Cloud, big data en mobile motor achter aanpassingen aan platform 9 van OutSystems

Donderdag 9 oktober vond het myNextStep event, het jaarlijkse partner- en klanten-evenement van OutSystems in de Benelux. Dit jaar stond myNextStep grotendeels in het teken van de nieuwe versie van het OutSystems Lees verder »

Veel animo onder meisjes om te leren programmeren

Ruim 60 meisjes van 8 tot 18 jaar kwamen in de herfstvakantie naar het DigiVita Code Event om een dag lang te leren programmeren. Onder begeleiding van vrouwelijke ICT’ers en studentes Informatica Lees verder »

Nieuw platform versnelt ‘time-to-market’ en vergroot flexibiliteit

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) besloot eind 2013 de ontwikkeling aan het bestaande webplatform te stoppen en volledig in te zetten op het Mendix App Platform. Waarom koos NLE voor deze drastische Lees verder »

Flexibiliteit en dynamiek nodig tussen datacenters, clouds en beheerde omgevingen

IT staat op een keerpunt. Dat is al vaker gezegd, maar als wie zich realiseert dat de druk op IT-afdelingen nog immer oploopt terwijl er in het verleden nauwelijks langdurig effectieve oplossingen Lees verder »

 
CloudComputing

Europese Application Delivery Networks-markt groeit flink

De Europese markt voor Application Delivery Networks (ADN) groeit de komende jaren flink. De markt was in 2013 nog goed voor een omzet van 921,1 miljoen dollar. Dit stijgt naar verwachting met een jaar-op-jaar groei van 8,6% tot 1394 miljoen euro in 2018.

Nederland ICT

Nederland ICT: Meer aandacht voor integriteitsregels

Nederland ICT vindt integriteit van het grootste belang. Dit is ook opgenomen in de gedragscode, die alle leden onderschrijven. Zowel de overheid, Nederland ICT als ICT-bedrijven hebben daar al strenge regels voor. De sector gaat de aandacht voor het thema integriteit intensiveren. Daarnaast wordt actief de dialoog gezocht met de ACM.

softwareontwikkeling

India is meest populaire outsourcingland

India is de meest populaire outsource bestemming ter wereld. Vooral de operationele efficiëntie en de steeds betere opleiding van personeel maken India interessant als outsourcingland.

Caché in Magic Quadrant

InterSystems, wereldwijd leverancier van geavanceerde softwaretechnologie, waaronder InterSystems Caché dataplatform,  is door de Gartner analisten Donald Feinberg, Merv Adrian, and Nick Heudecker opgenomen als ‘Leider’ in de Magic Quadrant voor Operationele Database Management Systemen.

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen tekent voor ASL BiSL Foundation

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen tekent voor ASL BiSL Foundation

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is per 1 oktober 2014 toegetreden als Educational Knowledge Partner van de ASL BiSL Foundation. Vanuit de campussen in Arnhem en in Nijmegen verzorgt de HAN voor ongeveer 31.000 studenten ruim 80 bachelor- en masteropleidingen.

Pink Elephant sluit strategische overeenkomst met UNIT4

Pink Elephant sluit een strategische overeenkomst met UNIT4 om als eerste partner de ERP-oplossing UNIT4 Agresso in Nederland te verkopen en implementeren. Voor Pink Elephant is de samenwerking onderdeel van de strategie om enterprise-klanten beter te kunnen bedienen. 

Nieuwe Mendix-release introduceert ‘no-code’ ontwikkeling van mobiele apps

Mendix, ontwikkelaar van het applicatieplatform-as-a-service (aPaaS), kondigt een aantal grote platformvernieuwingen aan waarmee bedrijven een stuk sneller en eenvoudiger multi-channel mobiele apps kunnen ontwikkelen. De nieuwe Mendix-release geeft zowel functionele- als technische ontwikkelaars de middelen in handen om gemakkelijk cross-platform apps te ontwikkelen met een rijke native gebruikerservaring.

BrancheonderzoekICTMarketin

Brancheonderzoek ICT: 76% verwacht stijging omzet  

Nederlandse ICT-bedrijven zien de toekomst optimistisch. Dat blijkt uit het Graydon-brancheonderzoek naar de marktsituatie van de ICT-sector. Zo ervaart 76% van de ICT-bedrijven de sector vandaag positief en verwacht evenveel procent een stijging van de omzet. Dit optimisme vertaalt zich ook in het marketing- en salesbeleid. 86% van de respondenten geeft aan dat hun budget voor marketing en sales gelijk is gebleven of zelfs is verhoogd. Bijna de helft van hen wil ook meer beroep doen op marketing en business intelligence.  

Copaco wordt distributeur van Dell Software

Copaco en Dell breiden hun samenwerking verder uit. Copaco gaat de oplossingen van Dell Software distribueren. Hierdoor kan Copaco samen met haar partners complete end-to-end oplossingen aanbieden aan bedrijven in de Benelux.

CAD & Company maakt het mogelijk virtuele gebouwen te bekijken en BIM-modellen te delen

CAD & Company introduceert met BLDNG360, een interactieve cloudtoepassing om virtuele gebouwen van alle kanten te bekijken en BIM-modellen te delen. Het platform geeft inzicht in projecten die binnen gemeenten worden ontwikkeld. Gebruikers kunnen via BLDNG360 zien hoe nieuwe gebouwen per locatie in 3D eruit gaan zien. De oplossing vormt hiermee een digitale alternatief voor de bekende bouwborden.