Zeplin haalt 1,2 miljoen dollar op bij investeerders

Zeplin heeft 1,2 miljoen dollar opgehaald bij investeerders. Het bedrijf ontwikkelt software die de samenwerking tussen ontwikkelaars en ontwerpers vereenvoudigd.

Nieuwe clouddienst van IBM vertaalt apps geautomatiseerd in negen verschillende talen

IBM lanceert IBM Globalization Pipeline, een nieuwe cloud dienst waarmee ontwikkelaars cloud en mobiele apps geautomatiseerd kunnen laten vertalen in verschillende talen. Met de dienst wil IBM ontwikkelaars helpen apps te lanceren in meerdere landen, zonder hiervoor apps te hoeven herbouwen of handmatig aan te passen.

Gebruikerservaring bepaalt online succes van retailers

Millennials, mensen tussen de 18 en 34 jaar, bepalen in belangrijke mate het online succes van winkeliers. Deze groep heeft hoge verwachtingen op het gebied van gebruikerservaring. Zo geeft 81 procent van de Millennials met een smartphone en/of tablet aan het verkoopproces af te breken en ergens anders te gaan shoppen als een mobiele website of app slecht presteert, traag is of vaak crasht. Van hen zegt ruim de helft (51%) hun ongenoegen daarover te uiten op sociale media.

SafeDK lanceert managementplatform voor SDK’s

De startup SafeDK lanceert het SDK managementplatform SafeDK, een marktplaats waar ontwikkelaars third party SDK’s kunnen vinden en over SDK’s kunnen discussiëren. Dit moet het voor ontwikkelaars eenvoudiger maken ervaringen van andere gebruikers met SDK’s te vinden, waardoor zij een beter beeld kunnen vormen van de kwaliteit en werking van een SDK voordat zij deze downloaden.

Europese Data Protection Supervisor zet uitdagingen rond big data op een rijtje

Ook ontwikkelaars maken in toenemende mate gebruik van big data. Zo wordt via software en apps allerlei informatie verzameld die wordt gekoppeld aan andere databronnen om interessante inzichten te verkrijgen. Giovanni Buttarelli, de Europese Data Protection Supervisor, heeft een nieuw document uitgebracht over de uitdagingen rond big data. Buttarelli stelt dat big data en de onvoorziene doeleinden waarvoor deze wordt ingezet de principe van databescherming onder druk zetten. Het document is onder andere voor ontwikkelaars van Big Data-applicaties interessant leesvoer.

outsystems

OutSystems en Flusso sluiten strategisch partnership

OutSystems, leverancier van het gelijknamige Rapid Application Delivery (RAD) platform en Flusso, ontwikkelaar van maatwerkapplicaties, en hebben een strategische partnerovereenkomst getekend. Flusso gaat OutSystems Platform naast Java en Progress inzetten, voor de ontwikkeling, uitrol en het beheer van bedrijfsapplicaties op maat. 

Arbeidsmarkt voor IT-functies in Nederland kleiner dan in omringende landen

Per inwoner zijn er in Nederland minder vacatures voor IT-banen dan in Duitsland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Dat betekent echter niet dat er in Nederland een minder groot tekort bestaat aan technisch personeel – de vraag naar dergelijke vacatures is hier namelijk ook lager. De concentratie van IT-functies ligt in Nederland wel hoger dan in Frankrijk, waar per inwoner dan weer iets vaker gezocht wordt naar dergelijke functies. Amsterdam is de Nederlandse stad met de meeste IT-vacatures; de hoge concentratie van IT-vacatures maakt van de hoofdstad zelfs een van de zes Europese techhubs. Dat blijkt uit onderzoek van Indeed, de nummer 1-vacaturesite ter wereld.

Aerohive Networks introduceert Connected Experience-platform

Aerohive Networks introduceert een nieuwe reeks technologieën die bedrijven voorzien van een Connected Experience-platform. Dit platform is gebaseerd op de cloud-netwerkarchitectuur van Aerohive en stelt organisaties in staat om draadloze technologie te ontsluiten.

Tesla Model S

Tesla zoekt software ontwikkelaars

Tesla zoekt nieuwe ontwikkelaars die kunnen helpen bij de verdere ontwikkelingen van de voertuigen van het bedrijf. Ontwikkelaars hoeven geen ervaring te hebbeb met auto’s.

Ontwikkelaars zien fragmentatie bij Apple toenemen

Apple heeft met de iPad Pro deze maand een nieuwe versie van de iPad gelanceerd. De iPad Pro is met een groter scherm, een hogere resolutie en een speciale stylus, de Apple Pencil, vooral bedoeld voor de professionele gebruiker. Op het eerste gezicht een mooie, ideale en logische toevoeging aan de iPad-reeks, maar niet iedereen is blij met de nieuwe tablet.