Cloud, big data en mobile motor achter aanpassingen aan platform 9 van OutSystems

Donderdag 9 oktober vond het myNextStep event, het jaarlijkse partner- en klanten-evenement van OutSystems in de Benelux. Dit jaar stond myNextStep grotendeels in het teken van de nieuwe versie van het OutSystems Lees verder »

Veel animo onder meisjes om te leren programmeren

Ruim 60 meisjes van 8 tot 18 jaar kwamen in de herfstvakantie naar het DigiVita Code Event om een dag lang te leren programmeren. Onder begeleiding van vrouwelijke ICT’ers en studentes Informatica Lees verder »

Nieuw platform versnelt ‘time-to-market’ en vergroot flexibiliteit

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) besloot eind 2013 de ontwikkeling aan het bestaande webplatform te stoppen en volledig in te zetten op het Mendix App Platform. Waarom koos NLE voor deze drastische Lees verder »

Flexibiliteit en dynamiek nodig tussen datacenters, clouds en beheerde omgevingen

IT staat op een keerpunt. Dat is al vaker gezegd, maar als wie zich realiseert dat de druk op IT-afdelingen nog immer oploopt terwijl er in het verleden nauwelijks langdurig effectieve oplossingen Lees verder »

 

Investeringsmaatschappij Thoma Bravo neemt Riverbed over

Private equity-investeringsmaatschappij Thoma Bravo neemt Riverbed Technology over voor ongeveer 3,6 miljard dollar. Hiervoor hebben beide partijen een overeenkomst getekend.

‘Werknemers voorzien van mobiele apps kost gemiddeld 3 weken’

Nederlandse bedrijven hebben veel tijd nodig om medewerkers uit te rusten met de mobility-tools en -applicaties die ze nodig hebben om hun werk te doen. Gemiddeld zijn bedrijven hier drie weken aan kwijt. Wanneer het gaat om tijdelijke krachten loopt dit zelfs op tot vijf weken, waardoor de waarde die deze medewerkers kunnen leveren aan de organisatie in gevaar wordt gebracht.

Theo-Koster

Trend 2015: ERP uit de cloud

Het nieuwe jaar staat voor de deur, met nieuwe rondes en nieuwe kansen om bedrijfsprocessen te optimaliseren en grotere marktaandelen te realiseren. Een ontwikkeling die we in 2015 zullen zien, is de mogelijkheid om ERP-systemen naast on-premise ook als cloud-service af te nemen.

Salesforce introduceert AppExchange Store Builder

Salesforce lanceert AppExchange Store Builder, een tool waarmee ieder bedrijf een eigen op maat gemaakte appwinkel kan creëren. Hierdoor kunnen bedrijven het beheer en de distributie van apps centraliseren.

Dassault Systèmes introduceert oplossingen voor grondstoffenwinning en offshore

Dassault Systèmes, leverancier van oplossingen voor 3D-ontwerpen, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), introduceert twee oplossingen gericht op bedrijven in de grondstoffenmarkt en offshore. Lean Mine Construction en Perfect Mine & Plant zijn allebei gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-platform. Beide oplossingen zijn ontworpen om bedrijven in de mijnbouw en offshore te helpen hun processen te optimaliseren en de besluitvorming flexibeler te maken.

typo3-neos

TYPO3 presenteert Neos 1.2

De TYPO3 Community lanceert Neos 1.2, het open source Content Management System (CMS). Onder andere de interface van het CMS heeft een update gekregen, waardoor deze intuïtiever bediend kan worden.

Een inmiddels verwijderde trajectcontrole op de A12 (Bron: Maurits90)

Landelijk Parket Team Verkeer kiest SQS als testpartner voor trajectcontrolesystemen

Trajectcontrolesystemen zijn technisch zeer complex. Kentekens moeten bij het begin- én eindpunt goed uitgelezen worden, de juiste snelheid moet aan het juiste voertuig worden toegekend, waarbij rekening wordt gehouden met de verschillende snelheden van verschillende voertuigcategorieën. Het testen van dit soort systemen is dan ook van groot belang. Het Landelijk Parket Team Verkeer (LPTV) heeft SQS gekozen als testpartner voor vijf bestaande en zeven nieuwe trajectcontrolesystemen.

data

T-Systems lanceert integratieplatform Data Orchestration as a Service

T-Systems introduceert een cloudgebaseerd integratieplatform op basis van technologie van Informatica. Dankzij deze cloud based service kunnen applicaties uit allerlei bronnen probleemloos data uitwisselen. De oplossing knoopt ook data en software uit publieke en private clouds en on-premise-omgevingen aan elkaar.