Microsoft lanceert Tools for Apache Cordova

Microsoft lanceert Tools for Apache Cordova (TACO). TACO biedt Mac- en Windows-gebruikers verschillende tools waarmee zij kunnen ontwikkelen via Apache Cordova.

The Linux Foundation gaat FOSSology hosten

The Linux Foundation maakt bekend het FOSSology project te gaan hosten. Dit project is gericht op compliance voor open source licenties.

Nieuwe methodologie helpt foutvrije gedistribueerde software te ontwikkelen

Onderzoekers van Microsoft stellen een methodologie te hebben ontwikkeld voor het bouwen van bug-vrije gedistribueerde softwaresystemen. Met behulp van verificatiesoftware willen de onderzoekers op termijn een besturingssysteem ontwikkelen dat via wiskundige berekeningen kan garanderen dat alle software vrij is van fouten.

GitHub biedt ondersteuning voor FIDO Universal 2nd Factor

GitHub breidt zijn authentificatiesysteem uit met FIDO Universal 2nd Factor (U2F). Ontwikkelaars kunnen hierdoor voortaan ook een hardware gebaseerde twee-staps-authentificatie gebruiken om de toegang tot hun GitHub-account te beveiligen.

Valve: ‘Misselijkheid door virtual reality ligt niet aan de hardware, maar aan ontwikkelaars’

Rond virtual reality (VR) headsets bestaan veel zorgen over misselijkheid die het rond bewegen in virtuele omgevingen zou oproepen. Valve stelt dat deze zorgen voor haar eigen VR hardware onterecht zijn. Indien gebruikers toch misselijk worden ligt dit aan ontwikkelaars die VR apps niet goed hebben ontwikkeld.

De vierde generatie Apple TV

Apple blokkeert developer account van iFixit

Apple heeft het developer account van de reparatiewebsite iFixit afgesloten, waardoor de iFixit app uit de App Store is verwijderd. De maatregel is een reactie op het publiceren van een artikel op iFixit waarin alle interne componenten van de Apple TV worden getoond.

VectorFabrics

Pareon Verify: dynamische detectie van fouten in software

Vector Fabrics, Nederlands specialist op het gebied van het verifiëren van complexe software, introduceert Pareon Verify, een tool om kritieke softwarefouten in een vroeg stadium te detecteren. De tool vindt fouten die normaal gesproken vele weken tijd kunnen kosten om te reproduceren en te verhelpen. Met Pareon Verify richt Vector Fabrics zich vooral op embedded (ingebouwde) software van bijvoorbeeld auto’s, vliegtuigen, medische apparatuur, netwerkapparatuur en smart tv’s.

Google verdubbelt maximale grootte van APK-bestanden

Google verdubbelt de maximale omvang van APK-bestanden voor de Google Play Store. Apps mogen voortaan maximaal 100 MB groot zijn.

Ontwikkelaar Evernote ontslaat 47 medewerkers

Softwareontwikkelaar Evernote voert een forse reorganisatie door. Het bedrijf ontslaat 47 leden van zijn team en sluit daarnaast drie kantoren wereldwijd.

amsterdam-21446_1280

Nieuwe samenwerking dicht gat tussen beleid en uitvoering woningcorporaties

Cegeka-dsa – marktleider op het gebied van bedrijfssoftware – en Ortec Finance en Vabi – leveranciers van totaaloplossingen op het gebied van vastgoed-, financiële en maatschappelijke sturing – slaan de handen ineen. Gezamenlijk bieden zij een totaaloplossing die de gehele cyclus van beleidsvorming naar beleidsuitvoering ondersteunt en waar nodig bijstuurt op basis van actuele cijfers. De doelstelling is om betrouwbare verbindingen te leggen tussen beleid en operationele processen.