Nieuw platform versnelt ‘time-to-market’ en vergroot flexibiliteit

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) besloot eind 2013 de ontwikkeling aan het bestaande webplatform te stoppen en volledig in te zetten op het Mendix App Platform. Waarom koos NLE voor deze drastische Lees verder »

Flexibiliteit en dynamiek nodig tussen datacenters, clouds en beheerde omgevingen

IT staat op een keerpunt. Dat is al vaker gezegd, maar als wie zich realiseert dat de druk op IT-afdelingen nog immer oploopt terwijl er in het verleden nauwelijks langdurig effectieve oplossingen Lees verder »

ETTU komt met standaard oplossing voor integratie van SharePoint met Outlook

ETTU, specialist in productiviteitsverhogende Microsoft SharePoint oplossingen en diensten voor overheid en bedrijfsleven, heeft de OnePlaceMail oplossing van het Australische Scinaptic in haar SharePoint dienstverlening geïntegreerd, om te voldoen aan de groeiende vraag van Lees verder »

Gartner neemt softwareontwikkelaar Mendix op in Magic Quadrant for Enterprise aPaaS

Mendix, ontwikkelaar van het gelijknamige bedrijfsapplicatie-platform, is opgenomen in het eerste Gartner Magic Quadrant for Enterprise Application Platforms-as-a-Service (aPaaS). Mendix dankt zijn positie in deze ranking van onderzoeksbureau Gartner aan de complete Lees verder »

 
software

Citi daagt ontwikkelaars uit met Citi Mobile Challenge

Citi lanceert de Citi Mobile Challenge, een wedstrijd waarin de bank ontwikkelaars uitdaagt mobiel bankieren en mobiele betalingen opnieuw uit te vinden. Met de wedstrijd wil Citi digitale ontwikkelingen in de financiële sector stimuleren.

SAP neemt softwareontwikkelaar Concur over

SAP maakt bekend Concur over te nemen. SAP betaalt 5,68 miljard euro voor de Amerikaanse softwareontwikkelaar.

Red Hat neemt FeedHenry over

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, neemt FeedHenry over. FeedHenry is een provider van mobiele applicatieplatformen voor enterprises. Het bedrijf vult het portfolio van Red Hat aan, dat onder andere bestaat uit PaaS- (Platform-as-a-Service), integratieoplossingen en oplossingen voor het ontwikkelen van applicaties. Door deze overname kan Red Hat het ontwikkelen van mobiele applicaties voor publieke en private omgevingen verder ondersteunen.

Larry Elison stapt op als CEO van Oracle

Larry Elison stapt op als CEO van Oracle

Larry Elison stapt op als CEO van Oracle. Hij wordt opgevolgd door Safra Catz en Mark Hurd, die beide al langer bij Oracle actief zijn.

HP breidt zijn HP Performance Testing Suite uit met HP StormRunner Load

HP introduceert cloud-gebaseerde testtool voor Agile ontwikkelteams

HP breidt zijn HP Performance Testing Suite uit met HP StormRunner Load, een softwareoplossing die Agile ontwikkelteams helpt de kwaliteit van applicaties te verbeteren. De applicaties kunnen vervolgens via een eenvoudig en schaalbaar platform beschikbaar worden gesteld aan gebruikers.

euros

Nederland ICT: ‘Kabinet doet te weinig om de digitale economie te stimuleren’

In de plannen van het kabinet zijn onvoldoende concrete maatregelen aangekondigd die een stimulans geven aan de digitale economie. Economische groei is de laatste decennia voornamelijk tot stand gekomen door de inzet van ICT. Juist op het gebied van de digitale economie liggen er dan ook grote kansen. Nederland heeft een goede uitgangspositie met de potentie uit te groeien tot de Digital Delta van Europa. Nederland ICT roept het kabinet daarom op om te komen met een brede visie op de verdienkracht van de toekomst.

moreapp-huisstijl

Bedrijven kunnen eigen huisstijl overnemen in MoreApp

MoreApp biedt gebruikers voortaan de mogelijkheid een eigen kleurenthema in te stellen. Bedrijven kunnen hierdoor hun huisstijl overnemen in de app van MoreApp.

Impala Image van Euvision

Qualcomm neemt Nederlandse ontwikkelaar Euvision over

Het Amerikaanse Qualcomm neemt de Nederlandse softwareontwikkelaar Euvision over. Euvision richt zich op de ontwikkeling van software die de inhoud van foto’s en video’s kan scannen.

GFI Software gaat verder als LogicNow en GFI

GFI Software kondigt een reorganisatie aan om de snelle groei van haar portfolio te kunnen ondersteunen. Het bedrijf wordt opgesplitst in LogicNow en GFI. LogicNow, bestaande uit GFI MAX, IASO cloud backup en andere cloud-gebaseerde producten, gaat zich richten op SaaS-technologie via een abonnementsmodel. GFI richt zich op private cloud-oplossingen voor IT-beheerders binnen ondernemingen.

Schadefonds Geweldsmisdrijven digitaliseert dienstverlening met Decos

Het Schadefonds Geweldsmisdrijven gaat de aanvraag- en beoordelingsprocessen in de organisatie digitaliseren met behulp van JOIN, de digitaliseringssuite van innovatiehuis Decos. Het Schadefonds wil hiermee het papiergebruik in de primaire processen van de organisatie terugdringen. Afgelopen maand tekenden Decos en het Schadefonds een overeenkomst, uiteraard digitaal op een tablet.