‘Iedereen programmeren’ tijdens Codeweek 2015

In een groot aantal Europese lidstaten vindt van 10 t/m 17 oktober dit jaar de Codeweek 2015 plaats. Stichting Kennisnet en ECP zijn vandaag gestart met de voorbereidingen voor de 2e editie Lees verder »

Cloud, big data en mobile motor achter aanpassingen aan platform 9 van OutSystems

Donderdag 9 oktober vond het myNextStep event, het jaarlijkse partner- en klanten-evenement van OutSystems in de Benelux. Dit jaar stond myNextStep grotendeels in het teken van de nieuwe versie van het OutSystems Lees verder »

Veel animo onder meisjes om te leren programmeren

Ruim 60 meisjes van 8 tot 18 jaar kwamen in de herfstvakantie naar het DigiVita Code Event om een dag lang te leren programmeren. Onder begeleiding van vrouwelijke ICT’ers en studentes Informatica Lees verder »

Nieuw platform versnelt ‘time-to-market’ en vergroot flexibiliteit

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) besloot eind 2013 de ontwikkeling aan het bestaande webplatform te stoppen en volledig in te zetten op het Mendix App Platform. Waarom koos NLE voor deze drastische Lees verder »

 
AEB stelt Richard Groenendijk aan als General Manager AEB Nederland

AEB stelt Richard Groenendijk aan als General Manager AEB Nederland

AEB, leverancier van supply chain management oplossingen, opent een vestiging in Rotterdam. Richard Groenendijk (39) is benoemd tot General Manager AEB Nederland.

Mobiquity

Mobiquity neemt Morgan Clark & Company over om Europees aanbod te verbreden

Mobiquity, leverancier van oplossingen voor mobile engagement, neemt het Amsterdamse adviesbureau Morgan Clark & Company over. Deze overname stelt Mobiquity in staat om zijn Europese activiteiten op het gebied van advies en transformatieservices verder uit te breiden. 

phishing2

‘Leer medewerkers nooit op linkjes in e-mailberichten te klikken’

Regelmatig zijn bedrijven doelwit van spear phishing-aanvallen, waarbij phishingmailtjes op maat worden ontwikkeld voor een specifiek bedrijf. De e-mailtjes zijn hierdoor vaak nauwelijks van echt te onderscheiden, terwijl deze op grote schaal naar werknemers van het bedrijf worden verstuurd. De kans is dan ook groot dat een werknemer op zo’n malafide URL klikt. De oplossing is volgens Tom Chapman, directeur van beveiligingsbedrijf Edgewave simpel: leer werknemers nooit op linkjes in e-mailberichten te klikken, maar deze zelf in de adresbalk van de webbrowser te tikken.

Analyticsplatform AppSense Insight geeft inzicht in omgeving van eindgebruiker

AppSense introduceert AppSense Insight, een nieuw analyticsplatform dat IT-teams praktische inzichten geeft in de computeromgeving van de eindgebruiker. Gebruikers kunnen onder andere de productiviteit, de beveiliging en de compliance verbeteren, terwijl zij de kosten kunnen beheersen en terugdringen.

iphones

Juniper Research: ’Mobiele apps leveren in 2019 een jaaromzet van 99 miljard dollar op’

Mobiele apps bieden ontwikkelaars de komende jaren veel kansen. Naar verwachting komt de jaarlijkse omzet uit mobiele apps in 2019 uit op 99 miljard dollar. Vooral games zijn populair, al groeit het segment voor lifestyle apps en eBooks het snelst.

Bedrijven willen meer betalen voor vaardigere ontwikkelaars

Bedrijven en IT-managers zijn langer uitsluitend geïnteresseerd in het direct beschikbaar hebben van software ontwikkelaars, maar zoeken steeds vaker ontwikkelaars die hen kunnen helpen het bedrijf te transformeren en kennis over te brengen op personeel. Bedrijven zien steeds vaker de winst in die goed presterende ontwikkelteams kunnen leveren.

hacker

GitHub doelwit van cyberaanval

GitHub, populair onder ontwikkelaars, is doelwit van zeer zware Distributed Denial of Service (DDoS)-aanvallen. Het bedrijf spreekt zelf van de zwaarste aanvallen die de organisatie ooit heeft meegemaakt. De aanval zou afkomstig zijn uit China.

Facebook maakt integratie van Internet of Things-data in Parse mogelijk met SDK’s

Facebook lanceert nieuwe software development kits (SDK’s) voor zijn ontwikkeltool voor mobiele apps Parse. De SDK’s maken het mogelijke data van Internet of Things-apparatuur te integreren in mobiele apps die zijn ontwikkeld met Parse.

Capgemini ondertekent ‘Grip op Secure Software Development’ manifest

ICT-dienstverlener Capgemini ondertekent het manifest ‘Grip op Secure Software Development’ (SSD), dat door het Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP) is opgesteld. Hiermee is Capgemini één van de eerste ICT-bedrijven in Nederland die het manifest heeft ondertekend.

CloudComputing

Google verzamelt logbestanden van cloudapps in Google Cloud Logging

Google gaat met Cloud Logging applicatiebeheerders de mogelijkheid geven logbestaande van verschillende cloudapplicaties op één locatie te bewaren en bekijken. De dienst moet beheerders een beter overzicht bieden over problemen met applicaties die draaien op het Google cloudplatform.