‘Iedereen programmeren’ tijdens Codeweek 2015

In een groot aantal Europese lidstaten vindt van 10 t/m 17 oktober dit jaar de Codeweek 2015 plaats. Stichting Kennisnet en ECP zijn vandaag gestart met de voorbereidingen voor de 2e editie Lees verder »

Cloud, big data en mobile motor achter aanpassingen aan platform 9 van OutSystems

Donderdag 9 oktober vond het myNextStep event, het jaarlijkse partner- en klanten-evenement van OutSystems in de Benelux. Dit jaar stond myNextStep grotendeels in het teken van de nieuwe versie van het OutSystems Lees verder »

Veel animo onder meisjes om te leren programmeren

Ruim 60 meisjes van 8 tot 18 jaar kwamen in de herfstvakantie naar het DigiVita Code Event om een dag lang te leren programmeren. Onder begeleiding van vrouwelijke ICT’ers en studentes Informatica Lees verder »

Nieuw platform versnelt ‘time-to-market’ en vergroot flexibiliteit

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) besloot eind 2013 de ontwikkeling aan het bestaande webplatform te stoppen en volledig in te zetten op het Mendix App Platform. Waarom koos NLE voor deze drastische Lees verder »

 

Google verhelpt beveiligingsproblemen in het Android besturingssysteem doorgaans snel. Ontwikkelaars van fabrikanten van Android smartphones en tablets moeten deze updates echter eerst geschikt maken voor de verschillende toestellen die zij aanbieden. Veel updates zijn hierdoor pas na langere tijd beschikbaar, of worden in zijn geheel niet beschikbaar gesteld voor oudere apparaten. De Consumentenbond is een petitie gestart om deze ontwikkelaars te dwingen updates sneller en voor meer apparaten beschikbaar te stellen.

Cegeka Groep neemt Edan Business Solutions over

Cegeka Groep neemt de ERP-specialist Edan Business Solutions definitief over. Na de gebruikelijke ‘due diligence’-fase heeft de Raad van Bestuur van de Cegeka Groep groen licht gegeven, en nu heeft ook de Belgische rechtbank de noodzakelijke goedkeuring gegeven. De overname zal tegen 15 juli 2015 zijn afgerond. Alle medewerkers van Edan Business Solutions behouden hun baan en de bestaande klanten van Edan kunnen nu beroep doen op de uitgebreide diensten van Cegeka.

Apple pakt onbedoelde advertentiekliks in apps aan

Apple scherpt de regels voor apps aan om het aantal per ongeluk gemaakte kliks op advertenties terug te dringen. Hiermee richt het bedrijf zijn pijlen op ontwikkelaars die apps bewust zo bouwen dat gebruikers al snel per ongeluk op advertenties klikken, wat inkomsten genereert.

ING introduceert stemherkenning in mobiele app

ING geeft klanten die haar mobiele app gebruik voortaan de mogelijkheid zich niet alleen met een vingerafdruk, maar ook met hun stem te identificeren. Klanten kunnen hierdoor met hun stem betalingen goedkeuren.

Tool leent code van andere apps om bugs automatisch te verhelpen

Onderzoekers van de MIT hebben een nieuw systeem ontwikkeld dat een grote stap kan zijn in de strijd tegen softwarefouten. CodePhage verhelpt beveiligingsproblemen in software automatisch door features uit andere apps te lenen.

Malwarebytes verstrekt gratis jaarlicenties om licentiesysteem op orde te krijgen

De registratie van licentiesleutels bij anti-virusbedrijf Malwarebytes is een zooitje, stelt CEO Marcin Kleczynski. Om orde op zaken te stellen is het bedrijf een speciaal programma gestart. Gebruikers kunnen hier een bestaande licentiesleutel omwisselen voor een nieuwe legitieme licentie, ook als zij een illegale licentie gebruiken.

Management remmende factor bij opschalen Agile

Het afgelopen decennium lijkt de agile werkwijze de de-facto standaard voor systeemontwikkeling geworden. Nu Agile in de praktijk efficiënt en effectief gebleken is voor het opleveren van werkende software met business value, gaan steeds meer bedrijven en organisaties er toe over om Agile op te schalen voor de hele IT-organisatie. Uit een inventarisatie van IT-dienstverlener COOLProfs onder een dertigtal CIO’s en IT-managers van Nederlandse bedrijven en overheden blijkt dat hiervoor in veel gevallen het Scaled Agile Framework (SAFe) wordt toegepast. De grootste hindernis bij het opschalen van Agile wordt vaak gevormd door het bestaande management dat gewoon is op voorspelbaarheid te sturen en risico’s zoveel mogelijk te vermijden.

Gartner: ‘Investeringen in software dalen met 1,2%’

De investeringen in IT lopen dit jaar flink terug. Wereldwijd dalen de bestedingen aan IT naar verwachting met 5,5%. Ook de investeringen in software staan onder druk en dalen naar verwachting met 1,2%.

Visual Studio 2015 wordt op 20 juli gelanceerd

Microsoft lanceert Visual Studio 2015 op 20 juli, negen dagen voordat Windows 10 algemeen beschikbaar wordt gesteld. Het bedrijf lanceert op deze dag ook .Net Framework 4.6 en Team Foundation Server 2015 voor source code management.

software

Betrouwbare software voor Nederlandse werknemers belangrijker dan salaris

De kwaliteit van software speelt voor medewerkers een steeds belangrijkere rol in hun werk. Nederlandse werknemers vinden betrouwbare hard- (84%) en software (89%) zelfs belangrijker dan hun salaris (75%).