Cloud, big data en mobile motor achter aanpassingen aan platform 9 van OutSystems

Donderdag 9 oktober vond het myNextStep event, het jaarlijkse partner- en klanten-evenement van OutSystems in de Benelux. Dit jaar stond myNextStep grotendeels in het teken van de nieuwe versie van het OutSystems Lees verder »

Veel animo onder meisjes om te leren programmeren

Ruim 60 meisjes van 8 tot 18 jaar kwamen in de herfstvakantie naar het DigiVita Code Event om een dag lang te leren programmeren. Onder begeleiding van vrouwelijke ICT’ers en studentes Informatica Lees verder »

Nieuw platform versnelt ‘time-to-market’ en vergroot flexibiliteit

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) besloot eind 2013 de ontwikkeling aan het bestaande webplatform te stoppen en volledig in te zetten op het Mendix App Platform. Waarom koos NLE voor deze drastische Lees verder »

Flexibiliteit en dynamiek nodig tussen datacenters, clouds en beheerde omgevingen

IT staat op een keerpunt. Dat is al vaker gezegd, maar als wie zich realiseert dat de druk op IT-afdelingen nog immer oploopt terwijl er in het verleden nauwelijks langdurig effectieve oplossingen Lees verder »

 

CAD & Company maakt het mogelijk virtuele gebouwen te bekijken en BIM-modellen te delen

CAD & Company introduceert met BLDNG360, een interactieve cloudtoepassing om virtuele gebouwen van alle kanten te bekijken en BIM-modellen te delen. Het platform geeft inzicht in projecten die binnen gemeenten worden ontwikkeld. Gebruikers kunnen via BLDNG360 zien hoe nieuwe gebouwen per locatie in 3D eruit gaan zien. De oplossing vormt hiermee een digitale alternatief voor de bekende bouwborden.

myNextStep event

Cloud, big data en mobile motor achter aanpassingen aan platform 9 van OutSystems

Donderdag 9 oktober vond het myNextStep event, het jaarlijkse partner- en klanten-evenement van OutSystems in de Benelux.
Dit jaar stond myNextStep grotendeels in het teken van de nieuwe versie van het OutSystems Platform. Die heeft een heel nieuwe invulling gekregen als gevolg van de opkomst van mobile, cloud en big data.

Alpha Software helpt ontwikkelaars offline-versies van apps te bouwen

Internet speelt vandaag de dag een centrale rol in ons leven. Software en applicaties zijn vaak in grote mate afhankelijk van internet. Zodra de internetverbinding wordt verstoord zijn sommige apps hierdoor niet langer bruikbaar. Alpha Software lanceert Alpha Anywhere, een oplossing die ontwikkelaars helpt apps te ontwikkelen die ook offline gebruikt kunnen worden.

Sogeti sluit partnership met Mendix

Sogeti kondigt een partnership aan met Mendix. Met deze samenwerking is de IT-dienstverlener in staat vanuit de cloud innovatieve multichannel applicaties te ontwikkelen. Met deze Platform-as-a-Service (PaaS) oplossing van Mendix wordt de ontwikkeltijd van applicaties aanzienlijk verkort van maanden naar weken of zelfs dagen. Deze gezamenlijke oplossing helpt Sogeti-klanten bij hun digitale transformatie naar meer web- en mobiele applicaties.

Dassault Systèmes introduceert SOLIDWORKS 2015

Dassault Systèmes introduceert SOLIDWORKS 2015, de nieuwste versie van het succesvolle portfolio 3D-ontwerpapplicaties van deze softwareleverancier. Met SOLIDWORKS 2015 krijgen de gebruikers onder andere toegang tot cloud-gebaseerde functionaliteit, meer mogelijkheden voor het verbeteren van de productiviteit en processen en kunnen zij hun operationele kosten verlagen. SOLIDWORKS 2015 is direct leverbaar via de SOLIDWORKS-partners van Dassault Systèmes.

rp_100120_Microsoft.jpg

Ondersteuning voor Windows Server 2003/R2 eindigt op 14 juli 2015

Het aftellen is begonnen. Over negen maanden stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows Server 2003/R2. Na 14 juli 2015 is er vanuit Microsoft geen ondersteuning meer beschikbaar voor de 2003-versie van Windows Server en zullen er ook geen updates en patches meer worden vrijgeven. Deze verandering kan gevolgen hebben voor de veiligheid van systemen, waardoor organisaties misschien niet langer voldoen aan diverse compliance-standaarden. Voor IT-beheerders is het van belang om nu al informatie in te winnen over de alternatieven voor Windows Server 2003.

euros

Aantal faillissementen met 23% gedaald

Het Nederlands bedrijfsleven presteert goed. Het aantal faillissementen is in de eerste negen maanden van 2014 met 23% gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Software-ontwikkelaars doen het opvallend goed.

DigiVita-Code-Event-14-okto

Veel animo onder meisjes om te leren programmeren

Ruim 60 meisjes van 8 tot 18 jaar kwamen in de herfstvakantie naar het DigiVita Code Event om een dag lang te leren programmeren. Onder begeleiding van vrouwelijke ICT’ers en studentes Informatica gingen de meisjes aan de slag met robots, 3D-printers, Scratch en andere programmeertools. De animo voor het DigiVita Code Event was zo groot dat organisator VHTO de inschrijvingen eerder moest sluiten. Na het succes van het evenement op 14 oktober zullen meer DigiVita Code Events in heel Nederland volgen.

Dennis Ruiter

COOLProfs haalt met Dennis Ruiter ervaren projectleider binnen

IT-dienstverlener COOLProfs heeft per 1 oktober Dennis Ruiter (45) in dienst genomen als senior consultant. Ruiter, die meer dan vijftien jaar ervaring heeft als projectmanager van ICT-projecten en afkomstig is van Inter Access, is reeds als projectleider ingezet bij HTM. Hier wordt met behulp van het OutSystems platform een nieuw reizigersinformatiesysteem ontwikkeld. 

software

‘Betere integratie van bedrijfsapps kan productiviteit verhogen’

De integratie van applicaties met bedrijfssystemen wordt vaak sterk onderschat. De opkomst van SaaS, apps en webapplicaties in het bedrijfsleven vergroten de uitdagingen rond integratie bovendien verder. Ruim driekwart van de werknemers denkt sneller te kunnen werken als bedrijfsapplicaties beter geïntegreerd zouden zijn.