Cloud, big data en mobile motor achter aanpassingen aan platform 9 van OutSystems

Donderdag 9 oktober vond het myNextStep event, het jaarlijkse partner- en klanten-evenement van OutSystems in de Benelux. Dit jaar stond myNextStep grotendeels in het teken van de nieuwe versie van het OutSystems Lees verder »

Veel animo onder meisjes om te leren programmeren

Ruim 60 meisjes van 8 tot 18 jaar kwamen in de herfstvakantie naar het DigiVita Code Event om een dag lang te leren programmeren. Onder begeleiding van vrouwelijke ICT’ers en studentes Informatica Lees verder »

Nieuw platform versnelt ‘time-to-market’ en vergroot flexibiliteit

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) besloot eind 2013 de ontwikkeling aan het bestaande webplatform te stoppen en volledig in te zetten op het Mendix App Platform. Waarom koos NLE voor deze drastische Lees verder »

Flexibiliteit en dynamiek nodig tussen datacenters, clouds en beheerde omgevingen

IT staat op een keerpunt. Dat is al vaker gezegd, maar als wie zich realiseert dat de druk op IT-afdelingen nog immer oploopt terwijl er in het verleden nauwelijks langdurig effectieve oplossingen Lees verder »

 
Officiële release van Android Studio laat niet lang meer op zich wachten

Officiële release van Android Studio laat niet lang meer op zich wachten

Google stelt Android Studio 1.0 RC beschikbaar. De release candidate doet vermoeden dat de ‘stabiele’ versie van Android Studio op korte termijn beschikbaar wordt gesteld aan ontwikkelaars.

IBM helpt bedrijven DevOps te omarmen

IBM lanceert DevOps Innovation Services, een dienst waarmee IBM klanten softwaretools en ondersteuning biedt bij de overstap naar DevOps. Het bedrijf wil klanten hierdoor helpen hun ontwikkelproces te versnellen.

Internetgebruikers ‘snacken’ vooral op smartphones en tablet

Internetgebruikers ‘snacken’ vooral op smartphones en tablet

Het internetgebruik op mobiele devices (smartphone en tablet) verschilt aanzienlijk van het gebruik op de pc of laptop. Gebruikers vertonen op mobiele devices ‘snackgedrag’: veel korte sessies van nauwelijks één minuut. Op de pc en laptop duurt een sessie een stuk langer, namelijk ongeveer een halfuur. Ook valt op dat gebruikers op mobiele devices veel vaker websites bezoeken, maar wel minder verschillende websites.

software

‘Quality level agreement maakt software veiliger’

Het voorkomen van cybercrime is een zaak van opdrachtgevers en – nemers. Daarom zouden partijen voortaan met elkaar een quality level agreement (QLA) moeten sluiten om samen hun software veiliger te maken.

Gratis tools voor het bewaken van de beschikbaarheid en prestaties van applicaties voor Microsoft-omgevingen

Ipswitch biedt systeembeheerders en ICT-afdelingen gratis tools voor het bewaken van de beschikbaarheid en prestaties van Microsoft™ Active Directory, Exchange, IIS en SQL Server. 

android

Samsung stelt Flow beschikbaar aan ontwikkelaars

Ontwikkelaars kunnen hun Android-apps gaan voorzien van ondersteuning voor Flow, een nieuwe methode van Samsung om informatie uit te wisselen tussen verschillende Samsung-apparaten.

Maarten van Montfoort, directeur van Agile Software, neemt de Gouden Gazelle in ontvangst

Agile Software wint Gouden Gazelle in Zuid-Holland

Reseller van softwarelicenties Agile Software wint de Gouden FD Gazellen Award in de categorie grote bedrijven in Zuid-Holland.

De Make It Pro-competitie van Intel

Intel nodigt ontwikkelaars uit voor Make It Pro-competitie

Intel nodigt Nederlandse ontwikkelaars uit om deel te nemen aan de online ‘Make It Pro’-competitie. Ontwikkelaars worden tijdens deze competitie uitgedaagd innovatieve ideeën en uitvindingen te bedenken die gebruikmaken van het Intel Edison-bord.