Nieuw platform versnelt ‘time-to-market’ en vergroot flexibiliteit

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) besloot eind 2013 de ontwikkeling aan het bestaande webplatform te stoppen en volledig in te zetten op het Mendix App Platform. Waarom koos NLE voor deze drastische Lees verder »

Flexibiliteit en dynamiek nodig tussen datacenters, clouds en beheerde omgevingen

IT staat op een keerpunt. Dat is al vaker gezegd, maar als wie zich realiseert dat de druk op IT-afdelingen nog immer oploopt terwijl er in het verleden nauwelijks langdurig effectieve oplossingen Lees verder »

ETTU komt met standaard oplossing voor integratie van SharePoint met Outlook

ETTU, specialist in productiviteitsverhogende Microsoft SharePoint oplossingen en diensten voor overheid en bedrijfsleven, heeft de OnePlaceMail oplossing van het Australische Scinaptic in haar SharePoint dienstverlening geïntegreerd, om te voldoen aan de groeiende vraag van Lees verder »

Gartner neemt softwareontwikkelaar Mendix op in Magic Quadrant for Enterprise aPaaS

Mendix, ontwikkelaar van het gelijknamige bedrijfsapplicatie-platform, is opgenomen in het eerste Gartner Magic Quadrant for Enterprise Application Platforms-as-a-Service (aPaaS). Mendix dankt zijn positie in deze ranking van onderzoeksbureau Gartner aan de complete Lees verder »

 
Xuntos

Nederlandse start-up Xuntos introduceert snelle, goedkope zoekmachine met filters

Xuntos introduceert Xuntos Faceted Search, een snelle, eenvoudig te implementeren zoekmachine die gebruikmaakt van filters voor een beter zoekresultaat. XFS, zoals de zoekmachine kortweg is genoemd, biedt web-ontwikkelaars een zoekmachine die volledig op maat te maken is. Hiervoor zijn de zoekvelden, filters en resultaten helemaal op te maken binnen de huisstijl van een bedrijf. Bovendien is de zoekmachine volledig naar wens te configureren, bijvoorbeeld op gebruikersniveau of met betrekking tot een specifieke dataselectie. XFS kan zoeken binnen de eigen site, maar ook door externe sites en databronnen.

Apple lanceert blog ter ondersteuning nieuwe programmeertaal Swift

Apple heeft afgelopen vrijdag een blog gelanceerd ter ondersteuning van haar nieuwe programmeertaal Swift, een signaal dat deze programmeertaal populairder wordt bij iOS en OS X ontwikkelaars.

cover sogeti boek

‘Security is (ook) een kwestie van gewoon beginnen’

IT-beveiliging is voor veel organisaties een onderwerp dat steeds vaker op de agenda van de directie staat. Maar, zo bleek tijdens een rondetafeldiscussie die Sogeti onlangs organiseerde, in de traditionele manier van software ontwikkelen zit onveiligheid als het ware ingebakken. Er is dus een andere manier van werken nodig. Die is er, meent Sogeti, en die levert bovendien een betere kwaliteit IT-projecten op.

Europese Codeweek

Tijdens de Europese Codeweek wordt in heel Europa aandacht besteed aan het thema ‘coderen’. In die week vindt, op initiatief van ECP en Kennisnet, in Nederland ook een Nationale Codeweek plaats. In heel Nederland worden van 11 tot 17 oktober 2014 activiteiten georganiseerd om kinderen kennis te laten maken met de taal van de toekomst.

SAP

SAP zet Big Data-initiatieven in voor het algemene belang

Big Data-projecten leveren tal van commerciële mogelijkheden op. SAP is echter van mening dat de mogelijkheid om grote hoeveelheden data te verzamelen en analyseren ook van cruciaal belang is bij maatschappelijk relevante onderwerpen. SAP werkt daarom mee aan diverse initiatieven zoals het voorkomen van het uitsterven van bedreigde organismen of het voorkomen van voedselfraude.

Bizon Software en Progress Software ontwikkelen samen financiële app

Bizon Software introduceert een nieuwe applicatie die gebruikers in staat stelt om facturen te accorderen en verwerken via hun tablet. FactFlow is door Bizon Software in samenwerking met partner Progress Software ontwikkeld.

software

MoreApp als startup aanwezig bij conferentie The Summit

MoreApp maakt bekend geselecteerd te zijn als één van de veelbelovende startups bij The Summit, een belangrijke technologie conferentie in het Ierse Dublin. De appontwikkelaar heeft een app ontwikkeld voor het digitaal verwerken van formulieren.

outsourcen

Sogeti lanceert Offshore Direct

Sogeti start een initiatief waarmee klanten hun IT-werkzaamheden rechtstreeks vanuit India geleverd krijgen. Dat geeft organisaties de mogelijkheid snel op- en af- te schalen in IT-capaciteit tegen lagere kosten. De jarenlange ervaring met India wordt nu op een nieuwe manier aangeboden.

Mendix ziet sterke groei van haar ecosysteem van partners en ontwikkelaars

Mendix, ontwikkelaar van het applicatieplatform-as-a-service, introduceert een uitbreiding van het partnerprogramma om het snel groeiende ecosysteem beter te kunnen ondersteunen. Sinds de release van belangrijke vernieuwingen van het Mendix App Platform, aangekondigd op Mendix World 2014, hebben 20 nieuwe implementatie partners geïnvesteerd in het opzetten van een Mendix-practice.

eMag opent softwareontwikkelcentrum in Boekarest

Online retailer eMag investeert in een nieuw softwareontwikkelcentrum in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Het centrum gaat zich richten op de ontwikkeling van apps voor e-commerce. De eerste applicatie die in het centrum wordt ontwikkeld staat voor oktober op de planning.