Nieuw platform versnelt ‘time-to-market’ en vergroot flexibiliteit

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) besloot eind 2013 de ontwikkeling aan het bestaande webplatform te stoppen en volledig in Lees meer »

Flexibiliteit en dynamiek nodig tussen datacenters, clouds en beheerde omgevingen

IT staat op een keerpunt. Dat is al vaker gezegd, maar als wie zich realiseert dat de druk op Lees meer »

ETTU komt met standaard oplossing voor integratie van SharePoint met Outlook

ETTU, specialist in productiviteitsverhogende Microsoft SharePoint oplossingen en diensten voor overheid en bedrijfsleven, heeft de OnePlaceMail oplossing van het Australische Lees meer »

Gartner neemt softwareontwikkelaar Mendix op in Magic Quadrant for Enterprise aPaaS

Mendix, ontwikkelaar van het gelijknamige bedrijfsapplicatie-platform, is opgenomen in het eerste Gartner Magic Quadrant for Enterprise Application Platforms-as-a-Service (aPaaS). Lees meer »

 

Coursepath helpt organisaties online cursussen te ontwikkelen

Organisaties kunnen vanaf vandaag snel en gemakkelijk hun eigen online cursussen maken en hosten in de cloud. In de e-learning omgeving Coursepath, een initiatief van de makers van Viadesk, kan elk bedrijf een online academy starten om medewerkers op te leiden.

Red Hat kondigt app marktplaats voor OpenShift-platform aan

Red Hat kondigt een app marktplaats aan die het voor ontwikkelaars eenvoudiger moet maken third party-applicaties op het OpenShift-platform te implementeren. De marktplaats is op de Red Hat Summit in San Francisco aangekondigd.

euros

56 procent van de ontwikkelaars verwacht miljonair te worden

Software-ontwikkelaars hebben opvallend veel vertrouwen in de toekomst. Onderzoek van het IT-automatiseerder Chef wijst uit dat maar liefst 56 procent van deze technici verwacht miljonair te worden. Ook blijken ontwikkelaars bovengemiddeld gelukkig te zijn met hun werk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dieven roven gokmachines leeg via softwarefout

Dieven zijn erin geslaagd in één nacht tijd honderden casino’s te bestelen. De criminelen maakte misbruik van een softwarefout in gokmachines, waardoor zij met het geld uit de machines er vandoor konden gaan. De schade loopt in de miljoenen euro’s.

Oracle verbetert performance en schaalbaarheid van MySQL

Oracle introduceert de nieuwe Development Milestone Release van MySQL 5.7. De nieuwe release verbetert de performance, schaalbaarheid en betrouwbaarheid van MySQL. Hiermee wil Oracle tegemoet komen aan de eisen van hedendaagse web-, cloud- en embedded applicaties. Ook de beheermogelijkheden van MySQL worden uitgebreid en stelt Oracle enkele andere MySQL-productreleases en early access-features beschikbaar.

software

‘Schaarste aan software-ontwikkelaars wordt steeds problematischer’

Het aantal vacatures voor software-ontwikkelaars is hard gestegen. In het eerste kwartaal van 2014 waren 15.400 vacatures beschikbaar voor ontwikkelaars. Dit is 19 procent meer dan hetzelfde kwartaal in 2013. Detacheringsbureau Yacht spreekt van een schaarste aan software-ontwikkelaars.

BYOA

Van BYOD naar BYOA

Hoewel het feit dat steeds meer werknemers hun laptops en smartphones meenemen naar het werk er nu al voor zorgt dat bedrijven geen volle controle meer hebben over hun gegevens, maakt de Bring-Your-Own-Device-trend (BYOD) langzaamaan plaats voor een andere, vergelijkbare trend: BYOA, ofwel Bring Your Own Apps.

STEP Multichannel Connector levert informatie efficiënt aan het optimale kanaal

Stibo Systems, leverancier van Master Data Management (MDM) oplossingen, gaat een partnership aan met foryouandyourcustomers. De bedrijven hebben samen STEP Multichannel Connector ontwikkeld. Deze oplossing helpt informatie op een tijdbesparende manier te leveren, verfijnen en beheren.

BACnet en OPC maken integratie gebouwbeheersing en ERP mogelijk

Het valt vaak niet meer om allerlei monitoringgegevens in een ERP-systeem te krijgen. Dat realiseren ook de aanbieders van systemen voor gebouwbeheersing zich. Daarom is de BACnet belangenorgansiatie een samenwerking aangegaan met OPC-UA om tot een technische integratie te komen.

ihc-merwede-krimpen

IHC Merwede standaardiseert productie met PLM-software van Siemens

Scheepsbouwer IHC Merwede gaat volledige wereldwijde productontwikkeling en productdatamanagement standaardiseren op basis van de geïntegreerde PLM-software van Siemens. Het miljoenencontract is onderdeel van het ambitieuze initiatief “One IHC” dat IHC Merwede in 2012 is gestart.