist op het gebied van softwarekwaliteit, de uitbreiding aangekondigd van zijn Centre of Excellence voor Managed Testing Services in Pune. De locatie, die zich in de Indiase staat Maharashtra bevindt, zal met 133 procent worden vergroot (van 6.000 tot 14.000 m2), waarmee SQS voldoende capaciteit krijgt om het aantal technische medewerkers te vergroten van 1.000 tot 3.000.

Samsung nodigt ontwikkelaars uit Samsung Gear-apps te bouwen

Samsung vraagt ontwikkelaars die voor de volgende generatie Samsung Gear-smartwatch apps willen ontwikkelen zich aan te melden. Zij krijgen vroegtijdig toegang tot een Software Development Kit (SDK) voor de smartwatch.

cegeka

Cegeka Groep groeit voor het elfde achtereenvolgende jaar

Cegeka Groep groeit voor het elfde jaar op rij, zo blijkt uit de geauditeerde jaarcijfers van 2014. Inclusief orders in uitvoering behaalde Cegeka in 2014 een omzet van 280,44 miljoen euro. Dat is zeventien procent meer dan de 240,20 miljoen euro van 2013. De groei is voor de helft te danken aan de overname van Brain Force, in de geconsolideerde cijfers is de omzet over drie maanden meegenomen. De overige 50% is het gevolg van organische groei en van de fusie van Cegeka’s Nederlandse activiteiten voor woningcorporaties met DSA•VISION (cegeka-dsa). De operationele marge steeg met iets minder dan een procentpunt tot 7,0%. 

Box lanceert Box Developer Edition

Box lanceert Box Developer Edition. Met deze suite met softwaretools kunnen ontwikkelaars apps bouwen op het platform van Box.

Oracle Academy en Stichting Code Uur werken samen om programmeren op basisscholen te bevorderen  

Digitale en ICT-vaardigheden worden steeds belangrijker en er zijn te weinig mensen die goed met de technologie om kunnen gaan. Daarnaast heeft onderzoek door de Grand Coalition van de Europese Commissie uitgewezen dat in heel Europa in 2020 meer dan 900.000 banen niet gevuld kunnen worden omdat mensen niet de goede vaardigheden hebben.

100625_RedHat

Red Hat’s nieuwe business resource planner helpt enterprises met optimaliseren van planning- en scheduling-activiteiten

Red Hat introduceert een krachtige nieuwe business resource planner als onderdeel van de nieuwste versies van Red Hat JBoss BPM Suite en Red Hat JBoss BRMS. De planner, gebaseerd op het JBoss communicatieproject OptaPlanner, helpt bedrijven met complexe uitdagingen op het gebied van scheduling en resource planning. Daarnaast verbetert het de operationele flexibiliteit en helpt het bedrijven sneller in te kunnen spelen op veranderingen.

Onderzoek Netskope: 15,1 procent van Europese organisaties heeft meer dan duizend cloudapplicaties

Netskope publiceert het April 2015 Netskope Cloud Report waaruit onder meer blijkt dat het zakelijk gebruik van cloud-SaaS-applicaties blijft groeien. Inmiddels gebruikt 15,1 procent van de Europese organisaties meer dan duizend cloud-apps.