Micro Focus rondt overname van Serena Software af

Micro Focus maakt bekend de overname van Serena Software te hebben afgerond. In totaal heeft Micro Focus 540 miljoen Amerikaanse dollar betaald voor Serena.

Grote vooruitgang met wet- en regelgeving rond de cloud

Nationale overheden wereldwijd boeken grote vooruitgang met wet- en regelgeving voor cloud computing. Desondanks is er ook ruimte voor verbetering. Een aantal belangrijke uitzonderingen vormen een bedreiging voor de economische groei in de cloud computing markt.

MapR Technologies maakt gratis stream processen trainingen beschikbaar

MapR Technologies lanceert een tweetal stream processing trainingen voor Apache Kafka ontwikkelaars die hun real-time analytics en Internet of Things (IoT) applicaties willen uitbreiden. De trainingen wordt aangeboden via het gratis On-Demand Training programma. Daarnaast introduceert het bedrijf MapR Streams met ondersteuning voor Kafka, geïntegreerde security en multi datacenter ondersteuning.

Dropbox toont data in de cloud tonen in lokale Dropbox map

Dropbox lanceert een nieuwe functie waarmee bestanden die in de cloud zijn opgeslagen zichtbaar worden in de lokale Dropbox map. Dit zonder dat deze bestanden daadwerkelijk op de lokale harde schijf hoeven te staan.

Interessante tijden voor .NET ontwikkelaars

De wereld van web-, desktop- en applicatieontwikkeling is volop in beweging. Door de recente vooruitgang binnen cross-platform ontwikkeling en open source, breken interessante tijden aan voor .NET ontwikkelaars.

XebiaLabs voorziet XL Deploy van chatfunctie en chatbot

XebiaLabs introduceert een nieuwe chatfunctie in zijn automatiseringstool XL Deploy voor het uitrollen van applicaties. Daarnaast introduceert het bedrijf ook een chatbot voor XL Deploy die ontwikkelaars helpt taken uit te voeren.

Tool helpt realistische planning op te stellen voor ICT-projecten

Metrieken.nl introduceert Metrics Quest, een nieuwe tool voor het opstellen van een realistische planning voor ICT-projecten. De tool helpt organisaties de controle te houden over hun softwareontwikkeling en/of –beheer en is toepasbaar bij het uitbrengen van offertes, inkoop van software, projectplanning en Agile aanpak.

Microsoft helpt containers uit te rollen naar de cloud

Microsoft gaat bedrijven helpen hun app containers in de cloud te draaien. Het bedrijf introduceert hiervoor Azure Container Services.

Sogeti lanceert testaanpak voor het Internet of Things

Sogeti lanceert een testaanpak voor Internet of Things (IoT) oplossingen waarbij sprake is van een veel bredere en complexere omvang dan traditioneel software testen. De IT-dienstverlener breidt haar leidende marktstandaarden zoals TMap Next en TMap HD (Human Development) uit met IoTMap. Deze nieuwe testmethode voor Internet of Things toepassingen omvat vijf stappen die beschreven zijn in het IoTMap testing boek dat ook vanaf vandaag beschikbaar is. De vijf stappen zijn het testen van de verschillende IoT-lagen, het combineren van testexpertises, de selectie van de juiste IoT testomgeving, het vaststellen van de te testen kwaliteitseisen en het bepalen van bouwstenen die nodig zijn voor de meest effectieve teststrategie bij het verbinden van dingen en mensen aan het internet.

Een hacker (bron: FreeImages.com/Simon Stratford)

Innovatief systeem van MIT detecteert 85% van alle cyberaanvallen

Onderzoekers van de Massachusetts Institute of Technology (MIT) en de machine learning startup PatternEx hebben een innovatief systeem ontwikkeld dat maar liefst 85% van de cyberaanvallen kan detecteren. Hiervoor maakt het systeem gebruik van een combinatie van machine learning en richtlijnen die zijn vastgesteld door security experts.