Nieuw platform versnelt ‘time-to-market’ en vergroot flexibiliteit

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) besloot eind 2013 de ontwikkeling aan het bestaande webplatform te stoppen en volledig in te zetten op het Mendix App Platform. Waarom koos NLE voor deze drastische Lees verder »

Flexibiliteit en dynamiek nodig tussen datacenters, clouds en beheerde omgevingen

IT staat op een keerpunt. Dat is al vaker gezegd, maar als wie zich realiseert dat de druk op IT-afdelingen nog immer oploopt terwijl er in het verleden nauwelijks langdurig effectieve oplossingen Lees verder »

ETTU komt met standaard oplossing voor integratie van SharePoint met Outlook

ETTU, specialist in productiviteitsverhogende Microsoft SharePoint oplossingen en diensten voor overheid en bedrijfsleven, heeft de OnePlaceMail oplossing van het Australische Scinaptic in haar SharePoint dienstverlening geïntegreerd, om te voldoen aan de groeiende vraag van Lees verder »

Gartner neemt softwareontwikkelaar Mendix op in Magic Quadrant for Enterprise aPaaS

Mendix, ontwikkelaar van het gelijknamige bedrijfsapplicatie-platform, is opgenomen in het eerste Gartner Magic Quadrant for Enterprise Application Platforms-as-a-Service (aPaaS). Mendix dankt zijn positie in deze ranking van onderzoeksbureau Gartner aan de complete Lees verder »

 

IT-oplossing voor het sociaal domein voorziet in centrale informatievoorziening

IT-dienstverlener COOLProfs brengt een Sociaal Domein oplossing op de markt die gemeenten ondersteunt bij het op effectieve en efficiënte wijze uitvoering geven aan het sociaal domein. De oplossing voorziet in een centrale informatievoorziening voor de gemeente en haar ketenpartners, waaronder zorgverleners en zorgverzekeraars. De oplossing bestaat grotendeels uit herbruikbare componenten, met daarbij een gedeelte maatwerk dat specifiek is afgestemd op de bedrijfsprocessen van de gemeente in kwestie. Een eerste grote Nederlandse gemeente is de oplossing van COOLProfs reeds aan het implementeren. 

Ctac ziet omzet stijgen

Ctac meldt dat haar omzet in de eerste helft van 2014 is gestegen met 4,5 miljoen euro. Ten opzichte van dezelfde periode in 2013 is dit een stijging van 12%. Mede door toename van de post ‘uitbesteed werk’ is de bruto marge in de eerste helft van 2014 slechts gestegen met € 1,2 mln, ofwel 4,3% van € 27,8 mln in de eerste helft van 2013 naar € 29,0 mln.

Salesforce.com sluit zich aan bij BSA

Salesforce.com sluit zich als lid van de beleidsraad aan bij BSA | The Software Alliance. Doel is betrokken te zijn bij wereldwijde beleidsinitiatieven die ervoor zorgen dat software-innovatie blijft floreren en verandering in de hele digitale economie gestimuleerd wordt.

Stépan Breedveld, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur bij Ordina

Ordina herbenoemt Stépan Breedveld als CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur

Ordina maakt bekend dat haar Raad van Commissarissen de heer Stépan Breedveld (1967) heeft herbenoemd tot CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur. De herbenoeming gaat in per 11 mei 2015 en geldt voor een periode van vier jaar. De heer Breedveld vervult de functie van CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur sinds 1 september 2011.

CloudComputing

Oracle verbetert Oracle Social Cloud met nieuwe-generatie gebruikerservaring

Moderne bedrijven moeten voldoen aan de technologische standaarden van moderne klanten. Organisaties die investeren in consumentgerichte, gebruiksvriendelijke technologieën zien de productiviteit van hun werknemers met 56 procent toenemen en de klanttevredenheid met 46 procent.

softwareontwikkeling

Service2Media krijgt één miljoen euro voor internationale lancering software

Het Nederlandse softwarebedrijf Service2Media ontwikkelt slimme software om de beveiliging van apps te verbeteren. Het bedrijf heeft een investering van één miljoen euro gekregen uit het Innovatiefonds Overijssel om zijn software internationaal op de markt te brengen.

‘Microsoft introduceert preview-versie van Windows 9 op 30 september’

Microsoft werkt al langere tijd aan de opvolger van Windows 8: Windows 9. De nieuwe versie van Windows wordt volgens bronnen van The Verge rond 30 september voor het eerst aan het grote publiek getoond. Microsoft organiseert hiervoor een speciaal evenement.

rechterhamer

Rechter: Rimini Street maakt inbreuk op intellectueel eigendom van Oracle

Rimini Street maakt inbreuk op het intellectueel eigendom van Oracle. Dit oordeelt een rechtbank in Las Vegas. De rechter veegt alle claims van Rimini tegen Oracle van tafel.

LG_G3_Premium_UX_Expansion_500

UX-besturingssysteem van LG G3 komt ook naar andere smartphones en tablets

LG maakt bekend toekomstige smartphones en laptops te gaan voorzien van het besturingssysteem dat we kennen van de LG G3-smartphone. Het gaat hierbij niet alleen op de topmodellen van het merk, maar ook op de instapmodellen en modellen uit de middenklasse.

BlackBerry brengt belangrijke softwareprojecten onder in nieuwe business unit

BlackBerry brengt enkele belangrijke softwareprojecten en 44.000 patenten onder in een nieuwe business unit. De business unit krijgt de naam ‘BlackBerry Technology Solutions’.