‘Iedereen programmeren’ tijdens Codeweek 2015

In een groot aantal Europese lidstaten vindt van 10 t/m 17 oktober dit jaar de Codeweek 2015 plaats. Stichting Kennisnet en ECP zijn vandaag gestart met de voorbereidingen voor de 2e editie Lees verder »

Cloud, big data en mobile motor achter aanpassingen aan platform 9 van OutSystems

Donderdag 9 oktober vond het myNextStep event, het jaarlijkse partner- en klanten-evenement van OutSystems in de Benelux. Dit jaar stond myNextStep grotendeels in het teken van de nieuwe versie van het OutSystems Lees verder »

Veel animo onder meisjes om te leren programmeren

Ruim 60 meisjes van 8 tot 18 jaar kwamen in de herfstvakantie naar het DigiVita Code Event om een dag lang te leren programmeren. Onder begeleiding van vrouwelijke ICT’ers en studentes Informatica Lees verder »

Nieuw platform versnelt ‘time-to-market’ en vergroot flexibiliteit

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) besloot eind 2013 de ontwikkeling aan het bestaande webplatform te stoppen en volledig in te zetten op het Mendix App Platform. Waarom koos NLE voor deze drastische Lees verder »

 
Ontwikkelaars verdienen gemiddeld tussen de 60.000 en 120.000 dollar

Ontwikkelaars verdienen gemiddeld tussen de 60.000 en 120.000 dollar

Ontwikkelaars kunnen jaarlijks gemiddeld tussen de 60.000 en 120.000 dollar verdienen. C++-ontwikkelaars verdienen met 110.000 dollar het meest, terwijl CSS- en JavaScript-ontwikkelaars het beide met iets meer dan de helft moeten doen.

MySQL Cluster 7.4 nu breed beschikbaar

Oracle MySQL Cluster 7.4 is nu breed beschikbaar. Deze nieuwe release biedt betere prestaties, hogere beschikbaarheid en geavanceerde beheermogelijkheden. Hiermee zijn veeleisende (cloud)diensten te ondersteunen in sectoren als telecommunicatie, internet en mobiele- en cloud omgevingen.

InterSystems onthult nieuwe versie van Caché

InterSystems, leverancier van technologie voor databeheer, geeft InterSystems Caché een flinke update. De schaalbaarheid van de nieuwste versie van het dataplatform zou zijn verdubbeld ten opzichte van zijn voorganger.

CWI dicht bug in programmeertaal Java

Onderzoekers van het Centrum Wiskunde & informatica (CWI) hebben in februari 2015 een bug verholpen in de veelgebruikte objectgerichte programmeertaal Java. Het gaat om een fout in een veel toegepast sorteeralgoritme, TimSort, waardoor programma’s konden crashen. De fout was al in 2013 bekend maar nog nooit goed opgelost.

Microsoft stelt SDK voor Microsoft Band beschikbaar

Microsoft stelt SDK voor Microsoft Band beschikbaar

Ontwikkelaars kunnen aan de slag met het ontwikkelen van app[s voor Microsofts slimme armband Microsoft Band. Microsoft heeft een software development kit (SDK) met ontwikkeltools vrijgegeven.

McAfee Labs: ‘Ontwikkelaars verzuimen bekende kwetsbaarheden in SSL te repareren’

McAfee Labs: ‘Ontwikkelaars verzuimen bekende kwetsbaarheden in SSL te repareren’

Ontwikkelaars van mobiele apps verzuimen bekende kwetsbaarheden in hun Secure Sockets Layer (SSL) te repareren. Dit terwijl miljoenen smartphonegebruikers hier schade van kunnen ondervindingen.

Nieuwe tool versnelt software testen zonder kwaliteit te verminderen

Het testen van software kan veel tijd in beslag nemen. De Universiteit Antwerpen en Vrije Universiteit Brussel hebben echter een tool ontwikkeld die het testen van software aanzienlijk versneld, zonder in te hoeven leveren op de nauwkeurigheid waarmee fouten worden opgespoord.

Yahoo zet in op advertenties met gratis tools voor ontwikkelaars

Yahoo wil zichzelf beter op de markt zetten voor adverteerders en daar roept het de hulp voor in van ontwikkelaars. Het bedrijf stelt een reeks tools beschikbaar waarmee ontwikkelaars eenvoudiger en meer geld kunnen verdienen met mobiele apps.

Endurance investeert 15,2 miljard dollar in AppMachine

AppMachine, een softwareplatform waarmee iedereen zelf mobiele apps kan bouwen, gaat samenwerken met Endurance International Group. Dit is wereldwijd één van de grootste aanbieders van online diensten. Endurance betaalt 15,2 miljoen dollar, omgerekend ruim 14 miljoen euro, voor 40% van de aandelen van AppMachine.

Ontwikkelaars verdienen gemiddeld tussen de 60.000 en 120.000 dollar

Apple draait $7,1 miljard omzet in App Store in half jaar tijd

Apple heeft in de afgelopen zes maanden 7,1 miljard dollar omzet gegenereerd in de App Store. Het bedrijf heeft sinds augustus 2014 ongeveer 5 miljard dollar uitgekeerd aan ontwikkelaars.