‘Iedereen programmeren’ tijdens Codeweek 2015

In een groot aantal Europese lidstaten vindt van 10 t/m 17 oktober dit jaar de Codeweek 2015 plaats. Stichting Kennisnet en ECP zijn vandaag gestart met de voorbereidingen voor de 2e editie Lees verder »

Cloud, big data en mobile motor achter aanpassingen aan platform 9 van OutSystems

Donderdag 9 oktober vond het myNextStep event, het jaarlijkse partner- en klanten-evenement van OutSystems in de Benelux. Dit jaar stond myNextStep grotendeels in het teken van de nieuwe versie van het OutSystems Lees verder »

Veel animo onder meisjes om te leren programmeren

Ruim 60 meisjes van 8 tot 18 jaar kwamen in de herfstvakantie naar het DigiVita Code Event om een dag lang te leren programmeren. Onder begeleiding van vrouwelijke ICT’ers en studentes Informatica Lees verder »

Nieuw platform versnelt ‘time-to-market’ en vergroot flexibiliteit

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) besloot eind 2013 de ontwikkeling aan het bestaande webplatform te stoppen en volledig in te zetten op het Mendix App Platform. Waarom koos NLE voor deze drastische Lees verder »

 
Flo

Rijstijl-app Flo nu ook beschikbaar op iPhone

Decos, het innovatiehuis voor digitalisering, lanceert de rijstijl-app Flo voor de iPhone. Flo is een mobiele applicatie die inzicht geeft in iemands rijgedrag op basis van de GPS- en bewegingssensoren in de iPhone. Automobilisten kunnen zo veiliger en zuiniger rijden en hun CO2-uitstoot verminderen. De app geeft tijdens het rijden feedback, waardoor gebruikers direct hun rijgedrag kunnen aanpassen.

IFTTT maakt softwareprojecten opensource

Het ontwikkelteam achter de populaire koppelingsdienst IFTTT heeft onlangs een deel van zijn werk opensource gemaakt voor andere ontwikkelaars. Het biedt onder meer frameworks voor iOS aan, waaronder een wrapper om eenvoudig een camera-app op te zetten.

Salesforce

Eenvoudig applicaties ontwikkelen met Lightning Components, speciale AppExchange for Components

Salesforce maakt bekend dat Salesforce1 Lightning Components en App Builder nu beschikbaar zijn. Met deze nieuwe oplossingen kan iedereen eenvoudig enterprise applicaties ontwikkelen dankzij componenten en de drag-and-drop-functie. Daarnaast introduceert Salesforce de AppExchange for Components, een aparte categorie in de bestaande AppExchange waar componenten van Salesforce en het partner-ecosysteem aangeboden worden.

Infor

Infor stelt Wall Street-veteraan Jeff Laborde aan als CFO

Infor stelt Jeff Laborde aan als Chief Financial Officer. Laborde, die aan CEO Charles Phillips rapporteert, komt bij Infor in een periode waarin het bedrijf sterke groeit, met name op cloud-gebied. Het aantal cloud-applicaties nam in boekjaar 2015, dat afliep op 30 april 20151, in vergelijking met een jaar eerder toe met meer dan 300 procent.

Samenwerking EXIN en Huawei bij toepassing van het e-Competences Framework

EXIN en Huawei bundelen hun krachten op het gebied van ontwikkeling van ICT-professionals op basis van de e-Competence Framework (e-CF). Deze samenwerking, ondertekend in Peking, is een doorbraak voor Huawei, een toonaangevende wereldwijde leverancier van ICT oplossingen en EXIN, een toonaangevend internationaal certificeringsinstituut in het ICT-domein. Het is een nieuwe weg voor de verdere ontwikkeling van ICT-competenties.

pixate

Google neemt bouwer van app prototyping tool Pixate over

Google heeft Pixate overgenomen. Dat blijkt uit een blog post die het overgenomen bedrijf op zijn website heeft geplaatst. Pixate is bekend van zijn prototypen tool voor mobiele apps, Pixate Studio geheten.

Google lanceert Drive-plugin voor Microsoft Office

Google heeft een plugin ontwikkeld die het voor gebruikers van Microsoft Office mogelijk maakt om direct vanuit Office bestanden te openen en op te slaan in Google Drive. Vooralsnog gaat het alleen om Word, Excel en Powerpoint (2007-, 2010- en 2013-versies) op Windows en voor Office 365.

SURFnet publiceert Request For Information (RFI) voor de volgende generatie van haar netwerk

SURFnet nodigt leveranciers uit te reageren op de gepubliceerde Request for Information (RFI) voor de doorontwikkeling van het nationale onderwijs- en onderzoeksnetwerk. Met deze RFI onderzoekt SURFnet de opties om haar bestaande netwerkinfrastructuur te upgraden. De infrastructuur omvat het optische netwerk, het Carrier Ethernet-netwerk, het IP-netwerk en de aanverwante netwerkmanagementsystemen.

PTC

PTC Integrity productreeks voor het Internet of Things

PTC, leverancier van technologie-platformen en bedrijfsapplicaties voor smart en connected oplossingen, lanceert de PTC Integrity productfamilie. Deze reeks bestaat uit oplossingen voor software- en systeemontwikkeling.

iOS-apps buiten de top 100 leveren maar weinig op

Alleen de best presterende apps voor het iOS platform leveren voldoende op om van te leven. Wie met zijn app in de top 20 staat verdient veel geld, terwijl ook ontwikkelaars van apps in de top 100 goed van hun software kunnen leven. Wie echter buiten de top 100 krijgt verdient nauwelijks iets op zijn app.