Nieuw platform versnelt ‘time-to-market’ en vergroot flexibiliteit

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) besloot eind 2013 de ontwikkeling aan het bestaande webplatform te stoppen en volledig in te zetten op het Mendix App Platform. Waarom koos NLE voor deze drastische Lees verder »

Flexibiliteit en dynamiek nodig tussen datacenters, clouds en beheerde omgevingen

IT staat op een keerpunt. Dat is al vaker gezegd, maar als wie zich realiseert dat de druk op IT-afdelingen nog immer oploopt terwijl er in het verleden nauwelijks langdurig effectieve oplossingen Lees verder »

ETTU komt met standaard oplossing voor integratie van SharePoint met Outlook

ETTU, specialist in productiviteitsverhogende Microsoft SharePoint oplossingen en diensten voor overheid en bedrijfsleven, heeft de OnePlaceMail oplossing van het Australische Scinaptic in haar SharePoint dienstverlening geïntegreerd, om te voldoen aan de groeiende vraag van Lees verder »

Gartner neemt softwareontwikkelaar Mendix op in Magic Quadrant for Enterprise aPaaS

Mendix, ontwikkelaar van het gelijknamige bedrijfsapplicatie-platform, is opgenomen in het eerste Gartner Magic Quadrant for Enterprise Application Platforms-as-a-Service (aPaaS). Mendix dankt zijn positie in deze ranking van onderzoeksbureau Gartner aan de complete Lees verder »

 
softwareontwikkeling

Samsung plaatst 500 Tizen-ontwikkelaars over naar andere afdelingen

Samsung plaatst 500 software-ontwikkelaars van de afdeling Mobile naar andere afdelingen. Het bedrijf lijkt zich minder te willen richten op de ontwikkeling van nieuwe Tizen-gebaseerde smartphones.

software

Rusland wil binnenlandse softwareontwikkeling stimuleren met staatsprogramma

Rusland werkt aan een staatsprogramma voor de ontwikkeling van Russische technische software. Het programma moet op 2 juni 2016 beschikbaar zijn voor softwareontwikkelaars.

Salesforce.com helpt marketeers gepersonaliseerde klantencontacttrajecten op te zetten vanuit een app

Salesforce.com introduceert Journey Builder for Apps

Salesforce.com lanceert Journey Builder for Apps, een oplossing die bedrijven in staat stelt om gepersonaliseerde klantencontacttrajecten (customer journeys) rechtstreeks vanuit de app te leveren. Met Journey Builder for Apps, kunnen marketeers de ‘customer journey’ naadloos laten doorlopen, ongeacht het contactkanaal en het type contact.

MapR Technologies opent kantoor in Nederland en benoemt Anchormen tot partner

MapR Technologies, leverancier van Apache Hadoop, opent in Amsterdam een kantoor voor businessontwikkeling in EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika). Tegelijkertijd benoemt het bedrijf Anchormen tot nieuwe partner om het aanbod aan consultancy en MapR-trainingen te vergroten. MapR neemt op 30 oktober deel aan ‘Data Donderdag’, een tweemaandelijks Big Data event in de Beurs van Berlage, in Amsterdam.

Business VPN Internet ondersteunt bedrijven bij het beheer van de onontkoombare explosie van internetverkeer

Orange Business Services breidt de Business VPN-dienst uit met Business VPN Internet. De uitbreiding is bedoeld om klanten, bijvoorbeeld grote multinationals, te ondersteunen in zaken zoals hoge prestaties en beveiligde toegang tot internet gebaseerde cloud- en webdiensten.

Amerikaanse marktleider in financiële planning neemt Nederlandse software ontwikkelaar over

Het Amerikaanse bedrijf Advicent neemt per 23 september het Nederlandse Figlo over. Beide bedrijven zijn in eigen land marktleider in software voor financieel advies en planning voor banken, verzekeraars en financieel adviseurs. Advicent zocht wereldwijd naar een online programma waarmee het bedrijf zich kan onderscheiden en kan groeien op de Noord Amerikaanse markt. Tijdens deze zoektocht is het oog gevallen op het Nederlandse bedrijf Figlo.

software

Citi daagt ontwikkelaars uit met Citi Mobile Challenge

Citi lanceert de Citi Mobile Challenge, een wedstrijd waarin de bank ontwikkelaars uitdaagt mobiel bankieren en mobiele betalingen opnieuw uit te vinden. Met de wedstrijd wil Citi digitale ontwikkelingen in de financiële sector stimuleren.

SAP neemt softwareontwikkelaar Concur over

SAP maakt bekend Concur over te nemen. SAP betaalt 5,68 miljard euro voor de Amerikaanse softwareontwikkelaar.

Red Hat neemt FeedHenry over

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, neemt FeedHenry over. FeedHenry is een provider van mobiele applicatieplatformen voor enterprises. Het bedrijf vult het portfolio van Red Hat aan, dat onder andere bestaat uit PaaS- (Platform-as-a-Service), integratieoplossingen en oplossingen voor het ontwikkelen van applicaties. Door deze overname kan Red Hat het ontwikkelen van mobiele applicaties voor publieke en private omgevingen verder ondersteunen.

Larry Elison stapt op als CEO van Oracle

Larry Elison stapt op als CEO van Oracle

Larry Elison stapt op als CEO van Oracle. Hij wordt opgevolgd door Safra Catz en Mark Hurd, die beide al langer bij Oracle actief zijn.