Nieuw platform versnelt ‘time-to-market’ en vergroot flexibiliteit

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) besloot eind 2013 de ontwikkeling aan het bestaande webplatform te stoppen en volledig in Lees meer »

Flexibiliteit en dynamiek nodig tussen datacenters, clouds en beheerde omgevingen

IT staat op een keerpunt. Dat is al vaker gezegd, maar als wie zich realiseert dat de druk op Lees meer »

ETTU komt met standaard oplossing voor integratie van SharePoint met Outlook

ETTU, specialist in productiviteitsverhogende Microsoft SharePoint oplossingen en diensten voor overheid en bedrijfsleven, heeft de OnePlaceMail oplossing van het Australische Lees meer »

Gartner neemt softwareontwikkelaar Mendix op in Magic Quadrant for Enterprise aPaaS

Mendix, ontwikkelaar van het gelijknamige bedrijfsapplicatie-platform, is opgenomen in het eerste Gartner Magic Quadrant for Enterprise Application Platforms-as-a-Service (aPaaS). Lees meer »

 
cover sogeti boek

‘Security is (ook) een kwestie van gewoon beginnen’

IT-beveiliging is voor veel organisaties een onderwerp dat steeds vaker op de agenda van de directie staat. Maar, zo bleek tijdens een rondetafeldiscussie die Sogeti onlangs organiseerde, in de traditionele manier van software ontwikkelen zit onveiligheid als het ware ingebakken. Er is dus een andere manier van werken nodig. Die is er, meent Sogeti, en

Europese Codeweek

Tijdens de Europese Codeweek wordt in heel Europa aandacht besteed aan het thema ‘coderen’. In die week vindt, op initiatief van ECP en Kennisnet, in Nederland ook een Nationale Codeweek plaats. In heel Nederland worden van 11 tot 17 oktober 2014 activiteiten georganiseerd om kinderen kennis te laten maken met de taal van de toekomst.

SAP

SAP zet Big Data-initiatieven in voor het algemene belang

Big Data-projecten leveren tal van commerciële mogelijkheden op. SAP is echter van mening dat de mogelijkheid om grote hoeveelheden data te verzamelen en analyseren ook van cruciaal belang is bij maatschappelijk relevante onderwerpen. SAP werkt daarom mee aan diverse initiatieven zoals het voorkomen van het uitsterven van bedreigde organismen of het voorkomen van voedselfraude.

Bizon Software en Progress Software ontwikkelen samen financiële app

Bizon Software introduceert een nieuwe applicatie die gebruikers in staat stelt om facturen te accorderen en verwerken via hun tablet. FactFlow is door Bizon Software in samenwerking met partner Progress Software ontwikkeld.

software

MoreApp als startup aanwezig bij conferentie The Summit

MoreApp maakt bekend geselecteerd te zijn als één van de veelbelovende startups bij The Summit, een belangrijke technologie conferentie in het Ierse Dublin. De appontwikkelaar heeft een app ontwikkeld voor het digitaal verwerken van formulieren.

outsourcen

Sogeti lanceert Offshore Direct

Sogeti start een initiatief waarmee klanten hun IT-werkzaamheden rechtstreeks vanuit India geleverd krijgen. Dat geeft organisaties de mogelijkheid snel op- en af- te schalen in IT-capaciteit tegen lagere kosten. De jarenlange ervaring met India wordt nu op een nieuwe manier aangeboden.

Mendix ziet sterke groei van haar ecosysteem van partners en ontwikkelaars

Mendix, ontwikkelaar van het applicatieplatform-as-a-service, introduceert een uitbreiding van het partnerprogramma om het snel groeiende ecosysteem beter te kunnen ondersteunen. Sinds de release van belangrijke vernieuwingen van het Mendix App Platform, aangekondigd op Mendix World 2014, hebben 20 nieuwe implementatie partners geïnvesteerd in het opzetten van een Mendix-practice.

eMag opent softwareontwikkelcentrum in Boekarest

Online retailer eMag investeert in een nieuw softwareontwikkelcentrum in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Het centrum gaat zich richten op de ontwikkeling van apps voor e-commerce. De eerste applicatie die in het centrum wordt ontwikkeld staat voor oktober op de planning.

Anaplan sluit zich aan bij de Technology Alliances-portfolio van Deloitte

Anaplan, leverancier van een cloudplatform voor zakelijke planning en bedrijfsvoering, maakt bekend zich aan te sluiten bij de Technology Alliances-portfolio van Deloitte. De stap is een vervolg op een jarenlange samenwerking tussen de twee bedrijven. De bedrijven willen klanten door het initiatief helpen efficiënter te plannen en werkomgevingen te creëren waarin strategische inzichten in gegevens in

Agile Software wint Microsoft Health Licensing Partner of the Year Award 2014

Agile Software wint de Microsoft Health Licensing Partner of the Year Award 2014. Het bedrijf ontvangt de award aangezien het bedrijf zorginstellingen bewust maakt van de mogelijkheden van Microsoft-oplossingen en streeft naar een hogere adoptie van deze technologie.