SDK maakt integratie van Siri in third party apps mogelijk

Apple maakt Siri beschikbaar voor ontwikkelaars. Zij kunnen hierdoor nieuwe functionaliteiten toevoegen aan Apple’s virtuele assistent.

outsystems

OutSystems wint 2016 SIIA CODiE Award voor Mobile Development-oplossing

OutSystems, aanbieder van het gelijknamige enterprise app ontwikkelplatform, heeft een 2016 SIIA CODiE Award gewonnen voor Best Mobile Development-oplossing. De SIIA CODiE Awards gelden al dertig jaar als een van de belangrijkste prijzen binnen de software- en informatiesector en zijn hét keurmerk voor innovatieve producten en oplossingen.

PTC introduceert nieuwe versie van zijn Internet of Things-platform ThingWorx

PTC introduceert ThingWorx 7, de nieuwe versie van zijn Internet of Things (IoT)-platform. ThingWorx 7 biedt verbeterde tools voor het beheer van verbonden producten, krachtige nieuwe analysemogelijkheden en ondersteuning voor publieke clouds. Dit wordt aangevuld met vereenvoudigde platformcomponenten die het makkelijker maken voor developers om gebruik te maken van hun favoriete tools voor het experimenteren, testen van prototypes en ontwikkelen van nieuwe IoT-oplossingen.

Cloud computing (bron: FreeImages.com/Cheryl Empey)

Dynatrace maakt APM oplossingen beschikbaar op Pivotal Cloud Foundry

Dynatrace maakt een aantal applicatie performance monitoring (APM) oplossingen beschikbaar op het Pivotal Cloud Foundry (PCF) platform. De integratie van Dynatrace in Pivotal Cloud Foundry geven gebruikers inzicht in de prestaties van applicaties die draaien op PCF.

BSA: bijna een kwart van de Nederlandse software is ongelicentieerd

Ondanks de link tussen ongelicentieerde software en cyberaanvallen, gebruiken Nederlandse computergebruikers veel pc-software waar zij niet de juiste licenties voor hebben. Dat blijkt uit de Global Software Survey, een onderzoek onder consumenten, IT-managers en mensen die gebruikmaken van bedrijfs-pc’s, uitgevoerd door BSA | The Software Alliance.

GitLab integreert GitLab Container Registry in GitLab 8.8

GitLab lanceert GitLab 8.8, dat ontwikkelaars helpt een pijplijn te bouwen in GitLab waarmee zij hun builds, testen en andere fases van de software development lifecycle kunnen visualiseren. Onderdeel van GitLab 8.8 is GitLab Container Registry, dat ontwikkelaars helpt containers te bouwen, testen en uitrollen.

Het Continuous Learning-event van Microsoft en UWV (screenshot van video)

Microsoft en UWV helpen werkzoekenden op weg in ICT-sector

Hoewel ruim zesduizend middelbaar- en hoogopgeleide ICT’ers op zoek zijn naar een baan, geven steeds meer bedrijven aan moeite te hebben om gekwalificeerde kandidaten te vinden voor hun ICT-vacatures. In totaal is er een tekort aan tussen de vijf- en zevenduizend IT-professionals. Qua aantallen sluiten werkzoekenden en vacatures dus op elkaar aan, maar als we kijken naar gevraagde kwaliteiten, is er duidelijk sprake van een mismatch. Reden voor Microsoft en het UWV om de handen ineen te slaan. Honderdvijftig werkzoekenden krijgen op 20 mei 2016 tijdens het Continuous Learning-event op het Microsoft-kantoor inspiratiesessies en workshops die hen helpen bij het vinden van de juiste baan.

Snow Licence Manager 8 helpt organisaties bij licentiebeheer en software-optimalisatie

Snow Software, leverancier van Software Asset Management (SAM) oplossingen, introduceert Snow Licence Manager 8. De oplossing ondersteunt organisaties op het gebied van licentiebeheer en software-optimalisatie. Het platform bevat functionaliteiten om voorspellingen te doen, rapportages op te stellen en te zorgen voor transparantie.

Beeztees_logo_RGBkopie

Beeztees transformeert dankzij OutSystems naar een flexibele en marketinggedreven organisatie

IT-dienstverlener B-Synergy heeft met OutSystems Platform een omnichannel e-commerce platform voor winkeliers ontwikkeld in opdracht van Beeztees, een toonaangevende B-to-B leverancier van huisdierbenodigdheden. Mede dankzij het gebruik van het enterprise Rapid Application Delivery (RAD) platform OutSystems kon Beeztees uitgroeien tot een flexibele en marketinggedreven organisatie, die alles wat ze vandaag de dag verkopen zelf ontwerpen en ontwikkelen. 

AppSense komt met nieuwe versie DesktopNow Plus

AppSense, leverancier van User Environment Management-oplossingen voor veilige endpoints, kondigt DesktopNow Plus 10 aan. Deze oplossing is gericht op endpoint security, IT-beheer en optimalisatie van de gebruikerservaring. De meest recente versie van DesktopNow Plus biedt nieuwe functies om de risico`s en workload voor de IT-afdeling te beperken bij de migratie naar Windows 10 en bij het consolideren van data. Verder biedt DesktopNow Plus 10 meer zicht op de infrastructuur en extra performance en controle.