‘Iedereen programmeren’ tijdens Codeweek 2015

In een groot aantal Europese lidstaten vindt van 10 t/m 17 oktober dit jaar de Codeweek 2015 plaats. Stichting Kennisnet en ECP zijn vandaag gestart met de voorbereidingen voor de 2e editie Lees verder »

Cloud, big data en mobile motor achter aanpassingen aan platform 9 van OutSystems

Donderdag 9 oktober vond het myNextStep event, het jaarlijkse partner- en klanten-evenement van OutSystems in de Benelux. Dit jaar stond myNextStep grotendeels in het teken van de nieuwe versie van het OutSystems Lees verder »

Veel animo onder meisjes om te leren programmeren

Ruim 60 meisjes van 8 tot 18 jaar kwamen in de herfstvakantie naar het DigiVita Code Event om een dag lang te leren programmeren. Onder begeleiding van vrouwelijke ICT’ers en studentes Informatica Lees verder »

Nieuw platform versnelt ‘time-to-market’ en vergroot flexibiliteit

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) besloot eind 2013 de ontwikkeling aan het bestaande webplatform te stoppen en volledig in te zetten op het Mendix App Platform. Waarom koos NLE voor deze drastische Lees verder »

 

IDC: ‘Windows Phone wordt de komende jaren steeds populairder’

Windows Phone groeit de komende jaren fors in populariteit. Naar verwachting zijn Windows Phone-gebaseerde smartphones in 2019 goed voor 5,4% van alle verkochte smartphones. Hiermee blijven iOS en Android Windows Phone echter wel ruim voor.

NPO geeft ontwikkelaars via API toegang tot data

De pubieke omroep NPO lanceert NPO Backstage API. Via de API wordt data van de NPO beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars, die deze data kunnen verwerken in apps. Hiermee wil de publieke omroep het gebruik van de data stimuleren.

software

IT-bedrijven willen kinderen via CodePact leren programmeren

Organisaties uit de publieke en private sector willen meer Nederlandse kinderen de mogelijkheid geven te leren programmeren. Hiervoor start StartupDelta het initiatief CodePact.

PEGI gaat apps in Play Store voorzien van leeftijdsclassificaties

Steeds meer kinderen installeren via de Play Store apps en games. op dit moment kent Google’s appwinkel echter maar drie classificaties om aan te geven voor welke doelgroep een app geschikt is. Hier komt op korte termijn verandering in. Google zou nog deze week preciezere leeftijdsclassificaties willen invoeren. PEGI, de organisatie die al langer games keurt, wordt verantwoordelijk voor de Europese Play Store.

‘iOS- en Android-ontwikkelaars staan niet te springen om Windows Phone’

Microsoft wil het aantal apps voor Windows Phone snel laten groeien door ontwikkelaars de mogelijkheid te geven bestaande iOS- en Android-apps eenvoudig om te zetten in Windows Phone-apps. De Amerikaanse IT-gigant loopt hierbij echter tegen een flink obstakel aan: ontwikkelaars blijken er niet om te staan springen het Windows Phone-platform te omarmen.

Nieuwe SDK van Mapbox maakt overstappen van Apple’s Mapkit eenvoudig

In veel iOS-apps is ondersteuning aanwezig voor MapKit, een API waarmee locatie- en kaartinformatie van Apple kan worden geïntegreerd in iOS-apps. Dit maakt het mogelijk aan de hand van locaties van gebruikers informatie te verstrekken. Naast Apple bieden echter ook allerlei andere partijen kaart- en locatie-informatie aan die kan worden geïntegreerd in apps. Een voorbeeld in Mapbox, dat het met een nieuwe SDK zeer eenvoudig maakt van data uit Apple’s Kaarten over te stappen op kaartinformatie van Mapbox.

Lenovo legt focus meer op software

Lenovo wil zijn pijlen meer gaan richten op software. Dit moet tot nieuwe groei leiden binnen het bedrijf.

Vingerafdruk

Google helpt ontwikkelaars in Android M vingerafdrukscanners te omarmen

Ontwikkelaars kunnen voortaan eenvoudiger gebruik gaan maken van de vingerafdrukscanners die op sommige Android-apparaten aanwezig is. Google zet in Android M, de nieuwe Android-versie waarvan de introductie op korte termijn wordt verwacht, flink in op vingerafdrukauthentificatie.

Magic Software lanceert Magic xpa 3.0

Mobiele toepassingen worden voor veel bedrijven steeds belangrijker. Ondernemingen hebben dan ook een omgeving nodig die kan opschalen voor big data en het ontwikkelen van apps versnelt. Magic Software speelt hierop in met Magic xpa 3.0.

Google onderzoekt problemen rond Windows Phone-advertenties

Google maakt bekend de problemen rond AdMob-advertenties op Windows Phone te onderzoeken. Ontwikkelaars melden hun inkomsten de laatste tijd fors te zien teruglopen.